En chokerende kommentar fra en veninde gav idéen til ny serie: 'Vi skal vise, at en kvinde kan have masser af sex, fordi hun har lyst'

I serien 'Bad Bitch' følger vi Nikki, der har blåt hår den ene dag, grønt den anden, elsker at feste, nyde livet - og knalde fyre.

- Du skal ikke kalde dig selv for farveblind, det er pisseirriterende. Men at personen ser anderledes ud, vil someday in the future ikke påvirke den måde, du ser og dømmer personen på, jo mere du bliver eksponeret for det, siger Diêm Camille (blåt hår). Hun står bag P3-serien 'Bad Bitch', hvor hun også spiller hovedrollen. Hun er omgivet af sine medspillere JJ Paulo (th.), Maji Claire (tv.) og Mark Serunjogi. (Foto: © Zinna Brigh Mac-Eochaidh, DR)

Diêm og en veninde sidder derhjemme og snakker og hygger sig. De er i starttyverne og går på universitetet.

Ud af det blå siger veninden pludselig noget, der kommer totalt bag på Diêm. En sætning, som vil sætte sig i hende resten af livet:

- Jeg synes altså, du skal tage og slappe af med at være sammen med alle de fyre. Du er for meget, lyder det fra veninden.

Hun mener, det er på tide, at Diêm bliver lidt mere seriøs med én fyr i stedet for at have sex med flere.

Bad Bitch

Den episode kommer hun aldrig til at glemme. Og det er den, der har givet inspiration til den nye P3-serie på DR kaldet 'Bad Bitch'.

Det fortæller Diêm Camille, da vi mødes på Vesterbro i København, hvor serien foregår.

- Da min veninde sagde det, følte jeg mig slet og ret slutshamet. Og faktisk også indigneret over at få at vide, hvordan jeg skal leve mit liv, som - lad os være ærlige - mange mennesker rundt omkring i verden kæmper for, demonstrerer for. Et liv der ikke er til skade for nogen, inklusiv mig selv, et liv der ikke handler om, at jeg bruger fyre som et plaster på et gammelt sår. Et liv der gør mig glad og får mig til at føle mig fucking fantastisk. Og det skal få mig til at føle mig forkert, siger hun.

30-årige Diêm er både idékvinde og med-manuskriptforfatter til 'Bad Bitch' - en serie, der har fået hele fem hjerter i en begejstret Politiken-anmeldelselse.

- I mine øjne er en bad bitch (som også er seriens titel) en person, som vælger at gå efter sine drømme. Det kan være en, der sørger for, at alle i familien har mad og rent tøj, en der går fra en partner, som ikke behandler en med respekt. En bad bitch er en, der lever efter sine værdier, owner sig selv, behandler andre og sig selv godt. Det er også en, der ved, at der er styrke i sårbarhed. (Foto: © undefined, DR)

I serien spiller hun selv hovedrollen som Nikki - en karakter, der har udgangspunkt i det følelsesliv og problematikker, hun selv stod overfor i sine starttyvere - blandet med episoder, hun har hørt fra sine venner.

Nøjagtigt ligesom Diêm for ti år siden er der fuld fart på tv-karakteren Nikki. Hun er bestyrer af en afroshop, hvor hendes bedste venner arbejder, har blåt hår den ene dag, grønt den anden, elsker at feste, nyde livet - og knalde fyre.

Og netop sidstnævnte sexscener skal vises frem i 'Bad Bitch'.

- De scener er vigtige i forhold til at etablere en kvinde, der har meget sex - lige så vel som mænd og andre - uden at man sidder og tænker "ej, hun gør det sikkert, fordi hun er blevet såret og bruger mænd for at validere sin eksistens". Fuck det der. Vi skal vise, at en kvinde kan have masser af sex, fordi hun har lyst. For jo mere vi kan eksponere publikum for det, jo mere normaliseret bliver det, forklarer hun.

I sexscenerne i 'Bad Bitch' er der ét klart fokus: Mandekroppen. Det var et bevidst valg, da både Diêm og instruktøren Patricia Bbaale Bandak var træt af, at det altid er kvinden, der skal ligge og stønne med bryster og baller over det hele.

'Jeg bliver kaldt "danskeren" i familien'

Så ingen tvivl om, at hovedpersonen Nikki er en bad bitch, der ikke giver en fuck. Men det gør hun så alligevel.

