Efter kaos-sommer fyldte Tobias Rahim igen festivalscenen til bristepunktet: 'Jeg plejer aldrig at gøre det her'

Tobias Rahim har om nogen fyldt meget på de danske festivalscener, og i år er ingen undtagelse.

Der var endnu engang et tætpakket publikum, da Tobias Rahim spillede sin første festivalkoncert i år. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

Sidste år tog Tobias Rahim festivalerne med storm, og hans sange blev nærmest spillet på repeat i radioen.

Flere steder opstod der ligefrem kaos, fordi der slet ikke var plads til de mange gæster på de forskellige festivalscener rundtomkring i Danmark.

Derfor kunne man måske tænke, at folk var blevet mætte af den store sanger og hans mange hits.

Tværtimod.

Folk vil stadig have mere Rahim.

For selvom den store sanger fik Jelling Musikfestivals største scene, var der kun lige akkurat plads nok.

Der var gang i frynserne, mens Tobias Rahim fløj rundt på scenen mellem hans populære numre. (Foto: © Mette Mørk, Ritzau Scanpix)

Han indtog scenen klædt i guld, imens publikums penisballoner fløj rundt i luften som en fin reference til hans pikante digtsamling, som blandt andet indeholder nøgenbilleder af ham selv.

Sangeren kunne både få kærestepar til at holde om i hinanden i et ømt øjeblik med hans sang 'Når mænd græder', men også få hele pladsen til at hoppe i takt til Daddy Yankees 'Gasolina'.

- Det er dejligt, at jeg kan se jer, når I hopper op på skuldrene af hinanden. Det er security sikkert træt af, men det er deres problem, sagde sangeren midtvejs i koncerten.

- Jelling, jeg ved ikke, om I ved det, men vi er i gang med at skrive historie lige nu. History baby! (Foto: © Mette Mørk, Ritzau Scanpix)

Han opfordrede også publikum til at flette lillefingre til ære for de forældre og bedsteforældre, der er flygtet fra Tyrkiet - da hans egen kurdiske far har kæmpet med PTSD. Publikum adlød naturligvis.

'Jeg vil gerne bukke for jer'

- Jelling, er der nogen her, der nogle gange godt kan føle sådan en fucking klaustrofobi i systemet? Er der nogen, der godt kan føle sig som en fucking rotte inde i hjulet? spurgte sangeren undervejs.

Og svaret var klart.

Helt fra bagerste række hujede folk, og Tobias Rahim startede hittet 'Bums for eliten' a capella med publikum som backup-sangere.

Det var efterhånden blevet en stor våd mand, der stod på scenen i sin guldbelagte læderjakke og manøvrerede rundt imellem technobeats, pophit og følebaskere, så der var noget for alle.

  • Da hans kæmpe hit 'Stor mand' spillede, lod han publikum synge hele første vers alene. (Foto: © Mette Mørk, Ritzau Scanpix)
  • Hittet 'Feberdrømmer Xx Dubai' satte gang i publikum med det solide beat. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
1 / 2

- Jeg har været ude i nogle dårlige perioder. Men takket være Gud og takket være gode mennesker omkring mig og lidt søvn, så er jeg okay, fortæller han som en reference til en turbulent fortid.

Hitmageren har nemlig tidligere både talt ud om angst, da han vandt P3 prisen i 2022, og om at få en depression, da han boede i Colombia. Det er næsten blevet et af hans varemærker at gøre op med toxic masculinity (giftig maskulinitet, red.), og publikum levede for det.

- Jeg plejer aldrig at gøre det her. Jeg vil gerne bukke for jer, Jelling - det var fucking fantastisk! sluttede han, inden han igen forsvandt om bag de guldbelagte trapper.

- I er pragtige, råbte han ud til publikum, der hujede som svar. Han sluttede koncerten med hittet 'Faduma', som folk kunne feste videre på til langt ud på natten. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

BT konstaterede efter koncerten, at det bliver en god sommer for sangeren.

- Når Tobias Rahim sagde hop, sprang publikum i vejret, og hvis det ikke var det alt for tidlige spilletidspunkt klokken 'lige midt i aftensmad', kunne det have været den vildeste nattefest.

Men hvad syntes folk egentlig om den store mands koncert?

Vi har spurgt publikum.

Malika (26), Marc (25) og Sofie (25)

Malika (til venstre), Marc (midt for) og Sofie (til højre) var klar med campingstolene, så de kunne få en god plads til koncerten. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Hvordan var koncerten?

- Det var virkelig, virkelig en fed koncert, siger Malika og Sofie på samme tid.

- Jeg tænkte i starten, at det var meget til pigerne, men det var faktisk meget bedre, end jeg troede. Mine forventninger var nemlig lidt i bund, siger Marc.

- Han var virkelig til stede, og man kunne mærke, han nød det. Og efter hans pause med stress, tror jeg, han nyder det ekstra meget. Jeg tror, han er kommet 200 procent ovenpå, siger Sofie.

Malika og Marc er enige.

- Jeg tror også det giver noget, at alle kender sangene og er med på den, siger Marc.

- Han laver jo både sange til rengøring, til feste, til stilletid - han har det hele, siger trioen.

Magnus (23) og Laura (21)

Ekskæresteparret Magnus (til venstre) og Laura (til højre) havde optur efter koncerten. (Foto: © Clara Hughes, DR)

Hvad synes I om koncerten?

- Pissefedt! Det var megagodt, siger venneparret nærmest i kor og fortsætter:

- Det er bare en fed energi, og der var også bare virkelig mange mennesker.

De er begge enige om, at det var det fedeste indtil videre på Jelling. Men den kunne alligevel godt have været en smule bedre, hvis det stod til Laura.

- Vi manglede lidt Andreas Odbjerg i dag, siger hun.

Hvornår lytter I selv til Tobias Rahim?

- Hele tiden, siger Laura.

- Det kan gå til det hele, stemmer Magnus i.