Brudekjolen var købt. Men så opdagede Tiffany, at noget var helt galt

I to år var Tiffany forelsket i "Harry", som i virkeligheden var danske Kenneth, der fik misbrugt sine billeder.

(Foto: © Kenneth Nguyen/Grafik: Oliver Seppo, DR)

Det var hendes tur nu. Tænk, at hun, Tiffany, var så heldig at få lov at opleve kærligheden.

Endelig havde hun i den voksne alder af 50 år fundet en dejlig, flot, kærlig og fornuftig mand, der ikke var voldelig eller misbruger, men som lyttede, når hun fortalte ham sine inderste hemmeligheder og tanker.

Hun var forelsket, han var forelsket, og Harry, som han hed, havde givet hende en halskæde med et hjerte, som hun stolt bar om sin hals og viste frem til alle.

Da han spurgte, om de skulle giftes og være sammen resten af livet, svarede hun selvfølgelig ja. Og selvom hun normalt aldrig går i fint tøj, gik hun ud og købte en lang, råhvid kjole til den store dag.

Bortset fra hendes børn var han uden tvivl det bedste, der var sket hende.

Der var dog bare ét lille problem. Harry eksisterede ikke.

Tiffany har altid haft forhold, der endte i kaos. Men så dukkede Harry op og viste hende, hvordan ægte og udramatisk kærlighed kunne føles. Troede hun. (Foto: © Kenneth Nguyen, Kenneth Nguyen)

'Han var min store kærlighed'

- På videokaldet popper Tiffany op. Hun smiler, har lyserødt hår, briller og siger godmorgen. Det er eftermiddag i Danmark, men i byen Lubbock, Texas, hvor hun bor, er de seks timer bagud.

Vi skal tale om hendes forhold til hendes store kærlighed Harry, som viste sig at være en falsk profil.

For Harrys billeder tilhører i virkeligheden en dansk mand ved navn Kenneth Nguyen, som i årevis systematisk har fået sine private billeder misbrugt af internationale scammere til at malke utallige ofre for penge.

Den historie er blevet til den nye P3-dokumentar, 'Manden, der datede hele verden'.

En af de kvinder, der er gået i fælden, er Tiffany fra Texas. Og det er derfor, vi skal tale med hende i dag.

Det er kun få måneder siden, hun blev opmærksom på, at de to års stormende forelskelse var et scam, der gik ud på at malke hende for penge.

Og selvom hun nåede at donere blod og optage gæld for at sende knapt 20.000 kroner til svindleren, er det faktisk ikke pengene, der føles som det værste tab.

- Vi skulle giftes. Han var min store kærlighed. Jeg havde købt en kjole. Den er i mit skab – jeg vil vise dig den, siger Tiffany.

Hun rejser sig op, finder kjolen fra skabet og viser den. Den er råhvid med rosa blomster og grønne blade – og ubrugt.

- Hele oplevelsen har taget så meget fra mig. Jeg ved ikke, om jeg overhovedet vil kaste mig ud i kærligheden igen. Jeg er done, siger hun.

Indtil videre i samtalen har hun smilet og været glad. Men nu kommer tårerne op i hendes øjne. Hvordan kunne hendes store kærlighed være et kæmpe bedrag?

Denne kjole havde Tiffany købt til sit bryllup med Harry. - Jeg så den i butikken og blev bare helt vild med den. Det var forår, og jeg var forelsket, og jeg forestillede mig, at jeg stod i den kjole med Harry, fortæller Tiffany. (Foto: © PRIVATFOTO, DR)

Føltes helt naturligt

Det hele startede for to år siden, da Tiffany sad i sin sofa og spillede online-Scrabble på sin mobil. En sød, flot og genert fyr ved navn Harry skrev til hende ud af det blå.

- Jeg troede, han var en uskyldig college-dreng. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor han prøvede at tale med mig, fordi han virkede så ung og så genert ud. Men han var rigtig sød, og vi talte om corona, hvilket han var bange for, gengiver Tiffany.

Det var ikke, fordi hun ledte efter en kæreste. Og hun havde allerede afvist flere scammere online, der tydeligvis skrev fra falske profiler og prøvede at "låne" penge. Hun var træt af dem og brokkede sig til Harry, som gav hende ret. De var ikke til at stole på.

Harry og hende havde en god kemi, og de blev hurtigt meget fortrolige og brugte timer på at tale sammen hver dag. Hun var lige flyttet i et nyt mobilehome, der var i en dårlig forfatning, som hun skulle gøre beboeligt.

- Harry fulgte med og virkede meget nysgerrig i at høre om renoveringen. Han var meget opmuntrende og lyttende. Nærmest som et heppekor, husker Tiffany.

Omkring to måneder efter deres første snak gik samtalen fra hverdagsting til følelser.

- Det her udviklede sig på den tid, som det normalt vil gøre i et forhold. Det føltes helt naturligt, som Tiffany forklarer.

Der var dog noget, der ikke var så naturligt. De kunne ikke mødes fysisk. Ifølge Harrys forklaring var han nemlig udstationeret som soldat i Syrien. Men han sendte billeder og kærlighedserklæringer.

