'Ej, altså, jeg er i chok!' Nik & Jay forvandlede Jelling til 'Danmarks største dansegulv'

Nik & Jay var tilbage efter fire års fravær på Jelling Musikfestival, og publikum var ellevilde.

Nik & Jay lukkede den største scene på Jelling Musikfestival torsdag aften. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

Hatten var på skrå fra første sang, da duoen Nik & Jay lukkede den største scene på årets første store festival.

De to veteraner, hvis rigtige navne er Niclas Petersen (Nik) og Jannik Thomsen (Jay), har udgivet sange siden 2002, og med deres seneste album fra 2019 leverer de endnu en gang hits – for eksempel 'Hot Sauce', som de åbnede koncerten med.

- Vi vil gerne spørge jer, om det for en stund er i orden, vi laver det her om til Danmarks største dansegulv, kom det fra duoen, inden endnu et hit fyldte scenen ud. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

- Det' ik' noget problem, Jelling, her er endnu en, rapper Jay på bagkant af deres store hit 'Endnu en', som for alvor fik publikum til hoppe med på beatet.

Hitskaberne fik flere generationer til at mødes og holde en fest, da de rappede, sang og følte den, som var der kun én dag tilbage.

Og det kan faktisk godt være, der har været fælles Nik & Jay-abstinenser hos nogle publikummer, da det er hele fire år siden, de udgav deres sidste album og besøgte festivalsscenerne rundt omkring i Danmark.

  • Komiker Anders Breinholdt åbnede scenen, inden Nik & Jay gik på, og advokerede for, at det var 20-års jubilæet for duoen - bare et år for sent på den, da de ikke var på festivalturné sidste år. (Foto: © Mette Mørk, Ritzau Scanpix)
  • - Vi er så glade for at se jer, siger Nik som noget af det første, da han kommer ind på scenen. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
  • Jay trodsede den kolde maj-nat og havde halvåben skjorte fra start. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
  • Både gamle og nye sange blev spillet, da Nik & Jay lukkede Store Scene på Jelling Musikfestival. (Foto: © Mette Mørk, Ritzau Scanpix)
1 / 4

De prisvindende gutter fyldte Store Scene ud til kanten, og hen mod slutningen af koncerten blev der lavet fællesdans til deres måske største hit 'Boing boing'. Stort set alle gik "frem og tilbage, fra side til side" og op og ned, som de dirigerede oppe fra scenen.

Det er vist ikke for meget at sige, at Nik & Jay både var fresh, fri og fly, da de følte sig selv på scenen i den halvanden time, koncerten varede.

- Jeg føler, at i nat er vi alle sammen er venner og familie. Tusind tak, siger Nik i midten af deres koncert. (Foto: © Mette Mørk, Ritzau Scanpix)

Men der er dog delte meninger om koncerten blandt anmelderne.

- Nik & Jay har udsendt flere singler, end der var enlige på pladsen, og selv på en dårlig aften fungerer deres hooks, melodier og omkvæd som et sikkerhedsnet, der forhindrer dem i at falde helt igennem, skriver Ekstra Bladet, der gav dem tre ud af seks stjerner.

BT er dog lidt mere positive med fire stjerner og mener, at "hvis du skal på festival i år, skal du selvfølgelig se Nik & Jay, og du får helt sikkert, hvad du kommer efter."

Vi har spurgt publikum på Jelling, hvad de synes om koncerten:

Nikolaj, 21: 'Vi bliver nødt til komme op at danse'

(Foto: © Clara Hughes, DR)

Hvordan var koncerten?

- Nu er jeg ikke den største Nik & Jay-fan, men jeg må være ærlig; jeg synes faktisk virkelig, det var fremragende. Vi sad omme bagved og hyggede lidt med nogle øl, og jeg tænkte jo egentlig ikke, jeg ville op og danse, men da sangene så kom på… Det var simpelthen fremragende. Jeg ved ikke lige, hvad der skete. De sange, hvor der var lidt gang i den, fangede mig virkelig. Og så tænkte jeg, vi bliver nødt til komme op at danse.

Hvornår tænder du selv for Nik & Jay?

- Når der er boys night. Når vi ved, vi skal i byen, og der skal være gang i den. Så vil jeg sætte noget af det på.

Melanie, 18: 'Ej, altså, jeg er i chok!'

(Foto: © Clara Hughes, DR)

Hvordan var koncerten?

- Jeg har ikke været her i mange år, men da jeg så, at Nik & Jay kom, så tænkte jeg: "Okay, så kommer vi også!". Og hold nu kæft, de sætter en fest på. Ej, altså, jeg er i chok! Det var det fedeste.

- Det er ligesom at høre Michael Jackson for vores ungdom. Det mener jeg virkelig.

Jeppe, 23: 'Det har været pissefedt'

(Foto: © Clara Hughes, DR)

Hvordan var koncerten?

- Jeg synes, det har været pissefedt. Jeg kender en masse af deres sange. Vi har siddet omme bagved, men jeg har sunget med på dem alle sammen.

Hvornår tænder du selv for Nik & Jay?

- Jeg tænder for Nik & Jay, når jeg sidder der hjemme med drengene og spiller PlayStation. Når jeg lige skal have et break fra de andre, så tænder jeg op for dem. Det får mig "in my zone", hvis jeg skal koncentrere mig. Jeg kan huske, da jeg var lille, så hørte jeg det, når jeg skulle spille PlayStation og koncentrere mig. Det er de samme sange, jeg hører i dag.

Isabella, 28: 'Festivalsmæssigt er det her kon-cer-ten!'

(Foto: © Clara Hughes, DR)

Hvordan var koncerten?

- Mega mega fed, de er pisse gode som altid.

- Festivalsmæssigt er det her kon-cer-ten! Men det er også, fordi de får alle med. Altså, det er alle aldre, alle typer, alle er her bare. Så der er gang i den. Og så jeg tror også, det er den koncert, jeg har glædet mig mest til. Vi plejer ikke at være her den første dag, men vi kom i dag på grund af Nik & Jay.

Hvornår lytter du selv til Nik & Jay?

- Jeg sætter det selv på, når der skal være fest.