Syvdobbelt Grammy-vinder i DR Koncerthuset

12. og 13. juli klokken 20.00 i Koncertsalen: Ét af hovednavnene til Copenhagen Jazz Festival 2019 er nu fundet. Det bliver Gladys Knight.

Gladys Knight, der fylder 75 år i maj, synger i DR Koncerthuset 12. juli. Foto: PR-foto. (Foto: Derek Blanks © Derek Blanks Photography)

Amerikanske Gladys Knight er første store hovednavn på Copenhagen Jazz Festival 2019. Koncerten med superstjernen bliver holdt i Koncertsalen i DR Koncerthuset fredag 12. juli og lørdag den 13. juli.

Gladys Knight, der fylder 75 år i år, er syvdobbelt Grammy-vinder og kendt for indspilningerne af tidløse klassikere som ’Midnight Train to Georgia’, ’Baby Don’t Change Your Mind’, ’I Heard It Through the Grapevine’ og ’That’s What Friends Are For’ med Dionne Warwick, Elton John og Stevie Wonder.

Siden Gladys Knight begyndte sin karriere i slutningen af 1950’erne med The Pips, har hun indspillet adskillige nummer 1-hits inden for pop, soul og gospel.

Gladys Knight & The Pips var på kontrakt med Motown og Buddah Records i 1960’erne og 1970’erne, hvor de blev tidens superstjerner. Senere steg Gladys Knights stjernestatus med ’That’s What Friends Are For’ i 1985 og James Bond-sangen ’Licence To Kill’ i 1989, og i dag er den amerikanske souldronning både at finde på Hollywoods ’Walk of Fame’ og i ’Rock ‘N’ Roll Hall of Fame’.

Med i alt 38 albumudgivelser, en lang karriere inden for film og tv samt optrædener i Det Hvide Hus, i Royal Albert Hall og så sent som i februar til Super Bowl 2019 i hjembyen Atlanta står Gladys Knight som et ikon inden for den amerikanske soul og gospel. Billetsalget til ekstrakoncerten den 13. juli går i gang den 22. marts på dr.dk/koncerthuset.