VIDEO: DR Symfoniorkestret tager på rumrejse i juni

Koncertsalen i DR Koncerthuset bliver omdannet til det ydre rum, når DR Symfoniorkestret i juni giver science fiction-koncert og byder på musikken fra ’Stjernekrigen’.

DR Symfoniorkestret omdanner Koncertsalen i DR Koncerthuset til det ydre rum og tager på symfonisk rumrejse i juni. (Foto: Dr)

Ofte byder DR Symfoniorkestret på musik af afdøde eller ældre komponister, men sådan bliver det bestemt ikke den 1., 2. og 3. juni i år. Da bliver det snarere fremtidsmusik, orkestret leverer, når Koncertsalen i DR Byen bliver omdannet til det ydre rum, og DR Symfoniorkestret tager på rumrejse.

Samtidig med at DR Symfoniorkestret i den kommende weekend sætter fokus på musikken fra videospil ved to helt udsolgte gaming-koncerter – præsenteret af Jakob Stegelmann fra ’Troldspejlet’ – starter forslaget på fredag til tre spændende ’Symfoniske rumrejser’ på årets tre første junidage.

Den 1. og 2. juni gælder det ’Galaxymphony – Den symfoniske rumrejse 2017’, hvor DR Symfoniorkestret spiller musikken fra nogle af verdens mest ikoniske science fiction-film som ’Star Wars’, ’Aliens’ og ’Rumrejsen 2001’.

Den 3. juni gælder det så ’Stjernekrigen – En familiekoncert’. Her kan man tage far og mor i den ene hånd og et lyssværd i den anden og komme helt tæt på Luke Skywalker, Darth Vader og alle de andre galaktiske helte og skurke. På en time byder DR Symfoniorkestret da på John Williams musik fra ’Star Wars’.

Satser på andet publikum

Chefen for DRs Kor og Orkestre, Kim Bohr, glæder sig til turen ud i galaksen, og han håber samtidig, at DR Symfoniorkestret får lejlighed til at byde nye koncertgængere velkommen.

”Et par gange om året gør vi et særligt forsøg med at udbrede symfonisk musik til mennesker, der måske normalt ikke hører den slags. I den kommende weekend giver det sig udslag i, at vi får besøg af mange flere unge og yngre til gaming-koncerterne end ved de traditionelle koncerter, og det samme håber vi sker til juni,” siger Kim Bohr.

Ifølge ham er der stor forskel på at høre filmmusik i biografen og i koncertsalen, hvor man kan se musikerne, og den oplevelse, vil DR gerne give publikum ved de tre koncerter.

”Det er vigtigt at understrege, at filmkoncerterne ikke betyder, at DR Symfoniorkestret giver færre klassiske koncerter. Det er snarere et supplement til dem,” understreger Kim Bohr.

Forsalget til de tre koncerter går i gang fredag den 27. januar klokken 11.00 på DR Koncerthusets hjemmeside.