'Ej, har han ikke svaret endnu?!': Vi har spurgt 6 unge, hvor længe man må vente med at svare sin flirt

Uåbnede Snapchat-beskeder og lange svartider på Tinder kan være kilde til stor frustration, når vi dater.

Hvor længe må du vente med at svare på din flirts beskeder? Det gik vi på gaden for at finde svar på. (Foto: © Christian Ellegaard, DR)

Du kender det nok.

Du har holdt øjet med telefonen hele dagen, og selv nu, hvor du demonstrativt har placeret mobilen uden for rækkevidde, søger dine øjne fortsat hen mod det tomme display.

For hvornår svarer han?

Eller måske er du mere typen, der spotter den røde notifikation i besked-appen, men ikke liiige orker at skulle på med digterkysen og forfatte et svar. Og du behøver vel heller ikke svare lige med det samme?

Uanset hvilken kategori du tilhører, så er de drilske beskeder en uundgåelig del af dating-gamet – og ofte en kilde til stor frustration.

Det blev også tydeligt i fjerde afsnit af 'Matchet på Mælkevejen', hvor deltageren Cille lufter sine frustrationer over sit match Jeppes lange svartider.

Men hvad er "reglerne" egentlig for god besked-pli? Hvor længe må du lade din flirt være ude i Messenger-kulden?

Og er det dårlig stil, hvis din udkårne har tid til at poste på Instagram, men ikke til at svare på din sms? Eller skal folk bare slappe lidt af?

Vi forlod DR's trygge rammer for en stund for at finde svar.

Zenaw, 22:

(Foto: © Christian Ellegaard, DR)

Tænker du over, hvor hurtigt eller langsomt du svarer på din dates beskeder?

- Hm... I starten prøver man nok ikke at virke for ivrig. Det skal helst ikke virke, som om man går tænker over, hvor hurtigt de svarer, og hvornår det så er passende, at jeg svarer igen – men det tror jeg, de fleste gør.

Hvor længe må der gå? Hvad hvis en fyr ikke har svaret dig i to dage?

- Hvis der gik to dage, før en fyr svarede mig, så ville jeg ikke svare ham igen. Det er for meget. Så kan man godt jo regne ud, man ikke er en prioritet.

- Jeg synes ikke, man skal skrive konstant, men jeg synes, man skal svare på hinandens beskeder inden for en dag.

Hvad ville du tænke, hvis du stadig ikke havde fået svar fra din date, men han for eksempel postede på Instagram?

- Altså, hvis det er en story, er det fint nok, for sådan én laver man jo hurtigt. Men med et opslag, så tænker man jo over, hvad man lægger op. Så hvis man har tid til det, har man også tid til at svare.

Er du selv god til at svare?

- Ja, det synes jeg. Men hvis han ikke er så spændende, kan jeg måske godt glemme at få svaret tilbage... Men så er vi vel nok mere ude i noget ghosting?

Noah, 18:

(Foto: © Christian Ellegaard, DR)

Tænker du over, hvor hurtigt eller langsomt du svarer på beskeder?

- Nej. Det gjorde jeg meget, da jeg var yngre, men nu har jeg bare slået notifikationer fra på alting, og så åbner jeg mine beskeder og svarer folk, når jeg har tid. Nogle gange svarer jeg hurtigt, og andre gange kan der måske godt gå et døgn. Det er meget forskelligt.

- Men hvis det er en pige, jeg er interesseret i, så tjekker jeg automatisk min telefon oftere, og så svarer jeg også hurtigere.

Tænker du så over, hvor hurtigt den pige, du skriver med, svarer?

- Ja. Hvis jeg skriver med en pige, og der går lang tid, før hun svarer, så kan jeg godt tænke: "Nu synes jeg, du giver mig nogle mixed signals."

- Det kan være forvirrende, hvis kemien er der i virkeligheden, og man for eksempel har kysset en aften, men hun så ikke svarer på ens beskeder hele dagen efter. Den situation har jeg prøvet at stå i et par gange. Det er lidt frustrerende.

Findes der en gylden regel for, hvor langsom man må være til at svare?

- Nej. Sådan en regel har jeg i hvert fald ikke.

Karoline, 18:

(Foto: © Christian Ellegaard, DR)

Er det her med, hvor hurtigt eller langsomt man svarer hinanden, noget der fylder for dig?

- Jeg har egentlig altid været ret ligeglad. Nogle gange går der ret lang tid, før en fyr svarer mig, men så åbner jeg bare hans besked med det samme. Jeg gider ikke dét der spil. Det synes jeg er lidt latterligt.

