Ny podcastserie med Rasmus Tantholdt

18. april på DRs radio-app: En menneskekæde dannet i 1989 langs Letland, Estland og Litauens grænse har inspireret til podcasten om 'Menneskemuren'.

'Menneskemuren' med Rasmus Tantholdt. (Foto: Torben Brandt © Type 2)

I august 1989 tog to millioner baltere hinanden i hånden og dannede en 600 km lang menneskekæde langs Letland, Estland og Litauens grænse ind mod resten af Sovjet - alt imens de i kor sang og råbte “vi vil ha' frihed”. Den virkelige begivenhed har inspireret denne fiktive historie om en fiktiv menneskemur i Syrien.

Radiodramas nye autofiktions-drama-serie 'Menneskemuren' er produceret og fortalt af Torben Brandt - et drama som starter på en redaktion.

Torben Brandt er en desillusioneret journalist, der kæmper med billederne af de mange strandede flygtninge fra Syrien, og manglen på vilje og manpower til at gøre noget, der virkelig gør en forskel. Han begynder at skrive sine egne nyheder om Rasmus Tantholdt, der forsvinder et sted i Tyrkiet. Straks begynder nyhederne; er han kidnappet? Er det ISIS? Hvad er der sket?

Tantholdt var i Tyrkiet for at undervise på en medieworkshop og hurtigt tegner der sig et billede af, at han og to unge danskere med arabiske familiebaggrunde har haft gang i noget aktivisme, noget med en menneskemur.

Men under optagelserne til 'Menneskemuren' i Istanbul får de fingrene i klemme, og Torben må sande, at overvågningssamfundet har sprængt barren i Tyrkiet, og hans hovedrolle-indehavere er pludselig i fare. Et måske naivt projekt på tegnebrættet bliver pludselig mere virkeligt, end Torben kunne have forestillet sig.

'Menneskemuren' er ren fiktion, inspireret af virkelige hændelser med virkelige mennesker, der spiller sig selv.

De medvirkende er Torben Brandt, Rasmus Tantholdt, Hiwa Madi, Maryam Abdulhadi al-Khawaja, Michael Irving Jensen, Puk Damsgaard, Lasse Ellegaard, Mogen Blicher Bjerregaard, Anders Jerichow, Steen Nørskov, Anne Haubek og en lang række nyhedstemmer.

Første afsnit af 'Menneskemuren' kan høres på DRs radio-app, som podcast eller her fra mandag den 18. april.