Otte danskere tager kampen op med sig selv og vildmarken

4. januar kl. 20.45 på DR1: DR er tilbage med ny sæson af den populære programserie 'Alene i Vildmarken' – nu på DR1. Seerne møder de otte nye deltagere, der efterlades i den nordnorske ødemark - i endnu mere barske vejrforhold end forrige sæson.

Otte danskere har meldt sig til et helt unikt eksperiment. (Foto: United TV © Type 2)

I en tid, hvor vi sjældent er alene og aldrig har været mere afhængige af teknologi og moderne hjælpemidler, inviteres seerne med til Nordnorges vildmark for at følge de nye deltageres fysiske og mentale kamp. Det er otte seje, friluftselskende danskere fra hele landet, tre kvinder og fem mænd i alderen 24–54 år, der tager udfordringen op i den totale isolation. Det bliver kampen mod elementerne og kampen mod sig selv, når sult, tørst og ensomhed sætter ind.

Hvad i livet har betydning?

'Alene i Vildmarken's første sæson på DR3 viste sig at appellere meget bredt hos både yngre og ældre seere. Derfor har det været naturligt at vise en anden sæson af det populære program på DR1.

Kanalchef Pil Gundelach Brandstrup fra DR1 glæder sig til at præsentere de otte nye afsnit:

”'Alene i Vildmarken' får os til at stille spørgsmål til, hvad der virkelig betyder noget i vores liv, når alle forstyrrende lag bliver skrællet af, og vi er tvunget til at finde ind til de basale menneskelige drifter. Det er en vedkommende og spændende eksistentiel rejse, der har vist sig at kunne samle flere generationer.”

Formatet og ”reglerne” er de samme som før, men der kommer til at vente de nye deltagere endnu større udfordringer, da vejrforholdene i vildmarken viser sig at være markant hårdere end i forrige sæson.

Eneste selskab er deres eget kamera

Alle deltagerne har et tæt forhold til naturen. Men det, de skal gennemgå i eksperimentet ’Alene i Vildmarken’, er svært at forberede sig på. Spørgsmålet er, hvor længe de kan begå sig alene i det nordnorske vildnis. Eneste selskab er deres eget kamera, som de skal filme deres ophold med.

Det kommer til at handle om kampen mod naturens kræfter – og mod sig selv. Målet er at klare sig længere end konkurrenterne og dermed vinde konkurrencen. Hvor længe de skal være der, bestemmer de selv - den, der holder længst, vinder. Undervejs har de medvirkende ingen idé om, hvor længe de skal være væk, eller hvor mange af deres konkurrenter, der er tilbage i vildmarken. Giver de op og vil hentes, kan de give besked via en GPS-sender. Der stilles ingen præmie i udsigt, men en unik mulighed for at opleve, hvor længe man kan klare den fysiske – og ikke mindst den mentale - overlevelse.

Alene i Vildmarken (1:8) sendes på DR1 torsdag den 4. januar klokken 20.45.

DELTAGERNE:

Astrid 28 år. Bor i Odense og studerer idræt og historie på Syddansk Universitet. Kæreste med Anders og bidt af udendørslivet; dyrker mountainbike, adventureløb, orienteringsløb og vandreture. Har været 3,5 år i militæret og er uddannet sergent. Troen spiller en væsentlig rolle i Astrids liv, og hun går i kirke hver søndag.

Motivation: Lysten til udfordringer og en stor konkurrencementalitet.

Udvalgt genstand: Spade

Birk 51 år. Bor i Storvorde, Nordjylland. Førtidspensioneret oversergent og far til seks børn. Med 30 år i forsvaret ved Birk, hvordan man overlever i og af naturen. Otte udsendelser har dog sat sine spor, og for seks år siden fik Birk konstateret PTSD. Det har været en lang og sej kamp at komme tilbage, men naturen har hele vejen igennem været et helle, hvor Birk finder ro og restituerer.

Motivation: Vil prøve sig selv af og finde ud af, om han stadig besidder de evner, han har oparbejdet gennem de mange år i forsvaret.

Udvalgt genstand: Spade

Eddie 47 år. Bor i Tappernøje med sin kæreste og har to børn fra et tidligere ægteskab. Er naturvejleder og dyrepasser i Zoo i København. Flere gange om året pakker Eddie og hans børn deres vikingegrej og tager til vikingetræf for at leve, som vores forfædre gjorde det. Eddie elsker at gå lange ture ved Præstø fjord med sine hunde og lave god mad til familie og venner.

Motivation: Drengedrøm om at overleve alene i naturen og udleve sin indre viking.

Udvalgt genstand: Kaffe

Geo 34 år. Bor i Skødstrup ved Aarhus og underviser i friluftsliv på Ry Højskole. Har en kæreste og to drenge fra et tidligere forhold. Geo har en god portion friluftskundskaber, særligt inden for kano, kajak og klatring. Bruger naturen som et middel til at finde ro i hverdagen og har været på længere kajak-ture alene.

Motivation: Vil afprøve sine evner i vildmarken og håber på at være en succes med de ting, han giver sig i kast med.

Udvalgt genstand: Spade

Jette 54 år. Bor i Hella, Island. Arbejder som supervisor på et hotel og er kæreste med islandske Gudmundur. Har to børn i Danmark fra tidligere ægteskab.

Jette er officersdatter og har fra barnsben været med på jagt- og fisketure. I dag arrangerer hun lange hesteture på Island sammen med sin kæreste. Hun er vant til den barske natur, og selvom Jettes fysik har været stærkere end den er i dag, ser Jette sin alder som en stor fordel.

Motivation: Jette skal i kontakt med sin indre ”urkvinde” i vildmarken.

Udvalgt genstand: Spejl

Lars 37 år. Bor i Vrads, Midtjylland med sin kone og to børn. Er socialpædagog og ejer af firmaet Ursus Outdoor Education, hvor han arrangerer naturoplevelser og uddanner folk i friluftsliv og bushcrafting. Har i et år boet med sin familie i den svenske ødemark, hvor de levede i en hytte uden el og vand og hjalp samere med at inddrive rensdyr.

Motivation: Er med for at vinde. Går dog ydmygt til opgaven, som ifølge ham selv bliver ”det hårdeste jeg nogensinde har prøvet”.

Udvalgt genstand: Spejl

Rasmus 24 år. Bor i Hjallerup i Nordjylland i et hus, han har lejet med to kammerater. Arbejder som industritekniker og besøger sine forældre næsten dagligt. Rasmus har været spejder i 17 år og er vokset op med masser af aktiviteter i naturen med sine venner. Har i dag opgraderet sit friluftsliv med en god mængde udstyr, som han pakker i sin militærbus, når han skal på ture.

Motivation: Vil afprøve sine evner som spejder. Tror det bliver det mest ”bad-ass”, han kommer til at opleve.

Udvalgt genstand: Spade

Sanne 51 år. Bor i Sorø på Sjælland med sin kæreste. Arbejder som pædagog i en SFO og er oprindeligt uddannet anlægsgartner. Sanne har gennemført utallige kajakmesterskaber og to halve ironman. Hun har et stort temperament, masser af gåpåmod og bryder gerne ud i leg og sang, når der er overskud til det.

Motivation: Udpræget konkurrencemenneske, der vil gå meget langt for at vinde.

Udvalgt genstand: Spade

Facebook
Twitter