- Men okay, lige i starten kan jeg godt tænke over det. Så gik der 15 minutter, før han svarede, så skal der også gå 15 minutter, før jeg svarer tilbage. Men det er jo lidt åndssvagt, for jeg sidder jo dér med min telefon og kunne jo godt bare svare med det samme.

Hvad tænker du, hvis en fyr lader dig hænge og er langsom til at svare tilbage?

- Hvis man skriver på Snapchat, og du kan se, han er aktiv, men ikke svarer dig... Du ved, så står der måske "leveret" under din besked i en time, fordi han ikke åbner den. Det er lidt dårlig stil. Hvis du er igang med en samtale, slukker du jo ikke bare pludselig din telefon.

- Man prøver selvfølgelig at virke, som om man er totalt ligeglad med den slags, men det er man jo overhovedet ikke.

Kan det være en dealbreaker, hvis en fyr bare altid er hundred år om at svare?

- Ja, så gider man det jo ikke til sidst. Det er lidt et red flag.

Kasper, 22:

(Foto: © Christian Ellegaard, DR)

Tænker du over, hvor hurtigt du svarer tilbage på din flirts beskeder?

- Ja, det gør jeg faktisk. Jeg kan godt bevidst vælge at vente med at svare, selvom jeg har set beskeden, fordi jeg ikke vil virke for anmassende.

- Jeg føler tit, at hvis man svarer efter ét minut hver gang, så er der ikke den der "spænding" i det hos modtageren. Så har de ikke den dér "længsel" efter et svar, på en eller anden måde. Hvis man giver for meget til at starte med, så føler jeg, at det hurtigt kan dø ud.

Så du spiller lidt kostbar?

- Ja, det kan man vel godt sige. Men mest i starten. Hvis jeg først har fået følelser, så er det ikke noget, jeg tænker over.

Men den taktik med at lade folk hænge lidt, kan vel også give bagslag, hvis din date bliver frustreret over, at du ikke svarer?

- Helt sikkert, men det er heller ikke sådan, at jeg venter en uge, før jeg svarer. Men så går der måske lige 8-12 timer.

Tænker du så over, hvor hurtigt din date svarer dig tilbage?

- Ja, lidt. Hvis den anden svarer virkelig hurtigt, kan det godt give en presset følelse af, at man skal svare med det samme hele tiden. Det er heller ikke så fedt.

Caroline, 20:

(Foto: © Christian Ellegaard, DR)

Går du op i, hvor hurtigt din flirt svarer dig?

- Nej, faktisk ikke. Jeg synes ikke, det har så meget at skulle have sagt. Men jeg er også typen, der bare svarer folk med det samme, jeg har no shame på det punkt.

Men hvad så, hvis folk er langsomme til at svare?

- Det er selvfølgelig lidt irriterende, men det kommer også an på, hvor investeret man er i det. Hvis jeg kan lide en fyr, og han ikke svarer mig i flere dage, så kan det være irriterende. Men hvis jeg selv er lidt lunken, så er det lidt lige meget. Så fader det jo bare ud.

Mikkel, 27:

(Foto: © Christian Ellegaard, DR)

Tænker du over, hvor hurtigt du får svaret på din dates beskeder?

- I opstartsfasen er det ikke noget, jeg tænker over. Men efterhånden som man begynder at lære folk at komme, og man rykker skridtet videre, så begynder det at fylde lidt mere.

- Men jeg er nok lidt laissez faire med den slags. Jeg tænker ikke så meget over, hvad folk tænker om mig, og om de synes, jeg er langsom til at svare.

Men er du det?

- Jeg er afsindigt dårlig til at svare på beskeder. Du ved, så kigger man på telefonen, ser en notifikation og tænker: "Den svarer jeg ikke på lige nu"... og så glemmer jeg alt om den besked, indtil jeg pludselig kommer i tanke om den om aftenen. Men hvis folk ringer, så tager jeg den altid.

Forestil dig, at du skriver med en pige, og du ser, at hun er online på sociale medier og har postet på Instagram, men stadig ikke har svaret på din besked. Er det dårlig stil?

- Ja, det ville jeg blive irriteret over. Og det er også noget, jeg selv tænker over. Hvis jeg ved, at jeg mangler at svare nogen, så kan jeg ikke lægge en story op. Så går jeg faktisk ind og svarer personen først, inden jeg smider noget op.