For når Nikki er hjemme hos forældrene, der ligesom Diêm selv er fra Elfenbenskysten, er de skuffede over, at hun er for anderledes - for 'dansk'. For Nikki kan ikke sit stammesprog mere, hendes franske halter, og hun kan heller ikke lave traditionelle retter som mor.

Problemet er bare, at når hun går rundt i de københavnske gader, er hun heller ikke 'dansk' nok. Her bliver hun flere gange mødt med racistiske tilråb – og de konflikter på begge sider er noget, der hober sig op i hende.

I 'Bad Bitch' bliver hovedpersonen Nikki mødt med racistiske tilråb fra tilfældige personer, når hun går gaden. Selv har Diêm fortrængt de fleste racistiske oplevelser. - Når noget gør så ondt, vil jeg hellere begrave det med happiness, joy, time to be alive. Alligevel har jeg det med i serien som symbol på, at racisme sker på de mest uventede tidspunkter, siger hun. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

Og netop splittelse og følelsen af at være anderledes i begge kulturer er taget fra det virkelige liv, fortæller Diêm.

- Jeg bliver kaldt "danskeren" i familien. Ikke fordi man nedgør danskere - man nedgør, at jeg er blevet "for dansk". Det har jeg skullet navigere i rigtig meget, siger hun og forklarer:

- Når man vokser op med en dobbelt kultur, skal man konstant navigere i at være en smørklat mellem kulturerne.

- Uanset hvor afrikansk jeg ser ud, er måden, jeg tænker og opfører mig på, meget dansk. Så jeg har assimileret mig som en gal i den danske kultur, men jeg må sgu heller ikke glemme, hvor jeg kommer fra. Og dog, uanset hvor meget jeg opnår i den her verden, hvor meget jeg tjener – well, my ass is still black, og jeg vil aldrig blive 100 procent dansk.

To borde væk fra 'Carmen Curlers'

Oplevelsen af at skille sig ud på udseendet blev meget klart og tydeligt under optagelserne på DR, hvor studiet med afrosalonen er bygget op.

'Bad Bitch' har - helt usædvanligt i Danmark - kun mørke skuespillere i de store roller, og i DR Byen vakte crewet opsigt.

- Det var virkelig fedt at have et studie i DR Byen, fordi det gav en følelse af "we made it". Men det føltes bare så skelsættende at sidde og spise frokost med black people - og to borde væk sad Carmen Curlers, som er det her klassiske periode- DR-drama. Deres statister var hvide skuespillere, der sad i brunt tøj versus os, der havde blåt hår, farverige outfits og mørke skuespillere i en mere tidstypisk serie, siger Diêm og griner.

- Det var virkelig komisk men også en fed følelse, at det kan lade sig gøre at have begge på samme tid helt parallelt - uden at være bange for hinanden. Det var vigtigt for mig at føle, at vi begge kunne co-exist.

De samme tanker har hun gjort med sin serie. Her skal der være plads til alle slags seere - uanset hudfarve og kulturel baggrund, da emnerne og tematikkerne - Kærlighed, sex, splittelse, at føle sig forkert, psykisk lidelse - ikke har nogen hudfarve.

- Jeg håber, at alle kan genkende noget i sig selv fra serien. Jeg håber også, folk tager med, at der ligger en styrke i sårbarheden. Det er noget, jeg selv har lært, efter at jeg er gået lidt for meget op i at være stærk og lade alt prelle af.

Fra Elfenbenskysten til Jylland

At være god til at pakke sårbarhed væk er noget, Diêm selv har gjort en stor del af sit liv.

Hun blev født i Elfenbenskysten i Vestafrika, og da hun var fem, flyttede hun med sin far til Jylland, fordi faren havde mødt en dansk kvinde.

Familien flyttede en del gange på grund af farens job, og hver gang skulle Diêm skifte skole. De endte i Silkeborg, hvor hun gik i gymnasiet - og de tre år står i dag tilbage som nogle af de værste i hendes liv.

De var to mørke på hele skolen, og hun husker, hvordan hun hele tiden skulle høre på nedsættende ord.

- Udover racistiske kommentarer blev jeg kaldt mærkelig, fik at vide at jeg var dum og sådan nogle ting, fordi jeg tænkte anderledes og visuelt. Det var den tid, hvor min angst og OCD var på sit højeste - hvor jeg fandt ud af, hvor slemt det var.

