Disney-brødre overrasker med frisk musik: 'Jeg skal være helt ærlig – den havde jeg ikke set komme'

Jonas Brothers var engang store teenage-idoler. Nu er de blevet fædre og er tilbage med en overraskende single.

Her ses ét af de nyeste billeder af Jonas Brothers fra januar 2023, da de tre brødre fik deres egen Hollywood Walk of Fame-stjerne. Fra venstre: Kevin, Nick og Joe. (Foto: © Frederic J. BROWN, Ritzau Scanpix)

Det er nok de færreste, der kan gå op og ned ad deres søskende konstant. Dele arbejde, rejser, oplevelser, kærestesorger, op- og nedture.

Det er måske derfor forståeligt, at den amerikanske gruppe Jonas Brothers er gået fra hinanden et par gange, siden de tre kristne brødre fik deres gennembrud på Disney Channel for snart 20 år siden, hvor de blev mega tv-stjerner og popidoler.

Siden har de kastet sig over solokarrierer og har fået børn med kendis-kvinder.

Nick er gift med den indiske megastjerne, model, skuespiller, sanger og iværksætter Priyanka Chopra. Joe med den britiske skuespiller Sophie Turner fra 'Game of Thrones' og 'X-Men'. Og storebror Kevin og hans kone Danielle fik deres eget realityshow.

De tre Jonas-brødre blev kendt for at bære "purity-ringe" som symbol på ikke at have sex før ægteskabet. Nu er de blevet voksne, gift og har stiftet familie. Her ses deres koner (fra venstre): Danielle Jonas, der er gift og har to børn med Kevin. Sophie Turner (rød kjole) i midten, som er gift med Joe - parret har to børn, de aldrig viser offentligt. Samt Priyanka Chopra (til højre), der holder hende og Nicks første barn. (Foto: © MARIO ANZUONI, Ritzau Scanpix)

Trods rampelyset lever de på mange måder et liv meget langt fra dengang, de var unge og smeltede teenage-hjerter over hele verden.

Men nu er de tre familiefædre, der nu alle er i trediverne, tilbage igen. De udkommer med et helt nyt album, 'The Album', der er deres sjette på knap 20 år.

- Det er skønt at reflektere over denne knap 20-årige rejse og fejre den i dag, men vi kigger mod fremtiden, lyder det fra Nick i forbindelse med afsløringen af albummet.

Efter mange op- og nedture i deres karriere mener trioen, at albummet afspejler, hvem de er i dag – både som artister, fædre, ægtemænd – men også, at de bare er brødre, der har det sjovt.

- Jeg tror, vi lagde et stort pres på os selv, da vi var yngre, for at det hele skulle være så ordentligt. Nu gør vi bare, hvad der er sjovt og fortsætter med at lave den musik, vi elsker – og jeg tror, at det er derfor, det virker, siger storebror Kevin.

Jonas Brothers var bare teenagere, da de blev verdensstjerner med deres eget band og tv-serie på Disney Channel, men som kristne troende gik de aldrig amok i det vilde stjerneliv med sex, drugs and rock'n'roll. Her ses de til en optræden i Houston, Texas i 2009. (Foto: © Melissa Phillip, Ritzau Scanpix)

'De har begået en stærk popsang og rusket hårdt op i sig selv'

Og noget tyder på, at storebror har ret.

I hvert fald er deres nyeste single 'Waffle House' netop blevet P3's Uundgåelige, selvom gruppen måske ikke umiddelbart var det oplagte navn, siger musikchef på P3, Mathias Buch Jensen.

- Jeg skal være helt ærlig – den havde jeg ikke set komme. For det er jo ikke, fordi P3 historisk set har skrevet Jonas Brothers ud over sig. Men de har lavet en super god popsang i 'Waffle House'.

Han peger på, at sangen har referencer til 1980'ernes navne som Toto og Daryl Hall & John Oates.

- Udover musikhjernen i mig, der synes, det er sjovt at høre referencerne, mener jeg faktisk også, at sangen har et højt musikalsk niveau og et godt håndværk, som er lidt uventet. Nummeret har en umiddelbarhed over sig, som jeg synes er ret fed.

- Det er super skarpt skåret, og det er ret tydeligt, at der ikke er noget overflødigt fedt på den sang; for at bruge et godt dansk ord, det er craftsmanship. Det er en effektfuld sang, som gør sit job – og gør det virkelig godt.

De tre drenge fra Wyckoff, New Jersey i USA, var også populære i resten af verden. Her ses den yngste, Nick Jonas, til en premiere i London på deres film 'Jonas Brothers, the 3D Concert Experience' i maj 2009. (Foto: © CARL DE SOUZA, AFP)

Jonas Brothers' oprindelige succes kom på et tidspunkt, hvor Mathias Buch med egne ord selv var lidt for gammel til at være i målgruppen.

- Men det er stadig sjovt at se, at de er gået fra at være de her teen-darlings til at vokse med opgaven og lave solid popmusik, som mange på tværs af generationer vil være i stand til at finde noget fedt i. Dem på 15, der ikke kan finde de samme musikreferencer, hører jo bare et fedt nummer, mens det minder os andre om noget, vi har hørt før, forklarer han.

- Helt grundlæggende er valget af sangen også for at bryde lydbilledet en lille smule og vise, at P3's Uundgåelige kan være mange ting. Sidste uge var det When Saints Go Machine – og andre gange, hvad vi "bare" kan kalde for en virkelig godt eksekveret popsang.

Jonas Brothers' nye album kommer fire år efter, at de annoncerede deres store reunion. På det tidspunkt havde de ikke lavet noget sammen i flere år og lagde ikke skjul på, at de skulle igennem et års terapi for at finde sammen igen. Gruppen skulle også bearbejde, at det var den yngste bror Nick, der dengang havde trukket stikket for at bryde fri og hellige sig sin solokarriere.

Men deres comeback i 2019 gik åbenbart så godt, at de nu tager en runde mere. Udover singlerne og 'The Album' har de allerede annonceret forskellige koncertdatoer i USA.