21-årige TKAY vandt konkurrence - præmien var en stor koncert og en tur til LA

Rapperen TKAY spillede i går til Distortion, og snart går turen til LA.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Rådhuspladsen midt i København er omdannet til et vibrerende koncertsted for store, danske rapstjerner i anledning af Distortion.

Navne som Benny Jamz og Icekiid spiller, men også nyere og mindre etablerede artister får chancen for at lægge bars og spille med ordmusklerne.

Én af dem er den 21-årige rapper TKAY, der tidligere i denne måned vandt Red Bulls rap-challenge 'Ord Mod Ord' for blandt andet sin freestyle.

Udover selve æren er præmien denne optræden på Distortion samt en tur til L.A. senere på året, hvor han skal lave musik og content.

Han er signet hos Warner Music og satser alt på karrieren.

- Hvis du spurgte mig for fire år siden, om jeg ville lave musik, havde jeg slet ikke troet på det. Men ud af det blå kom musikken bare til mig, og jeg har fået at vide, at jeg har en god rytme og er en god sangskriver - at jeg bare kan freestyle. Jeg øver mig på at få et større ordforråd, så der er mere at lege med, men jeg føler, det kommer naturligt til mig, siger TKAY.

TKAY, der står for hans fornavn Tarik, er vokset op blot to kilometer væk, på Blågårds Plads på Nørrebro, men denne onsdag aften føles det som en helt anden verden, da han skal give sin største koncert til dato på Rådhuspladsen - lige i hjertet af København.

P3 fulgte rapperen TKAY før, under og efter hans optræden på Distortion onsdag aften og talte med ham om hans forventninger til koncerten, hans inspiration og drømme for fremtiden. Se med herunder:

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

- Jeg har det perfeeeekt! Det er her, det går ned! Faktisk kunne jeg ikke sove i nat, jeg har sovet i to timer, men jeg er helt hyped lige nu, lyder det fra TKAY, lige inden han går på scenen og åbner koncerten med sin debutsingle 'Poppin' fra sommeren 2021. Speakeren præsenterer ham som "en af mine yndlings-upcoming-artister".

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

- Jeg er vokset op på det centrale Nørrebro på Blågårds Plads, lige ved Søerne. Jeg gik i gymnasiet, men hoppede lidt frem og tilbage. Skolesystemer har ikke altid været min stærkeste side, og jeg fik ikke min hue. Jeg tænkte, at jeg skulle lave musik. Det er det, jeg lever af lige nu, så må jeg bare gå all in, siger TKAY, der har marokkanske rødder.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

- Musik binder os alle sammen, der er ingen grund til at gå op i, hvorfor andre streamer mere. Det er unødvendigt.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

For to år siden fik TKAY en kontrakt med Warner Music takket være én, han er vokset op med: - Det var gennem én fra mit eget kvarter - en gut, der havde mange kontakter, som hjalp mig og fiksede et studie til mig. Jeg havde slet ikke noget, før jeg mødte ham.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

- Min mor og far var lidt skeptiske i starten, da jeg viste dem kontrakten og sagde, jeg ville satse alt på musik. Men efterhånden kunne de se, jeg kunne lide det, så det blev accepteret til sidst. Nu kan de også se, det henter penge ind, så der er ingen, der klager.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

TKAY forklarer, at der er ved at ske et skifte i hans musik: - I starten var det meget ghetto-musik, men nu tænker jeg atskifte retning og lave sange om penge og hygge end alt det andet lort. Der er mange, der lytter til mig, og mange, der møder mig på gaden. Jeg har en del indflydelse på de yngre, så hvorfor ikke bruge det til noget bedre. Derfor har jeg de sidste par tracks valgt at skifte til - hvad skal jeg sige - den lidt mere bløde retning.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

- Jeg plejede at lave alt muligt lort, men efter jeg blev signet, stoppede jeg. Jeg tog et bedre valg, og det synes jeg også, alle andre burde prøve. Alle har respekteret det. Det giver respekt, når man kan se én, der laver lovlige penge på noget.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Hovedpræmien i Red Bulls rapkonkurrence var en tur til L.A. Og det glæder TKAY sig til: - Jeg har altid villet til USA. Du ved, større, flere muligheder. Det er ligesom en drøm, forstår du. Det bliver luksus. Jeg skal have en dejlig lille ferie men også arbejde derovre og i studiet. Det bliver fedt, det glæder jeg mig til.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

- Jeg har tænkt på at optræde til Distortion i flere år, lad os bare sige det sådan. Det bliver en oplevelse. Jeg har optrådt til shows før, men det her er det største. Jeg er jo vokset op med Distortion, det plejede at være lige der, hvor vi bor, så det var bare at gå ud ad døren, og der var fest i gaden.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Den 21-åriges karriere er lige begyndt - og han har store ambitioner. - I starten vil jeg lige prøve at overtage Danmark, blive stor her, og så rykke videre derfra. Min store drøm er internationalt niveau, du ved, next level er at lave features med Central Cee (britisk rapper, der er blevet verdenskendt).

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Da TKAY kommer ned fra scenen efter at have spillet seks numre, krammer han sin veninde, som stolt har heppet på ham under hele koncerten. Han er flyvende: - Det føltes fucking dejligt, det var bare naturligt at komme op på sådan en scene. Jeg skal spille igen i aften på Rumors (natklub). Og så har jeg et par shows hen over sommeren, men håber, der bliver endnu mere næste år. Hard work always pays off.

Distortion startede onsdag og slutter på søndag.