I to år troede Tiffany fra Texas, at manden på billedet var hendes kæreste ved navn Harry. I virkeligheden er han en 39-årig dansker ved navn Kenneth Nguyen, som oplever, at hans personlige billeder fra Facebook og Instagram bliver brugt til at svindle skyldige kvinder over hele verden. (Foto: © Mathias Arvedsen, DR)

Og selvom Harry befandt sig i en krigszone i Syrien, sørgede han alligevel for, at Tiffany altid vågnede op til de sødeste beskeder:

"Godmorgen, min elskede. Jeg er så heldig at have dig. Jeg elsker dig. Jeg tænker på dig hele tiden. Jeg håber, du ved, at du er smuk."

Det fik Tiffany til at føle sig som noget helt specielt og særligt – måske for første gang. Hun åbnede op omkring sit liv, der altid har været præget af svigt og misbrug, fra hun blev født.

Der var seksuelt misbrug fra fremmede, et tæt familiemedlem der blev heroinafhængig og endte i fængsel. For ikke at tale om voldtægter, bortførelserne, crack-kokain og kaos.

Kærligheden var hun heller ikke heldig med. Tiffany fik barn med to forskellige mænd, og begge forhold endte mildest talt kaotisk. Hun var derfor alene i mange år og var egentlig tilfreds med det – indtil hun stødte på sit livs kærlighed. Harry.

Til hendes store glæde skræmte hendes fortællinger om den ustabile baggrund ham ikke væk. Tværtimod lyttede han og dømte aldrig. Og han huskede til og med hendes fødselsdag og ringede til hende – dog fra en meget skrattende og dårlig telefonforbindelse, så de måtte opgive at tale sammen og nøjes med at skrive, som de plejede.

Han sendte en hjertehalskæde med posten, som hun postede på Facebook og fortalte, at den var fra hendes dejlige kæreste.

På hans fødselsdag sendte hun billeder af sig selv i sexet undertøj. Ikke fordi han bad om det, men fordi hun havde lyst.

- Jeg har altid haft store body-issues, fordi jeg blev seksuelt misbrugt, da jeg var lille. Det fortalte jeg ham om, og han hjalp mig og fik mig til at have det bedre med min krop, forklarer Tiffany.

Harrys syvårige søn begyndte at skrive

Udover at være soldat fortalte Harry, at han var singlefar til en syvårig dreng ved navn Bryan. De begyndte at chatte.

Det gik lige i hjertet på Tiffany. For da hun var ung, blev hun af en misbrugs-kæreste tvunget til en abort. Babyen, som hun aldrig fik, havde hun navngivet Bryan. Og oveni havde Harrys dreng Bryan samme fødselsdag som hendes afdøde bedstefar. En af de eneste, hun har elsket og stolet på.

En dag spurgte sønnen, om han måtte kalde hende for mor. Og hun skrev, at det måtte han selvfølgelig.

- Det føltes som et tegn fra Gud, siger hun og bliver tydeligt bevæget.

Tiffany plejede at finde trøst i sin kristne tro, men det er efterhånden svært. - Alt det her blev begyndelsen på enden på min tro på Gud. Så for at være helt ærlig er jeg i gang med at tage afsked nu, siger hun. (Foto: © Kenneth Nguyen, Kenneth Nguyen)

Forholdet til Harry bar Tiffany igennem en periode, der som sædvanligt var præget af kaos.

Datteren og dennes mand var flyttet midlertidigt ind. De havde et misbrug, skændtes højlydt og "var ved at drive mig til vanvid".

Hendes søsters søn havde også fået lov at bo der for en kort periode, fordi han havde store problemer fra opvæksten, som han druknede med alkohol. Og så var der en kusine, der havde en psykisk sydom og flere personligheder, som Tiffany også skulle hjælpe.

Men den pause, hun fik om aftenen, når hun talte med Harry, gav hende ro.

Det føltes som deres helt eget eventyr, hvor alt endte lykkeligt.

Desværre ender denne historie ikke med, at Tiffany får sin drømmeprins.

Tværtimod.

Forholdet begyndte nemlig at ændre karakter, da Harry fortalte, at han var kommet slemt til skade i en vejside-ulykke i Syrien. Han sendte et billede af sig selv fra hospitalssengen og skrev, at han skulle bruge penge. Nu.

Selvom Tiffany ingen havde, bad han hende om at skaffe dem. Og pludselig blev hans tone aggressiv.

"Er du da ligeglad med mig og mit helbred? Du tænker kun på dig selv. Du er egoistisk. Jeg har haft smerter i flere uger!".

Efter en del beskeder i samme stil stod det klart for Tiffany, at deres forhold ville dø, hvis hun ikke gjorde, som han sagde. Så det lykkedes hende at skrabe knapt 17.000 kroner sammen, som hun overførte til hans bankkonto – hvilket var et meget stort beløb for hende at skulle undvære.

- Jeg er ikke rig, så jeg var nødt til at tage et lån. Jeg donerede også blod for at få penge, som jeg sendte til Harry.

