’Searching for Sugar Man’-stjernen Rodriguez kommer til Danmark til juli

18. juli kl. 20.00 i Koncertsalen: Den nu 74-årige mexikansk-amerikanske folkmusiker Sixto Rodriguez besøger DR Koncerthuset sammen med sit band.

Rodriguez i DR Koncerthuset, Koncertsalen (Foto: NA © Type 2)

I starten af 1970’erne blev Rodriguez spået en fremtid som Bob Dylans arvtager, men det helt store gennembrud udeblev. For selvom Sixto Rodriguez udgav to fantastiske singer/songwriter-plader, henholdsvis 'Cold Fact' i 1970, og 'Coming from Reality' i 1971, levede han det meste af sit liv som arbejdsmand i hjembyen Detroit.

I 1991 blev begge hans albums første gang udgivet på CD i Sydafrika, hvor Rodriguez’ musik blev en stor succes og var særdeles indflydelsesrig. Der var også opstået et fejlagtigt rygte om, at han skulle have begået selvmord. Berømmelsen i Sydafrika var dog helt ukendt for Rodriguez selv indtil 1998, hvor hans ældste datter opdagede et website, der var dedikeret til ham. Samme år spillede han sine første sydafrikanske koncerter for tusindvis af fans. Der blev i den forbindelse lavet en dokumentar om ’Dead Men Don’t Tour: Rodriguez in South Africa 1998’.

I 2012 havde dokumentarfilmen 'Searching for Sugar Man' premiere ved Sundance Film Festival. Den svenske instruktør Malik Bendjelloul stod bag filmen, der dokumenterede to sydafrikanske fans’ bestræbelse på at finde ud af om Rodriguez’ rygtede død var sand, og hvis ikke, hvad der så var blevet af ham. Filmen vandt World Cinema Special Jury Prize samt Audience Award, World Cinema Documentary, og førte til et uventet comeback og genoplivning af Rodriguez’ musikalske karriere. Filmen har også hjulpet til at give Rodríguez oprejsning i sit hjemland, og vi kunne første gang opleve Rodriguez som hovednavn ved Vanguard Festivalen i København i 2013.

'Searching for Sugar Man'-filmen fik omsider og fuldt fortjent bragt Rodriguez’ gamle musik ud til publikum verden over, og vi ser frem til, at den skal fremføres i Koncertsalen til juli.

Facebook
Twitter