Safri Duo er store i slaget og fortæller deres historie

27. november kl. 20.00 i Studie 2: Slagtøjsmakkerparret i Safri Duo både spiller og fortæller deres historie i DR Koncerthuset til november.

Safri Duo, der består af Morten Friis og Uffe Savery, er i Studie 2 til november. Foto: PR-foto.

Til efteråret byder muligheden sig for at opleve Safri Duo på en særlig måde, som ikke har været mulig før nu. I DR Koncerthusets Studie 2 giver en af Danmarks største musikeksportsucceser koncert og fortæller deres historie, der strækker sig fra klassisk Bach til festlig pop.

Safri Duo er et af de få bands, der har haft en lige stor succes på både den klassiske og rytmiske musikscene. Makkerparret Uffe Savery og Morten Friis definerer det selv som deres henholdsvis ’Episode I’ og ’Episode II’.

Med anekdoter og fortællinger får publikum mulighed for at høre om deres imponerende historier og bedrifter. Og har man ikke hørt Safri Duo spille klassisk musik, får man muligheden her – og selvfølgelig opføres ’Episode II’ for fuld udblæsning i Studie 2’s akustiske vellyd.

Siden 1988 er det blevet til cirka 1000 koncerter i de største klassiske koncertsale verden over og yderligere cirka 1000 koncerter og TV-liveoptrædener på den internationale popscene. Safri Duo har i årenes løb været jorden rundt adskillige gange, og musikken bærer i den grad præg af de mange musikalske kulturer, de er kommet tæt på og ladet sig inspirere af.

Hittede på verdensplan

I 2000 brød Safri Duo lydmuren med verdenshittet ’Played-A-Live’, og andre hits fulgte med på albummet ’Episode II’: ’Sambadagio’, ’Baya-Baya’ og ’Sweet Freedom’. Singlerne kom med på rundt regnet 40 millioner solgte compilation-album, og duoen solgte 4,5 millioner eksemplarer. Albummet gik som varmt brød i hele Europa, Sydamerika og i Asien og banede samtidig vejen for Safri Duos lange årrække med tætpakket koncertkalender i adskillige afkroge af verdens kontinenter.

Safri Duo består af de konservatorieuddannede Uffe Savery og Morten Friis. Safri er en sammensmeltning af deres to efternavne. I dag helliger Morten Friis sig livet som komponist, producer og musiker – til tider griber han også taktstokken som dirigent. Uffe Savery er musikchef for symfoniorkestret Copenhagen Phil, og den 1. august 2019 bliver han rektor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Billetsalget er gået i gang på drkoncerthuset.dk.

Facebook
Twitter