Selvom Tiffany "kun" nåede at overføre knap 17.000 kroner til scammeren, fik hun stjålet noget meget værre – troen på ægte kærlighed. (Foto: © Mathias Arvedsen, DR)

Her kunne forholdet have fortsat – måske endda med flere pengeoverførsler. Men en dag vågnede Tiffany brat op.

Det skete, da Harrys dreng Bryan fyldte otte, og hun ville overraske ham ved at sende fødselsdagsgave med posten.

Men noget tid efter kom gaven retur, fordi personen og adressen ikke eksisterede. Tiffany indså, at hun var blevet snydt og bedraget af den mand, hun skulle giftes med og leve resten af sit liv med.

Da hun så gik i gang med at undersøge sagen, fandt hun ud af, at Harrys billeder i virkeligheden stammede fra en dansk mand ved navn Kenneth. Da Tiffany bad Harry om en forklaring, benægtede han og påstod, at det var Kenneth, der havde stjålet hans billeder.

Danske Kenneth Nguyen besøgte Tiffany i oktober som led i dokumentaren 'Manden der datede hele verden'. Under besøget tog Tiffany mod til at ringe og konfrontere scammeren fra Nigeria og sendte ham dette billede som bevis. (Foto: © PRIVATFOTO, DR)

- For virkelig at forstå, at han ikke var Harry, gik jeg i gang med at se nogle videoer med Kenneth og hans kone og lille datter på sociale medier. Jeg græd og græd og græd, da jeg virkelig indrømmede over for mig selv, at det var sandheden – og at jeg var blevet snydt.

Det viste sig, at fyren bag Harry var en mand fra Nigeria, som til sidst indrømmede overfor Tiffany, at han var et led i et større scam, hed Alex og gjorde det for at tjene penge.

Tænkte du ikke over, at Harry havde en meget tydelig afrikansk accent?

- Vi talte nærmest ikke sammen, men skrev. For hver gang vi skulle have videochat, var forbindelsen så dårlig, at det var umuligt at gennemføre samtalen, og han havde altid en undskyldning. Så var han i Syrien, på hospitalet, alt muligt.

Set i bakspejletvar der ingen alarmklokke, der ringede undervejs?

- Jo, der var flere, men jeg ville bare så gerne tro på ham, at jeg blev ved med at overse dem. Jeg var så fanget i mine følelser, at jeg nægtede at se sandheden. Jeg ville så inderligt tro på, at det, vi havde, var ægte, siger hun.

Fortsatte kontakt til scammeren

Derfor var det også svært at slippe kontakten, selvom hun nu kendte sandheden. Lidt presset indrømmer Tiffany, at hun blev ved med at have kontakt til scammeren Alex fra Nigeria en måned efter, hun havde afsløret ham.

Hun havde brug for at vide noget mere om hans liv i Lagos, Nigeria, for at forstå, hvad der drev ham til at snyde hende – og sandsynligvis mange andre. Men her for en måneds tid siden afbrød hun kontakten helt, fortæller hun.

Prøvede han at få penge fra dig igen?

- Jeg syntes, han lagde an til det, hvilket også var en grund til, at jeg trak mig til sidst. Nu har vi ingen kontakt. Selvom jeg savner det.

I stedet – når hun kommer hjem fra sit job som butiksassistent – prøver hun at fylde tiden ud med alt muligt andet, så hun ikke skal tænke på det tomrum, hendes forliste forhold til scammeren har efterladt.

- Mine hunde lytter meget mere til mig nu, og jeg laver TikTok-videoer for at udfylde tiden. Og så er jeg begyndt at binge-watche en masse tv-serier, hvilket jeg slet ikke havde tid til før på grund af Harry, griner hun.

Hun ved godt, at mange vil tænke, at hun er godtroende. Naiv. Måske dum.

Alligevel har hun valgt at stå frem med sin historie.

- Det er så skamfuldt at blive scammet. Man tænker: "Hvordan kunne jeg være så dum, hvordan kunne jeg ikke se det, hvordan kunne jeg lade det ske mod mig selv?". Men hvis ingen vil stille sig op og fortælle, at de er blevet snydt, fordi de frygter folks fordømmelse, vil det bare fortsætte, siger hun.

Tiffany skal videre. Hun skal på arbejde, og hendes hunde skal luftes først.

Inden hun lukker ned for videokaldet, siger hun, at hun håber, at hendes historie kan advare andre om ikke at lade sig forblænde i kærlighedens navn. Men hun håber også, at man ikke bebrejder sig selv, hvis det alligevel skulle ske.

- Ja, jeg stolede på ham. Men hvis min store fejl er at være tillidsfuld og holde af andre, må det være sådan. Det er trods alt bedre end at være den, der udnytter andre, slår hun fast.

Og så tilføjer hun, at hun er totalt færdig med at finde kærlighed på nettet.

Faktisk er hun færdig med at finde kærlighed overhovedet, takket være Harry-scammet, som har knust alle hendes drømme om den eneste ene.