Skræmmende ny fiktion: Nordland ’99

I en sjældent urovækkende ny fiktionsserie vendes der op og ned på hverdagen i en lille dansk provinsby, da en ung mand pludselig forsvinder.

Troels Lyby, Elias Budde Christensen og Emilie Kroyer Koppel har nogle af hovedrollerne i Nordland '99. (Foto: © Mads Nordvig, Nevis Production)

Der er noget helt galt i en lille dansk provinsby i 1999, selvom stilheden hersker på overfladen.

Da en ung mand pludselig forsvinder, brydes den evige trummerum af stilstand, cowboytoast og ind- og udlevering af VHS-bånd. Vennerne og mandens søster begynder at søge efter ham, og byens skræmmende hemmelighed begynder hurtigt at afsløre sig. For jo mere de søger, jo mere kommer der op til overfladen, og det går hurtigt op for dem, at de færreste i byen har ren samvittighed.

Der gemmer sig hemmeligheder alle steder, ikke kun blandt byens indbyggere, men også blandt dem selv. Den svært apatiske landbetjent Christian (Troels Lyby), er dog ikke meget for at erkende, at der er noget helt galt i byen. Han mener, det er bedst ikke at kratte i overfladen, og at de unge bare bør lade byen sove videre i fred.

De er på rollelisten

Ud over Troels Lyby ses også Elias Budde Christensen, Emilie Kroyer Koppel og Noa Risbro Hjerrild på rollelisten.

Nordland ´99 består af otte afsnit af cirka 25 minutters varighed. De to første afsnit er tilgængelige fra den 14. oktober på DRTV.

Serien er skabt og instrueret af Kasper Møller Rask og produceret af Nevis Productions for DR.