- Nogle gange kan jeg ikke mærke mig selv og mine følelser, fordi jeg har så travlt med at nå mine drømme, være der for min familie, møde andres forventninger. Nu er jeg nået til det punkt, hvor jeg tænker "fuck det bullshit" - for hvis jeg ikke kan mærke mig selv, hvordan har jeg så tænkt mig at mærke andre, spørger Diêm. På foto ses Nikki med sin mor, spillet af Agnes Matti Allo. (Foto: © Stephanie Stål Axelgård, DR)

Lige efter gymnasiet pakkede hun sin taske og flyttede til København, gik i behandling for sin angst og OCD og fik det markant bedre i hovedstaden.

- Nu var jeg ikke længere en mærkelig, mørk pige, hvis navn ingen kunne udtale, som hun siger.

Hun blomstrede op og indså, at den måde, hun var på og tænkte på, var et plus – og nu er endt med at blive til en tv-serie.

I København mødte hun for syv år siden sin kæreste, som hun bor sammen med i dag. Han er født og opvokset i Danmark, forældrene er fra Ghana, og han arbejder med software - og er den første, hun stoler på lige så meget som sig selv.

- Jo mere vi kan eksponere publikum for et mørkt cast, jo mere normaliseret bliver det også, så du en dag vil se en serie med en sydkoreansk hovedrolle, der har en ugandisk veninde og en tamilsk kæreste, whatever - uden at tænke på andet end at nyde serien, siger Diêm. Her ses hun med sin medspiller Bobby Atiedu. (Foto: © Stephanie Stål Axelgård, DR)

At det er en mørk mand, hun er faldet for, er tilfældigt - og så alligevel ikke helt. Faktisk har hun aldrig været sammen med en etnisk hvid dansker - ikke fordi hun ikke ville, men fordi det aldrig lige kom til ske.

- Jeg føler, vi kan mærke hinanden på en anden måde - fordi vi måske kommer fra samme familiestruktur eller samme kultur. I tv-serien havde jeg også lyst til at vise en lovestory, hvor black love kommer frem i lyset, fordi det aldrig bliver vist i Danmark.

Hvorfor er det vigtigt at vise?

- For at vise, at man også kan være vidt forskellig, selvom vi er fra samme "motherland". Hvis han havde været hvid, havde vi tænkt "selvfølgelig har ham og Nikki forskellige opfattelser". Men med to mørke kan man understrege overfor Danmark, at vi også kan have vidt forskellige værdier og ikke er en homogen gruppe i samfundet.

Udlandet kalder

Diêm skal videre i sit travle program. Hun er i gang med et nyt manuskript på et lidt tungere drama, spiller hovedrollen i en kortfilm og skal et smut til UK for at spille med i en tv-serie. Hun har nemlig fået smag for udlandet efter en rolle i en amerikansk Disney-produceret serie, der blev optaget i Mexico i sommer.

- Der er mennesker, der får et helt fyldt glas og tænker "der er alt for meget". Og så er der mig, der tænker "perfekt - det er lige nok til mig". Jeg synes jo heller ikke, man kan spise for meget i en buffet, ligesom man ikke kan være "for meget". (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

Men selvom hun er videre, håber hun, at 'Bad Bitch' for altid vil stå som et eksempel på, at det er muligt at skabe noget anderledes og åbne døre for minoriteter med store tv-drømme. At vise, at det kan lade sig gøre at skabe en serie om et for mange ukendt miljø med en universel historie, der ikke har nogen hudfarve.

Og det kan hun til dels takke sin veninde for dengang på universitetet. Hende der slutshamede hende, og som sagde hun var for meget.

For dér fik hun nok.

- Jeg havde brugt så mange år i min opvækst på at blive kaldt mærkelig og anderledes, og så skulle jeg høre på det her? Jeg var og er ikke for meget, jeg er fucking lige tilpas, og det gav mig noget empowerment at tænke sådan, siger hun og tilføjer:

- Det samme med Nikki - du kan sagtens kigge på hende og tænke "ej, hun er da for meget". Men hun mener jo ikke, hun er for meget. Derfor er hun lige præcis, som hun skal være.

- Jeg vil gerne lige lave en shout out og kæmpe buk for medforfatter Asger Kjær, instruktør Patricia Bbaale Bandak og hele Bad Bitch-holdet. Det spillede på grund af dem. Det skal også siges, at castet ikke bare er nye talenter. De er mennesker med rigtig meget på hjerte. Jeg har så meget kærlighed og respekt for dem og opfordrer DK til det samme. Hyr dem!, lyder det fra Diêm. (Foto: © Stephanie Stål Axelgård, DR)