ultra:bit vinder TV pris

ultra:bit løb med sejren, da TV-prisen lørdag d. 26 januar kårede årets bedste medieindhold.

Det var stolte og glade ultra:bit medarbejdere, der lørdag d. 26. januar modtog TV-prisen for 'bedste indhold på flere platforme'.

Mere end 1000 mediebranchefolk var samlet i Tivoli Hotel og Congress Center, da vinderne til TV-prisen 2019 skulle findes. Her modtog projekt ultra:bit prisen for ’bedste indhold på flere platforme’ - en tribut til projektets evne til at vinde popularitet blandt både børn og voksne, og til projektets relevans i samfundet. Blandt de andre nominerede i kategorien, var comedyserien 30 fra Yousee, DR-programmet Tværs og DR’s angsttema.

Juryen: Projekt ultra:bit er et stærkt projekt

Om projekt ultra:bit sagde juryen:

- Her er tale om et vanvittig gennemført og stærkt projekt, hvor børnene i høj grad er medskabere. Involvering og engagement er i top, og årets vinder har en skala og en indvirkning, der rækker langt ud over skærmene.

Producenterne bag det prisvindende indhold er DR Tema & Show, B&U og DR Skole, og i løbet af året er indholdet udkommet på DR ULTRA, dr.dk, DR1, DR2, P1, P3 og P4.

Projekt ultra:bit består af et samarbejde mellem DR, Centre for Uddannelsesmidler (CFU), Industriens Fond og en lang række andre partnere, der alle er med til at gøre kreativ læring med teknologi muligt.

I takketalen lød det fra ultra:bits sekretariatsleder Camilla Laudrup:

- Jeg vil gerne sige tak for prisen på vegne af DR Ultra, DR Tema & Show, DR Skole og B & U. Og så vil jeg gerne takke både vores mere end 30 samarbejdspartnere og de tusindvis af lærere, der er i gang med at lave ultra:bit med vores børn over hele landet. Jeg vil også gerne takke Industriens Fond for at gøre det her projekt muligt.

Børnene i fokus

Udover at takke projektets samarbejdspartnere, gjorde Camilla Laudrup det klart, at projekt ultra:bit først og fremmest omhandler børnene.

- Mest af alt vil jeg sige tak til de 60.000 børn i 4. klasse, som er første ’Årgang ultra:bit’ og som i øjeblikket er gået i gang med ikke bare at være storforbrugere af teknologi, men selv har taget magten over teknologien – i stedet for at teknologien tager magten over dem.

I 2019 er ultra:bit blevet bevilliget yderligere 12,6 millioner kr. fra Industriens Fond. Det betyder, at ultra:bit skal udbredes til hele mellemtrinnet i folkeskolen fra skoleåret 2019/2020, hvor skolerne kan tilmelde sig ultra:bit og få et antal klassesæt til brug i 4. 5. og 6. klasserne.

Skal din skole tilmeldes ultra:bit, så klik her.