Sejr til ultra:bit: Fik fornem pris i Rom

DR’s projekt ultra:bit sikrede sig fredag eftermiddag én af de 12 prestigefyldte Prix Italia-priser i Rom.

Camilla Laudrup, ultra:bits sekretariatsleder, modtager prisen for ’Bedste indhold på flere medier’ fra Prix Italias generalsekretær Guarino Tarsilla Maria Karina Laterza. (Foto: © (DR))

I selskab med radio- og tv-stationer fra hele verden var det DR’s læringsindsats for børns digitale dannelse, ultra:bit, der løb med en Prix Italia for ’Bedste indhold på flere medier’.

Prix Italia er Europas ældste og én af de mest anerkendte radio- og tv-konkurrencer overhovedet, og priserne er blevet uddelt siden 1948. DR har senest fået priser i 2014 og 2015 ved konkurrencen.

Redaktør og sekretariatsleder Camilla Laudrup fra ultra:bit glæder sig over Prix Italia-hæderen.

- Det er fantastisk med international anerkendelse af DR’s indsats for at løfte børns digitale dannelse. Det er en fornem markering af, at når DR’s stærke tradition for både fascinerende og legende børneindhold på tværs af medier bliver koblet med indsatser fra så stærke partnerskaber, som det er tilfældet med ultra:bit, ja, så kan vi noget helt særligt sammen, siger Camilla Laudrup, som understreger, hun er stolt over at modtage prisen på vegne af den perlerække af mennesker og organisationer, der har været med til at skabe ultra:bit.

- Men mest af alt er jeg stolt af de op mod 100.000 børn, som i øjeblikket er gået i gang med ikke bare at være storforbrugere af teknologi, men selv er idérige skabere med brug af teknologi, siger Camilla Laudrup.

Løfter forståelsen for teknologi

ultra:bit er et storstilet fælles læringsprojekt, som er støttet af Industriens Fond, og udviklet af DR og Center for Undervisningsmidler i samarbejde med store dele af undervisningsverdenen.

Flere end 100.000 børn i de danske, 4., 5. og 6. klasser arbejder lige nu med kodning, teknologi og digital dannelse med en mikrocomputer som omdrejningspunkt.

Målet med projektet ultra:bit er at løfte børnenes forståelse for teknologi og gøre dem i stand til at bruge deres naturlige nysgerrighed og skaberkraft til at være skabende og innovative med teknologi. Samtidig vil ultra:bit styrke børnenes kritiske stillingtagen over for teknologien omkring os.

Den treårige indsats består af en hel række børneprogrammer på DR Ultra om teknologi, digitale undervisningsforløb på DR Skole, ultra:bit-camps, uddeling af mikrocomputere på størrelse med en tændstikæske til børn i 4., 5. og 6. klasse, kurser til lærere og en række forskellige læringstilbud.

ultra:bit, der er inspireret af et projekt hos BBC i Storbritannien, er ikke uvant med at få priser, for tidligere i år fik projektet prisen for ’Bedste indhold på flere medier’ ved den danske TV-festival. Desuden er ultra:bit nomineret til en Prix Europa for bedste digitale projekt. Kåringen finder sted i Potsdam, Tyskland, d. 11. oktober 2109.