Rikke Skovly er 20 år.
Alligevel har hun allerede opnået pænt mange af sine mål.
Hun har gennemført handelsgymnasiet med topkarakterer, hun har været daglig leder af en restaurant, og hun har været med i Miss Danmark-konkurrencen, hvor hun var blandt de ti finalister.
Desuden har hun skabt sig en solid opsparing, som gør, at hun kan leve et liv med rejser, god mad og luksus i hverdagen.
Det er netop på grund af Rikkes dyre livsstil, at hun deltager i programmet 'De dyre piger'.
Her fortæller hun, at hun gennemsnitligt bruger 25.000 kroner om måneden på sig selv.
En kommentar, som er blevet fremhævet en del i medierne, siden programmet udkom.
- Altså, jeg vidste godt, at der ville komme hadefulde kommentarer, men jeg føler mig ikke som et offer.
- Jeg undrer mig bare over, hvordan folk, der ikke kender mig, kan gå så meget op i, hvad jeg bruger mine penge på, siger Rikke, som føler, at 'De dyre piger' kun viser en lille del af, hvem hun er som person.
Ikke nogen guldske i røven
Når Rikke ryster grove kommentarer af sig uden at blinke, skyldes det en vigtig erkendelse, hun gjorde sig tilbage i slutningen af folkeskolen.
Men før vi forklarer, hvad den vigtige erkendelse går ud på, er det måske værd at fortælle, hvordan hun kan leve, som hun gør.
For én ting er sikkert – Rikke er ikke kommet let til sine penge.
- Folk tror bare, jeg ingen hjerne har og er vokset op med en guldske i røven i Hellerup, men sådan forholder det sig altså ikke.
Den sande forklaring på Rikkes dyre livsstil er simpel; hårdt arbejde og gerne mere end 37 timer om ugen.
Allerede i gymnasiet arbejdede hun fuldtid ved siden af undervisningen.
I stedet for at lege beer pong i weekenderne med gymnasievennerne i Roskilde, arbejdede Rikke nemlig som værtinde på en eksklusiv natklub i København.
Hun har også arbejdet på forskellige restauranter, i Føtex og i Matas, for Rikke er ikke bange for at sende ansøgninger.
- Min mor driller mig med, at jeg har haft flere jobs end hende. Jeg er en mester i at skrive jobansøgninger. Hvis man vil være heldig og få sig et godt job, må man jo også gøre folk opmærksom på, at man findes.
Rikkes hårdtarbejdende attitude gjorde, at hun som 19-årig kunne gå ud af gymnasiet med en god opsparing og tilstrækkelig joberfaring til, at hun kunne få et job som daglig leder på en restaurant i Roskilde.
På den måde kunne hun tjene endnu flere penge, imens hun stadig boede hjemme.
Droppede idéen om drømmestudiet
Selvom Rikke havde et højt nok snit til at komme ind på jurastudiet, som hun længe havde drømt om, gav restaurantjobbet hende en erkendelse.
- Jeg tror bare, jeg indså, hvor fedt det er at arbejde i servicebranchen og gøre andre mennesker glade. Og efter så mange år på skolebænken tænkte jeg, at jeg ikke orkede ti år mere på et studie, siger Rikke, der ikke tvivler på, at hun sagtens kan skabe sig en god karriere uden en uddannelse.
I dag arbejder Rikke som receptionist på et hotel i København.
Inden for et par år forventer hun at have en mellemlederrolle, og på længere sigt drømmer hun om at blive hoteldirektør.
Måske kunne jobbet give hende muligheden for at rejse verden rundt – og gerne med den familie, som hun håber at få.
Udover at arbejde fuldtid som receptionist tager hun også vagter som eventpige, når der er et hul i kalenderen.
Det er netop denne travle tilværelse, der gør, at hun kan leve et godt liv og samtidig spare penge op til en bil, lejlighed eller hus.
Mobbet i folkeskolen
Når Rikke toner frem på skærmen med sin power woman-attitude og perfekt satte hår, kan man måske få indtrykket af, at hun er født med 50 procent mere selvtillid end de fleste.
Men sådan et det altså ikke.
- I folkeskolen var jeg en helt anden person. Jeg var slet ikke den samme Rikke. Når jeg fremlagde ved tavlen, stod jeg og mumlede.
- Jeg turde ikke sige noget og kunne ikke lide at få opmærksomhed. Jeg havde også briller og bøjle og blev mobbet, for børn kan bare være grove, siger hun.
Men på en eller anden måde formåede Rikke i slutningen af folkeskolen at transformere sig selv fra en genert pige til den selvsikre pige i gymnasiet, der både blev elevrådsformand og formand for eventudvalget.
Hvordan det helt præcist skete, aner hun ikke, men en episode, som altid har stået stærkt i erindringen, var, da hun i slutningen af 8. klasse mødte en pige på sit volleyballhold, som altid havde den samme blå jakke på.
- Jeg spurgte hende, hvorfor hun hele tiden havde den jakke på, og så forklarede hun, at hendes klassekammerater syntes, den var grim. Og nu hvor de havde sagt det, blev hun jo nødt til at blive ved med at have den på, for ellers havde de jo vundet, fortæller Rikke.
Historien om den blå jakke gjorde dybt indtryk på Rikke, og da hun i gymnasiet begyndte at få kommentarer for et par høje, sorte støvler, som de andre kaldte ridestøvler, trak hun bare på skuldrene og fortsatte med at gå i dem.
I dag er hun pænt ligeglad med, hvad folk tænker – dog med undtagelse af én type kommentar, som hun er stødt på flere gange:
- Når folk skriver "escortpige" om mig i kommentarfelterne, så skal jeg lige trække vejret en ekstra gang. Det synes jeg er trist, at voksne mennesker sidder og skriver sådan noget til en 20-årig pige, som de kun har set en lille del af på tv.
- Dér kan jeg godt blive irriteret, men heldigvis er der også mange, der forsvarer mig. Og jeg har besluttet mig for at være ligeglad med alle de grimme ting, der bliver skrevet, hvis bare der er tre unge kvinder, der ser med derude, som kan se, at det er okay at have selvtillid og sætte sig ambitiøse mål.
Hvis du vil vide mere om Rikke, kan du se hende i sæson tre af 'De dyre piger' på DRTV.