Tykke toner – Master Fatman hyldes i Koncertsalen

29. marts 2020 klokken 19.30 i DR Koncerthuset: Et hav af kunstnere stiller op til en helt særlig aften i Koncertsalen til minde om Morten Lindberg (Master Fatman).

Master Fatman døde i marts i år, 53 år gammel. Den 29. marts næste år holdes der en kærlig koncert for ham i Koncertsalen. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Master Fatman hyldes af Thomas Helmig, Lis Sørensen, Karl William, Peter AG og mange andre af landets største musikere, når de smider alt, hvad de har i hænderne og losser et ordentlig læs kærlighed ud i kosmos og tilbage ind i Koncertsalen. Aftenens værter er Simon Jul og Mikael Bertelsen.

Morten Lindberg – også kendt som Master Fatman aka. Tykkemester aka. Tykke stillede op for alle, og nu stiller alle op for ham til en stor og kærlig koncert i Koncertsalen den 29. marts.

Morten Lindberg var altid på vej fra A til B med en pladetaske over skulderen, en søn eller datter på ladcyklen, en udenlandsk ambassadør i røret og to aftaler i kalenderen indenfor den næste halve time. Alligevel delte han generøst ud af sit nærvær, sin opmærksomhed og sin kærlighed til enhver, der stillede sig foran ham. Morten var et samlingspunkt. Derfor skal vi nu mødes i Mortens ånd for at danse, grine, synge, kysse en lille smule med hinanden og sige lige hvad pokker, der falder os ind.

- Vi er utroligt beærede over alle de kunstnere, der stiller op til dette arrangement. Alle sagde ja, ligeså snart jeg nævnte Morten Lindbergs navn, og vi glæder os til en fantastisk aften i Koncertsalen, siger Jacob Gurevitsch, der er arrangør.

I DR-regi var Master Fatman lige til det sidste vært på P8 Jazz, ligesom han også lavede en række tv-programmer. Blandt andet for DR K.

’Tykke Toner’ bliver en aften med masser af sange og melodier, du kender, men i nye farver: Al musikken har været igennem det tykke filter, er blevet drysset med jazz eller er sendt en tur til Rio de Janeiro og tilbage igen. På scenen denne aften er landets allerbedste musikere og sangere, og i ryggen har de The Antonelli Orchestra.

Koncerten er arrangeret af foreningen Master Fatmans venner. Alle optræder gratis, og overskuddet går ubeskåret til Mortens efterladte.