ultra:bit er børn, kreativitet og teknologi

Børn er storforbrugere af teknologi - målet med ultra:bit er at lære dem også at være kreative skabere med teknologi. Med støtte fra Industriens Fond vil en hel årgang få en micro-computer – en såkaldt BBC micro:bit. I samarbejde med Center for Undervisningsmidler (CFU-Danmark) vil microcomputeren blive brugt aktivt i undervisningen til at lære børnene at kode og samarbejde kreativt. Dertil kommer masser af programmer og initiativer på DR Ultra.

Projektet lanceres i efteråret 2018, så den børneårgang, der til sommer starter i 4. klasse bliver ’Årgang ultra:bit’. I løbet af de næste to år vil 65.000 børn på ’Årgang Ultrabit’ få hver deres personlige micro-computer i hånden, som de kan bruge til at udvikle digitale færdigheder gennem leg og undervisning.

2018 er videnskabens år i DR, og DR vil til efteråret, sammen med en række partnere, gå ultra:bit. DR tilbyder en hel stribe programmer på DR Ultra, som skal gøre børnene nysgerrige overfor teknologien. Ambitionen er at løfte børnenes forståelse for teknologien og vise dem, hvordan de kan bruge teknologi og kodning til at skabe kreativt - og samtidig lære aktivt at tage stilling.

Læs pressemeddelelsen om projektet her.