Svend Brinkmann tilbage på P1

5. april kl. 13.30 på P1: Med programserien ’Brinkmann på P1’ sætter P1 fokus på hvad moderne teknologi betyder for os mennesker. Serien er den første radioproduktion fra DRs nye videnscenter i Aalborg.

Med programserien 'Brinkmann på P1' sætter P1 fokus på hvad moderne teknologi betyder for os mennesker. (Foto: Carsten Nielsen)

Psykologiprofessor og forfatter Svend Brinkmann modtog i 2015 P1s Rosenkjærpris og kvitterede efterfølgende med seks programmer på P1 om ’Det meningsfulde liv’. Nu er han tilbage på kanalen med en helt ny programserie, der sætter fokus på teknologi og dens indflydelse på vores liv og fremtid.

”Teknologi fylder vores hverdag og forandrer verden. I ’Brinkmann på P1’ spørger jeg, hvad det gør ved os som mennesker. Og om der overhovedet er plads til den menneskelige psyke, når bilerne selv overtager rattet, robotterne plejer vores ældre og virkeligheden bliver virtuel,” fortæller Svend Brinkmann.

Programmet sendes første gang 5. april kl. 13.30 og derefter hver onsdag. Hver uge får Svend Brinkmann besøg af en ny gæst, der alle har det til fælles, at de er forskere, som beskæftiger sig med robotter, bioteknologi, virtual reality og andre emner, der med til at præge vores fremtid.

I seriens første program får Brinkmann besøg af virtual reality-forsker Jesper Mosegaard fra Alexandra Instituttet i Århus, sammen skal de se på, hvad vi egentlig skal med en virtuel virkelighed, når vi har den ægte vare.

I de kommende programmer får Svend Brinkmann blandt andre besøg af en robotforsker, en stamcelleforsker en astrofysiker, en biokemiker og en it-forsker. De skal alle diskutere emner som Brinkmann ikke ved så meget om på forhånd.

”Jeg er nysgerrig efter at vide mere om, hvad de har gang i. Samtidig har jeg nogle forbehold og fordomme, som jeg får lejlighed til at diskutere med dem. Så jeg stiller både nysgerrige, dumme og kritiske spørgsmål,” lover Svend Brinkmann.

Netop nysgerrigheden og viljen til at udfordre sine egne fordomme og forbehold er noget af det helt centrale i programserien.

”Svend Brinkmann er en af de stærkeste formidlere. Han har vid og bid og er eminent til at sætte ord på de overvejelser, mange gør sig som menneske. Brinkmann viste allerede sidste år, at han formår at omsætte sine pointer til stærk radio. Jeg glæder mig, sammen med P1s mange nysgerrige lyttere, til at høre om vi skal være bange for fremtiden eller ej. Og så er jeg samtidig stolt over, at vi allerede nu kan præsentere det første program fra DRs nye videnskabsredaktion i Aalborg. De har tydeligvis allerede taget det første skridt ind i den nye verden”, siger kanalchef for P1, Thomas Buch-Andersen.

'Brinkmann på P1' sendes første gang onsdag den 5. april fra kl. 13.30-14 og efterfølgende onsdage i samme tidsrum. I alt kommer der 16 udsendelser med Svend Brinkmann ved værtsmikrofonen. Programserien er udviklet og produceret i DRs nye videnscenter i Aalborg.

Facebook
Twitter