Unge truckere på DR1

17. marts kl. 20.30 på DR1: Ny dokumentarserie på DR1 følger en flok unge lastbilchauffører i en benhård branche, der i stigende grad bliver fravalgt.

I denne dokumentarserie følger vi en flok unge lastbilchauffører, der alle har diesel i blodet. 22-årige Terese og Christian påbegynder en tilværelse som kørende truckerkærester i det nordlige Norge. (Foto: UNITED PRODUCTION ApS © Type 2)

Den danske transportbranche er benhård. Nutidens unge fravælger faget og de chauffører der er tilbage bliver ældre og ældre. Men der er stadig nogle helt unge mænd og kvinder, der tror på livsstilen som truckere og som investerer alt i et liv på landevejen.

Torsdag den 17. marts kl. 20.30 er der premiere på dokumentarserien ’De unge truckere’ på DR1, der følger en flok unge lastbilchauffører, der alle har diesel i blodet. Seerne møder blandt andre 22-årige Terese og Christian, der påbegynder en tilværelse som kørende truckerkærester i det nordlige Norge. Terese, der netop har fået kørekort, beskadiger kærestens nye lastbil nord for polarcirklen, og da de efter 2.000 km endelig frem til Nordkapp, er der ingen til at tage imod deres varer.

Vi møder 26-årige Marcus fra Helsingør, der udlever truckerdrømmen som langturschauffør på de storslåede amerikanske landeveje, og som bl.a. bliver velsignet i en mobil truckerkirke. Også 21-årige Jesper fra Esbjerg, der køber sin første lastbil i et forsøg på at skabe Danmarks største vognmandsforretning. Hans første arbejdsdag går dog ikke helt som planlagt.

Mads er yngste chauffører i en konvoj, der fragter eksportvarer fra Rødovre til Rusland. Mads når frem til Moskva i Rusland med varerne fra Danmark, men farer vild på vej hjem. Derudover stifter seerne også bekendtskab med 24-årige Patrick, der kommer under pres til eksamen på godschauffør-uddannelsen, og 21-årige Nicklas “Æblekind”, der skal manøvrere sig igennem trafikken med en 57 meter lang vindmøllevinge.

De Unge truckere – torsdag den 17. marts kl. 20.30 og de følgende tre torsdage på DR1

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter