Ministre møder ultra:bit på Digitalt Topmøde

Flere ministre fik en BBC micro:bit i hånden, da ultra:bit deltog på regeringens Digitale Topmøde i Koncerthuset.

  • 11-årige Otto Hausner Christensen møder statsminister Lars Løkke Rasmussen. (Foto: © Trine Charlotte Jensen)
  • Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers ser, hvordan børn leger sig til læring om kodning og teknologi. (Foto: © Bjarne B Hermansen)
  • Carl Otto Sommer viser, hvordan en micro:bit kan kodes til en sjov slagtæller, der tæller, hvor mange gange bolden rammer battet. (Foto: © Bjarne B Hermansen)
  • Et klaver kan også laves med frugter, micro:bits og et simpelt kredsløb. ultra:bit børnene Otto Hausner Christensen, Carl Otto Sommer og Iben Bünger Torp spiller 'Mester Jakob' på frugtklaver. (Foto: © Bjarne B Hermansen)
  • For at kode en micro:bit til sjove projekter skal ultra:bit-børnene Otto Hausner Christensen, Carl Otto Sommer og Iben Bünger Torp bruge computeren - og deres gode fantasi. (Foto: © Bjane Bergius Hermansen)
1 / 5

Næsten alle børn i 4. klasse har den. Og nu har uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers den også. En såkaldt ’BBC micro:bit’ som gør teknologi og kodning håndgribelig for børn og voksne i læringsprojektet ultra:bit, som DR står bag sammen med Centre for Undervisningsmidler og Industriens Fond.

ultra:bit var torsdag d. 14. marts inviteret med til regeringens Digitale Topmøde, som samlede erhvervslivet, undervisnings- og forskningsverdenen samt arbejdsmarkedets parter for at give input til de næste skridt mod en ansvarlig, digital fremtid for Danmark.

Teknologien gør det muligt

På det Digitale Topmøde kunne alle deltagere besøge ultra:bits stand, der blandt andet var bemandet af tre seje ultra:bit-børn, der viste deres kode-skills frem og fortalte om deres kreative leg med BBC micro:bit. Mikrocomputerne var både kodet som 'slagtæller' på bordtennisbat og som et ’frugtklaver’ med ægte frugter som tangenter.

Det bemærkede uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers straks:

- Jeg tror, det er super vigtigt, at der sker det, som jeg kan se her. At I tillader dem at lege med det. Og tænk, hvis vi kan pode dem til at have et ønske om at skabe noget med det. At skabe produkter og virksomheder. Og skabe forandringer i samfundet. Det er vigtigt, at børnene får den "bacille” ind i blodet, der hedder 'teknologi kan gøre det muligt for mig'.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen mødte ultra:bit, og 11-årige Otto Hausner Christensen viste ham, hvad en micro:bit er.

ultra:bit på Læringsfestival i København og Aarhus

Samtidig med at ministrene oplevede ultra:bit på regeringens Digitale Topmøde, var ultra:bit også med til Danmarks Læringsfestival i Bella Center, hvor over 8350 deltagere fra skoleverdenen besøgte messen.

Næste gang ultra:bit rykker ud er d. 10. og 11. april på Skolemessen i Aarhus.