Ny podcastserie om 70+ og fortyndet saftevand

Hvis du troede, at livet efter de 70 var kedeligt, kan du godt tro om igen. I radiodramaet ’De gamle’ kan du møde nogle mennesker, vi ikke nødvendigvis møder så tit i fiktionens verden.

DR er 6. marts klar med en ny podcast-serie om dagligdagen på plejehjemmet Solgården med blandt andre Dick Kaysø og Birthe Neumann. (Foto: Birgitta Præstholm © Type 2)

De gamle’ handler ikke om det triste ved at blive ældre, men om refleksion, tidligere synder og om at finde en nyvunden styrke sent i livet. Og ikke mindst, hvorfor man ikke skal forbyde saftevand på et plejehjem.

Hver uge kommer den unge, skaldede frisør Andreas til plejehjemmet Solgården for at ordne hår, skæg og negle på beboerne. Mødet med de gamle ender ofte i snak om livets små og store begivenheder ude på terrassen.

Fra godsejerfrue til fattig i Vanløse

Efter sigende har Solgården den bedste udsigt i Danmark, der er poppellunde og en smuk havudsigt. Selvom døden står de fleste af beboerne nær, så er hverdagen fyldt med højt humør og ikke mindst den nyeste sladder. Mød den gamle hr. Ebbe, som afventer besøg, hvor han skal stilles til regnskab for noget, han gjorde for mange år siden, og den snobbede og rapkæftede enkefru Lorentzen, som gik fra rig godsejerfrue i Texas til fattig i Vanløse, den tidligere kunstner Hr. Åge, som ikke længere kan tegne, den generte Rosa, som brugte hele sin arv på luksus og sex. Og Gunnar, som engang var utro og har set rumvæsener på Bornholm.

Serien er skrevet af Ine Urheim, og instruktør er Søren Balle.

De gamle spilles af Dick Kaysø, Birthe Neumann, Finn Nielsen, Anders Hove og Elsebeth Steentoft.

Alle fem afsnit er ude på www.dr.dk/DRPodcast mandag den 6. marts. Lyt også med i 'P1 Eftermiddag', som sender et afsnit hver dag i uge 10.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter