Ny hæder: ultra:bit får sin anden internationale pris på to uger

Læringsprojektet ultra:bit, der skal løfte børns forståelse for teknologi og kodning, modtog fredag aften en Prix Europa i Tyskland.

  • Camilla Laudrup, sekretariatsleder og redaktør i DR, modtog prisen på vegne af ultra:bit og projektets mange samarbejdspartnere. (Foto: © Thomas Ernst, rbb/Thomas Ernst)
  • I alt 656 programmer og projekter har været indstillet til de 13 hovedpriser, der blev uddelt ved Prix Europa, som har været holdt siden 1987. (Foto: © Thomas Ernst, rbb/Thomas Ernst)
  • Flere end 100.000 børn i de danske 4., 5. og 6. klasser arbejder lige nu med ultra:bit, hvor teknologiforståelse og digital dannelse er i fokus. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen)
1 / 3

For anden gang på to uger sikrede DR’s læringsindsats for børns digitale dannelse, ultra:bit, sig fredag aften international hæder. Efter at ultra:bit i forrige uge hentede en af de prestigefyldte Prix Italia-priser i Rom, blev det fredag aften til en Prix Europa-pris i Potsdam ved Berlin til ultra:bit.

ultra:bit modtog den anerkendte europæiske pris i kategorien “Digitale Medier” for ultrabits innovative måde at kombinere inspirerende indhold til børn om digital dannelse på tværs af både flere medier, ved lærings-events og en række andre initiativer.

Sekretariatsleder og redaktør Camilla Laudrup, DR, modtog prisen på vegne af ultra:bit og takkede CFU og Industriens Fond og de mere end 30 samarbejdspartnere, som gør ultra:bit muligt.

- Jeg vil også gerne sende en stor tak til de tusindvis af børn, der har kastet sig ud i at lege og lære med ultra:bit og lige nu prøver kreativt og kritisk at tage magten over teknologien i stedet for bare at være passive forbrugere, sagde hun og takkede også BBC og The Micro:bit Educational Foundation for inspirationen til projektet.

Fælles om ultra:bit

ultra:bit er et stort, fælles læringsprojekt, som er støttet af Industriens Fond og udviklet af DR og Center for Undervisningsmidler i samarbejde med store dele af undervisningsverdenen.

Flere end 100.000 børn i de danske 4., 5. og 6. klasser arbejder lige nu med kodning, teknologi og digital dannelse med en mikrocomputer som omdrejningspunkt.

Hele målet med ultra:bit er at løfte børnenes forståelse for teknologi og gøre dem i stand til at bruge deres nysgerrighed og skaberkraft til at være innovative og skabende med teknologi. Indsatsen er treårig, og den består af en lang række ting – blandt andet børneprogrammer på DR Ultra om teknologi, digitale undervisningsforløb på DR Skole, ultra:bit-camps, uddeling af mikrocomputere i tændstikæske størrelse til børn i 4., 5. og 6. klasse, kurser til lærere og en stribe forskellige læringstilbud.

- DR har netop lanceret en ny strategi, hvor selve visionen handler om at begejstre og gøre klogere. Jeg er virkelig både stolt og glad over prisen her. Den er et fint bevis på, at vi er godt på vej allerede – at det vigtige ikke behøver at være kedeligt, men sagtens kan formidles med både lyst og begejstring, siger DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Prix Europa har været holdt siden 1987 i et samarbejde mellem 26 europæiske public service-stationer og flere europæiske organisationer, og i alt 656 programmer og projekter har været indstillet til de 13 hovedpriser, der blev uddelt.