Peitersen & Feldthaus sætter pris på…

28. august kl. 20.45 på DR2: I ny programserie rejser de to ud i verden og besøger i hvert afsnit tre vidt forskellige hjem. Samtidig fortæller de om lokale leveforhold og levestandarder.

Hvordan indretter en zambisk familie med seks børn sig i et hjem på 15 kvadratmeter? Det ser livsstilseksperten Christine Feldthaus og håndværkeren Erik Peitersen blandt andet på i en ny programserie. (Foto: Plus Pictures © Type 2)

Livsstilseksperten Christine Feldthaus og håndværkeren Erik Peitersen er sat på en vanskelig opgave, når de skal forsøge at fastsætte priser på huse i nogle af verdens fattigste lande. I fem programmer på DR2 besøger de Nicaragua, Cambodja, Uganda, Nepal og Zambia.

Oplevelserne aktiverer mit Robin-Hood-gen, og man får lyst til at tage fra de rige i landene og give til de fattige.

Christine Feldthaus, vært

De to TV-værter ved tilsammen en del om livsstil og boliger, men intet om hvad det koster at leve i de forskellige lande, og hvad prisen er på et hus i for eksempel Uganda eller Nicaragua. I programserien ’Peitersen og Feldthaus sætter pris på….’ rejser de ud i verden og besøger i hvert afsnit tre vidt forskellige hjem og skal gætte, hvad huse koster langt fra Danmark.

Men hvad koster en lerhytte, en hacienda eller et lokalt palads? Christine og Erik gætter prisen på tre huse i helt forskellige prisklasser: fra det mest faldefærdige skur til den vildeste pragtvilla.

Undersøger levevilkår og arbejdsforhold

For at kredse sig ind på hvad de vidt forskellige hjem koster, og hvad prisniveauet er i det pågældende land, må værterne lave research omkring levestandarder på stedet og indhente viden om, hvordan de lokale lever. De undersøger de lokales levevilkår og arbejdsforhold ved at afprøve alt fra kaffehøst og krabbefiskeri til fukssvansens fortræffeligheder. De kigger inden for hos folk, smager på de lokale retter og sætter sig ind i, hvordan livsvilkårene er for rig som fattig i de lande, de besøger.

I løbet af deres research kommer Christine og Erik tæt på landet og befolkningen, og intet holder dem tilbage, i kampen for at finde den rigtige huspris. Stemningen er munter og uhøjtidelig, men serien viser også de hårde og anderledes vilkår, som mange folk lever under.

Det gør et stort indtryk på de to værter, at livet leves så forskelligt.

Forskel mellem rig og fattig ekstremt stor

”Når jeg har lukket døren bag mig til et af de her livløse og pompøse paladser, der også findes i disse lande, har jeg tit tænkt: Hvem er det egentlig der er fattige i denne verden?” siger Erik Peitersen.

Serien er støttet af Danida, og de valgte lande hører til verdens fattigste. Her er forskellen mellem rig og fattig ekstremt stor og meget synlig, og det giver stof til eftertanke, ifølge Christine Feldthaus:

”Der er mange indtryk at tage fat på efter disse rejser. Men endnu engang bekræftes vi i, at der er enorme forskelle på levevilkårene i udviklingslande. Oplevelserne aktiverer mit Robin-Hood-gen, og man får lyst til at tage fra de rige i landene og give til de fattige.”

’Peitersen og Feldthaus sætter pris på ….’ kommer mandag den 28. august klokken 20.45 på DR2.

Nyhedsbrev OM DR

Nyhedsbrevet 'DR om DR' udkommer hver torsdag med nyheder, baggrund og serviceoplysninger fra DRs egen verden.

Vis alle nyhedsbreve