Broke og på niende sabbatår: Siné har et særligt budskab til dig, der stresser over livet

Siné har netop udgivet sit første album 'Pocket Dial', hvor hun håber, at andre vil føle sig set.

(Foto: © Clara Hughes, DR)

Kender du det, når dine bedsteforældre fortæller dig, at "sort slanker"? Eller spørger ind til dit kærlighedsliv, fordi du stadig ikke har fået en kæreste?

Det gør Siné i hvert fald.

Med sit nye og første album 'Pocket Dial' vil hun gerne synge så højt om det, at alle hører hende.

Hun føler nemlig, der er et generelt pres på for at blive gift, få børn og have styr på økonomien.

Og når man er i 20'erne, er det langtfra alle, der kan sætte hak ud for alle tre ting – hvis da overhovedet nogen af tingene.

Med en far, som er musiklærer, er Siné vokset op med musik i hjemmet. Hun har spillet på adskillige instrumenter, sunget til musicals og i forskellige bands det meste af sit liv. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Siné har nemlig mærket en forventning om, at hun skulle have "styr på sit liv", hvilket hun ikke følte, hun kunne leve op til.

- Min musik er måske til dem, der har kriser i midt-20'erne... Eller hele 20'erne. Måske også i 30'erne, fortæller Siné med et grin.

Hun har nemlig selv haft flere af de kriser, hun synger om.

Efterladt af babytoget

Det begyndte allerede efter gymnasiet.

Hvad der skulle have været en tre måneders rejse i Asien, efter Siné fik studenterhuen på, endte med at blive til fem år, hvor hun rejste rundt i Asien, Mellemøsten og USA og levede af at spille musik.

Eftersom Sinés familie og de fleste af hendes venner har taget en uddannelse, tænkte hun også selv, at det var en meget sikker og "rigtig" vej at gå. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Og det var en anden vej at gå end hendes venner derhjemme.

- Jeg kan huske, jeg ringede til mine forældre og fortalte, at jeg var det lykkeligste sted i mit liv nogensinde. Og jeg kunne bare mærke, at de ikke tog den her lykke ind. De forstod det ikke, og de tænkte mere på, at jeg at ødelagde mine muligheder for uddannelse ved at rejse så meget rundt, fortæller Siné.

Presset for at starte på en uddannelse og få en karriere kommer især også fra samfundets side, da der lægger en forventning om, at det er det, man skal, mener hun.

Derfor tog hun også hjem med tanken om at starte på et studie.

- Jeg kunne mærke en krise i, at mange af mine venner var et helt andet sted, end jeg var, da jeg kom hjem. Jeg tænkte: "Hvor fanden skal jeg hen? Hvor kan jeg passe ind?".

Efter tre uger i Thailand blev Siné booket til at spille i en klub. Hun havde sunget ved en open mic-koncert, hvor ejeren af klubben havde hørt hende og booket hende til at optræde. Der blev hun sat sammen med en israelsk guitarist, og de forelskede sig og rejste sidenhen jorden rundt for at optræde sammen. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Og det er ikke kun manglen på uddannelse, der fik Siné til at føle sig sat tilbage i forhold til sine venner.

De begyndte at blive gift og få børn, og lige pludselig var der meget at leve op til. Det virkede nemlig skræmmende for Siné, da frygten for at være alene begyndte at fylde mere og mere.

- Jeg havde sådan lyst til at sige: "Hallo, stop lige. Vi kan have det fucking fedt, hvis vi alle lige bliver her. Og hvis I lige pludselig hopper på babytoget, så står jeg altså helt alene tilbage," fortæller Siné.

- Jeg havde en angst for pludselig at være alene, hvis jeg ikke fulgte med på det tog, som alle mine venner var på med uddannelse, job, kærester og børn.

Healet af en præst

Efter de fem år på farten som mobilt coverband, hvor hun sang jazz, soul og pop, valgte Siné at give uddannelse et skud. En musikkarriere virkede som en lukket klub, der var svær at komme ind i, og et eller andet sted håbede hun faktisk også, at studiet ville falde i hak for hende, og at hun kunne blive glad for det.

To semestre senere på professionsbacheloren i ernæring og sundhed droppede hun ud.

Musikken trak stadig for meget, og endnu en gang hoppede hun i flyveren for at blive inspireret og prøve at skabe et brand i USA.

Siné følte, hun kunne være mere "crazy" i andre lande, end hun kunne i Danmark.

Janteloven fyldte for meget i Danmark, og hun var vant til at spille og optræde i udlandet.

- Jeg var virkelig fattig på det her tidspunkt, så jeg boede hos venner og fremmede. Men her begynder jeg virkelig at få skrevet mine egne sange. Og jeg tror mega meget på det.

- Jeg vælger altid de grimmeste, siger Siné. Hun samler nemlig på magneter fra de lande, hun har rejst i. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Siné befandt sig i byen New Orleans i delstaten Louisiana, hvor hun tog i gospelkirke.

Her er det normalt at blive 'healet' af præsten.

- Præsten udpeger mig og siger: "Jeg kan mærke, at du næsten er der. Du er lige ved at bryde igennem!". Og alle de andre rørte ved mig som en del af den her healing-proces, og jeg tog det virkelig ind. Jeg tænkte: "Yes mand, jeg er der næsten," og jeg begyndte virkelig at tro på mig selv.

Kort efter fandt Siné ud af, at hun faktisk godt kunne skrive sine sange i Danmark, og at der er en plads til hende på den danske scene.

Ni sabbatår

At være i midt 20'erne, broke, uden kæreste og på niende sabbatår, er det, der har givet størst inspiration til Sinés sange.

Siné synes, det er okay at sende en MobilePay-anmodning. Hun oplevede selv, hvordan hendes venner lige pludselig fik "voksenløn" og havde råd til andre ting, end hun selv havde. Sangen 'Broke' håber hun kan hjælpe med at åbne op for samtaler om økonomi på en let måde. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Og selvom hun ikke mener, det er særlig flatterende at fortælle om, at hun gerne vil ridse sin ekskærestes bil, sende anmodninger på MobilePay og ikke umiddelbart ønsker at få børn, er det netop derfor, hun gør det.

- Når jeg er så ærlig og måske ikke viser mig fra min bedste side, håber jeg, at andre kan relatere og turde at sige højt, når de måske ikke har flere penge eller føler sig efterladt af babytoget, fortæller Siné.

- Jeg er fra en familie, hvor man godt må grine af sig selv og ikke altid tager sig selv så seriøst, fortæller Siné. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Hun håber, at det kan bryde med de forventninger, der er for mange unge.

Hun føler nemlig selv, at der en masse stemmer udefra – både fra politikere, forældre eller venner – der på en eller anden måde fortæller hende, at hun har taget de forkerte valg, og at hun ikke er nået langt nok i livet i forhold til deres forventninger.

- Det kan jo forhindre én i at være glad i der, hvor man er. Og man kan hurtigt føle, at man er forkert.