Sommerferie med ultra:bit i Universe Science Park

DR's kæmpesucces ultra:bit kan afprøves af børn og voksne i Universe i Nordborg fra den 8. juli til den 9. august.

I Universe Science Park kan man i sommerferien bl.a. prøve menneskebowling og at lave sine egne programmer med micro:bits. (Foto: Universe)

Universe Science Park på Als giver alle børn og deres forældre muligheden for at udforske den lille BBC micro:bit, kendt fra DR ultra:bit.

Parken er i fuld gang med at opbygge en stor sommerworkshop, der er åben alle dage fra klokken 12 til klokken 18. Det er blandt andet menneskebowling, lave sine egne programmer med BBC micro:bits og masser af udfordringer, der står klar til gæsterne i sommerferien.

- Det er fantastisk, at børn og lærere over hele landet har taget ultra:bit så hurtigt til sig. Men børnene vil jo også gerne lege og lære mere om teknologi sammen med deres forældre. Derfor er vi glade for, at vi sammen med vores mange samarbejdspartnere over hele landet, heriblandt Universe Science Park, på forskellige måder kan imødekomme den kæmpestore efterspørgsel efter ultra:bit-oplevelser til børn og deres voksne, siger Trine Charlotte Jensen, projektleder hos DR Skole i Aalborg.

Leg med BBC micro:bit

DR har i tæt partnerskab med Centre for Undervisningsmidler (CFU) og støtte fra Industriens Fond udviklet projekt ultra:bit. ultra:bit benytter en BBC micro:bit, der kan bruges til undervisning i simpel kodning for børn.

ultra:bit har til formål at inspirere børn til at bruge deres veludviklede fantasi, nysgerrighed og kreativitet til selv at skabe noget brugbart og sjovt med teknologi.

En BBC micro:bit kan nemt kodes til et sjovt spil. Her er den blevet til en slagtæller, der tæller alle slag i bordtennis. (© Universe)

Mere end 60.000 børn i 4. klasse over hele landet har været i gang med at lege og lære at kode med BBC micro:bits, der er på størrelse med en tændstikæske.

- I Universe er vi meget begejstrede for micro:bitten. Den er nem at gå til og man kan hurtigt lave alt muligt sjovt med den. Vi har mange ideer, som man kan prøve, men det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser. Vi vil altid gerne opfordre vores gæster til blive begejstrede for teknologi og en af de vigtigste teknologier, også i fremtiden, er computere. I workshoppen har vi lagt vægt på vise, hvor sjovt det er at programmere, og hvor hurtigt man kan lave alt muligt forskelligt. Vi glæder os meget til at se, hvad vores gæster finder på, siger Mathilde Hoeg, projektleder i Universe.

Om workshoppen

Workshoppen er opdelt i 3 områder:

  1. 1

    Her kan man afprøve ”menneskebowling” en særlig programmeret bowling bane, hvor gæsten selv er kuglen og micro:bitten registrerer, hvor mange kegler der væltet.

  2. 2

    Fungerer som et legeområde, hvor der er opstillet en masse micro:bit-opstillinger, som man kan interagere med og prøve af.

  3. 3

    Det sidste område er ”hands on” workshop, hvor gæsterne får mulighed for selv at prøve at programmere med en micro:bit i tre forskellige sværhedsgrader.