Tro og homoseksualitet på DR3

11. maj kl. 21.30 på DR3: Christine er lesbisk - og medlem af en frikirke, der ikke accepterer homoseksualitet. I dokumentaren ’Homohelbredelsen’ følger DR3 Christines kamp mellem sine følelser og sin tro.

Dansk dokumentar fra 2016. 24-årige Christine er lesbisk og kristen. På den ene side elsker hun Gud og vil så gerne følge hans ord og den tro, hun er vokset op med. På den anden side har Christine følelser for piger. (Foto: STV © Type 2)

Hvordan er det at være 24 år og være splittet mellem sin tro og sin seksualitet?

I dokumentaren ’Homohelbredelsen’ møder vi Christine, der er lesbisk, men også er medlem af en frikirke, der ikke anerkender homoseksualitet. På den ene side elsker Christine gud og den tro, hun er vokset op med. På den anden side er hun tiltrukket af piger. Christine føler sig splittet og har svært ved at forene de to verdener. For at slippe for sin splittelse, tager Christine kontakt til en kvinde, der påstår, at homoseksualitet kan helbredes.

Splittet mellem følelser og tro

Christine elsker sin bedste venindeSophie, son hun har haft følelser for og som hun føler sig tryg sammen med. Hun ønsker af hele sit hjerte, at de kan være sammen. Hun synes, verden er perfekt, når hun er sammen med Sophie, og det føles på alle måder naturligt for hende. Men samtidig ved hun også, at det forhold, hun har til Sophie, betragtes som unaturligt og forkert i forhold til hendes tro.

Christines forhold til sine forældre er også påvirket af, at hun er lesbisk. I deres verden er der intet naturligt over to kvinder, der er seksuelt sammen. Christines liv og følelser for piger strider mod alt, hvad de tror på og selvom de elsker Christine, har de svært ved at anerkende den del af hendes liv.

”I ’Homohelbredelsen’ følger vi Christines kamp for at finde ud af, hvordan hun håndterer det dilemma, der er opstået mellem hendes følelser og hendes tro. Jeg er sikker på, at de problematikker Christine oplever kan spejle mange unges dilemmaer. Det behøver ikke nødvendigvis at handle om at være kristen og homoseksuel, men i det hele taget om at stå et sted i livet, hvor man skal gøre op med sig selv, hvem man er og hvordan man passer ind i verden, uagtet hvad andre mennesker mener om én. På DR3 vil vi ikke dømme eller servere de ”rigtige” holdninger for vores seere, og filmen giver ikke noget svar på, hvad der er det rigtige for hverken Christine eller andre. Men den giver et enestående indblik i, hvordan det føles at være ung og stå i et dilemma mellem sin baggrund, sin tro og sine følelser, ” siger redaktør på DR3 Trine Skovgaard.

Homohelbrederen

Christine får kontakt til amerikaneren Janet Boynes, der selv har levet som lesbisk, men nu mener, at hun er helbredt. Janet har gjort det til sin livsmission at hjælpe andre i samme situation med at komme ud af deres homoseksualitet.

I ’Homohelbredelsen’ følger DR3 Christine i den periode, hvor hun får kontakt til Janet Boynes og Janet kommer til Danmark for at hjælpe Christine. Vi er med helt tæt på mens Janet gennem samtaler med Christine, Sophie og Christines forældre prøver at overbevise Christine om, hvad der er det rigtige at gøre.

Men er det overhovedet muligt at ’helbrede’ homoseksualitet, som Janet siger det er?

Se ’Homohelbredelsen’ på DR3 den 11. maj klokken 21.30.

Facebook
Twitter