'Tiden' er DR’s nye højaktuelle nyhedspodcast

Med ’Tiden’ tilføjer DR endnu en podcast til sit digitale nyhedstilbud på lyd. Der var premiere onsdag den 24. august.

  • 'Tiden' har premiere på DR Lyd onsdag den 24. august. (Foto: (C) DR)
  • Simon Stefanski er vært på 'Tiden'. Han har tidligere været tilrettelægger og vært på 'Genstart'. (Foto: (C) DR)
1 / 2

Nyhedspodcasten ’Tiden’ skal give lytterne et nærværende og dybere indblik i tre højaktuelle dagsordener fra nyhedsbilledet. Med fortællingen i centrum vil vært Simon Stefanski sammen med relevante gæster tage lytterne med bagom hver historie og give perspektiv på dagsordener lige fra Downing Street til Dybbøl.

Vært Simon Stefanski siger om den nye nyhedspodcast:

- Jeg håber, at folk lytter til ‘Tiden’ og med det samme får lyst til at tale om historierne med familie, venner, kollegaer og alt derimellem. Vi gør os umage med at fortælle nyhedshistorierne, og meningen er, at man skal mærke dem mere, end man normalt mærker en nyhed. Det håber jeg også, folk kan høre.

Endnu mere aktuel

Sofie Tholl, der er redaktionschef for podcast i DR Nyheder, siger:

- Danskerne hører i stigende grad podcasts. Og vores erfaring med ’Genstart’ er, at når man gør sig umage med at fortælle levende og vedkommende, så er der stor interesse for at lytte til nyheder på podcast. Derfor udvider vi nu vores digitale tilbud af nyhedspodcasts, hvor ’Tiden’ skiller sig ud ved at være endnu mere aktuel, så brugerne er klædt på til den dag, de står op til. Den er fortalt med samme omtanke som ’Genstart’ og med perspektiverende vinklinger, så man opnår en bedre forståelse af tiden, vi lever i.

’Tiden’ udkommer i DR Lyd alle hverdage klokken 4 og havde premiere onsdag den 24. august.

Simon Stefanski og Sofie Tholl har begge været med til at udvikle ’Genstart’, der er udkommet siden marts 2020.