Du har haft vat i ørerne og gemt dig under sengen, hvis du ikke har hørt dem: Nu er de nomineret til stor pris

P3 Guld løber af stablen den 20. oktober, hvor prisen for P3 Talentet blandt andet skal uddeles.

I år er der nomineret fire navne til prisen for P3 Talentet til P3 Guld 2023. Mød dem alle her. (Foto: © Presse // Grafik: Oliver Seppo)

Musik er et håndværk. Det er noget, man skal øve og øve og øve sig på - og så øve sig lidt mere.

Men som ethvert håndværk bliver det bare lidt nemmere og sjovere, hvis man rent faktisk har et talent for det.

Hvis man lige kan give sangen et ekstra drys glimmer eller tilføje den der helt særlige x-factor, om man vil.

Til dette års P3 Guld har P3 udpeget fire navne, der netop formår at give deres musik lige lidt ekstra, og som, vi synes, skal hyldes for deres helt særlige talent i musikkens navn.

Det er navne, som du har hørt i radioen, til fester og til koncerter, og som du selv har trykket play på. Fordi de kan noget.

- De nominerede til P3 Talentet 2023 er nye navne, der over det seneste år har gjort os endnu mere nysgerrige på, hvem de er, og hvad de kan som kunstnere, og de er alle lige nu i en rivende udvikling, som kun peger fremad, forklarer P3's musikansvarlige, Mathias Buch Jensen, om de fire nominerede.

- Vi ser og hører i deres sangskrivning, produktion og live et potentiale til, at de over det eller de næste år kan tage den endnu længere og blive fælleseje, fortsætter han.

Her kan du dykke dybere ned i de fire nominerede til P3 Talentet 2023.

Mathias Buch forklarer:

1

D1MA

D1MA er nomineret til prisen for P3 Talentet til P3 Guld 2023. (Foto: © Frederik Lentz Andersen // Grafik: Oliver Seppo)

- Vennerne kalder ham 'Kamæleonen', og det giver perfekt mening, når man lytter til landets mest maskerede musiker.

- D1MA bevæger sig nemlig gnidningsløst og som det mest naturlige mellem rap, pop, r'n'b og house, og det hele foregår på så høj en klinge, at man godt kan tænke, at han garanteret også er typen, der er god til badminton.

- Kompromisløsheden er total, ambitionerne tårnhøje, og den musikalske spændvidde sørger for, at D1MA troværdigt kan synge som en såret sjæl det ene øjeblik og rappe sejere end de fleste i det næste.

- Det er sådan her, man bygger bro mellem gaden og spinning-salen uden at give slip på kunsten.

2

Blæst

Blæst er nomineret til prisen for P3 Talentet til P3 Guld 2023. (Foto: © Nikolaj Gyldenløve // Grafik: Oliver Seppo)

- Du har haft vat i ørerne og gemt dig under sengen, hvis du på den ene eller anden måde ikke er blevet ramt af Blæst det seneste år.

- Landets mest velsmurte disco-funk-pop-maskine har nemlig gang på gang bevist, at der er rigeligt med juice i kartonen, så når de har lavet den ene gode popsang, laver de lige en mere. Og den næste.

- Håndværket sidder der, charmen kan ikke købes for penge, og uanset om emnet er et scorings-togt i byen eller at ramme stress-og-forventnings-muren med 120 kilometer i timen, er troværdigheden spot on, for Blæst rammer ungt liv i Danmark lige nu - sådan som de og tusindvis af andre oplever det.

3

Pil

Pil er nomineret til prisen for P3 Talentet til P3 Guld 2023. (Foto: © Sebastian Stigsby // Grafik: Oliver Seppo)

- Den store og gode, danske popsang vil altid være der, og lige nu er det Pil, der synger og skriver den.

- Med knaldhårdt arbejde, talent og dedikation har hun rykket sig selv helt frem i klassen over danske kunstnere, der kan det der med at ramme den store fælles følelsesnerve og få os til at tænke, at det kender jeg godt det der.

- Det er, som hende selv, jordnære sange pakket ind i et drømmende og eftertænksomt univers, hvor Pil hele tiden er med os som veninden, man altid kan betro sig til, fordi hun også altid deler ud af sig selv.

- At kunne skabe den relation med sit publikum, lyttende som live, er noget helt særligt.

4

Kind mod kind

Kind mod Kind er nomineret til prisen for P3 Talentet til P3 Guld 2023. (Foto: © Jasko Bobar // Grafik: Oliver Seppo)

- Det ene øjeblik tager Kind Mod Kind os med i stroboskop-himlen til et pumpende rave, det næste rammer de os lige i hjertet og sårbarheden med inderlig elektronisk r'n'b.

- Det er, som om et af landets pt. mest interessante og uforudsigelige nye navne har en mission om at rive os godt og grundigt rundt i følelserne, og hvis det er tilfældet, lykkes de hele vejen.

- Båret frem af forsanger Julius Amdisens særegne stemme har Kind Mod Kind et udtryk som ingen andre herhjemme. De har styr på deres sangskrivning, og hvis deres musik kilder dig bare en lillebitte smule de rigtige steder, skal du se dem live (kodeord: ekstatisk).