En hårvoksers bekendelser: 'Først syntes jeg, det var meget intimt og grænseoverskridende'

Hvordan er det at arbejde med andres kønshår? Det har vi spurgt to voksbehandlere om.

Hvordan har du det med hårene på din krop?

Måske elsker du dine hår på – og mellem – benene og under armene? Eller måske foretrækker du, hvis noget eller alt er væk – i hvert fald om sommeren?

Uanset hvordan din holdning er, kan vi nok blive enige om, at hår er noget, mange har en holdning til.

I 'Sex med P3', som du lige nu kan se på DRTV, sættes der i ét af afsnittene fokus på kønshår, og i den anledning har vi spurgt to voksbehandlere, om de vil dele ud af deres arbejdsoplevelser.

De kender ikke hinanden, men har det tilfælles, at de lever af at fjerne andres hår – overalt.

Voksbehandler Zandra er 24 år og har arbejdet som voksbehandler på en klinik i to år og vokser både kvinder og mænds intime dele. Voks- og beautybehandler Amalie er 34 år, har været selvstændig i 13 år og vokser kvinder og mænd – undtagen mænds intime dele.

Hvorfor blev du voksbehandler?

Zandra: - Min veninde arbejdede på en klinik for voksbehandlinger, og hun spurgte, om jeg var interesseret. Først syntes jeg, det var meget intimt og grænseoverskridende, men jeg er også en person, der har godt af at springe ud i nye ting – så det gjorde jeg.

Amalie: - Jeg har altid interesseret mig for skønhedsbranchen, og da jeg startede, var det ved at blive stort i Danmark at blive vokset. Dengang var det typisk ben, under armene, bikinilinjen. Det er sjovt at se det skifte, der er sket siden.

Hvilken voksbehandling er mest populær?

Zandra: En Brazilian eller Hollywood, hvor man får taget alt i det intime område – mellem ballerne og det hele. Så er det forskelligt, om man vil have alt væk, eller beholde en trekant, firkant eller en streg hår. Mænd vil have alt hår fjernet dernede, også mellem ballerne.

Amalie: Det er et meget intimt job, og min fornemste opgave er derfor, at kunden skal føle sig helt tryg ved mig. Jeg har mange kunder, der starter med bikinilinjen (håret der kan ses udenfor trussekanten), men som finder ro hos mig og får lyst til at tage mere og mere.

Amalie, hvorfor vokser du ikke mandens intime dele?

Amalie: - Jeg kan mærke, at det er over min grænse. Engang var jeg ansat som hotelmassør, og på et lufthavnshotel fik jeg en kunde, som var nasty. Så det har faktisk gjort mig lidt utryg i forhold til at skulle vokse mænds intime dele.

Er der generelt forskel på at vokse en mand kontra en kvinde?

Amalie: - Mænd er generelt rigtig, rigtig pivede og har mange undskyldninger for, hvorfor det gør mere ondt på dem. Jeg havde en kunde, som var rocker og kæmpe tatoveret alle steder. Han skulle have virkelig mange pauser, fordi det gjorde så ondt på ham.

Zandra: - Mænd har en lavere smertetærskel, mens kvinderne er mega seje til smerte. Og så er mænd generelt meget mere renlige end kvinder, når de skal vokses. Det er, som om de tænker over, at de skal hen og vokses dernede, mens kvinder kan komme direkte fra en løbetur, hvor man bare tænker "fedt".

Har du nogensinde måttet sige nej til en kunde, fordi der var for meget arbejde i det?

Amalie: - Aldrig nogensinde. Faktisk har jeg vokset transpersoner, der har oplevet, at der er blevet sagt nej til dem på andre klinikker. Men hos mig er der plads til alle. Den hårdeste opgave var en stor sejler med mørkt, tykt hår, der ville have alt vokset på hele kroppen. Det tog tre timer, og det var så frygteligt, jeg var ved at dø. Men jeg klarede opgaven til stor tilfredshed for os begge.

Hånden på hjertetkan det nogle gange være lidt ulækkert at skulle vokse?

Zandra: - Jeg er vant til meget og har arbejdet på et plejehjem, hvor jeg har tørret de ældre uden problemer. Men det her er helt anderledes – her kan man se, at folk er raske nok til at passe på sig selv, og så kan det undre mig, at folk ikke har gjort sig mere umage med hygiejnen, før de lægger sig på briksen. Nogle gange lugter folk også, så det er nødvendigt at spraye rummet med en opfrisker bagefter.

Amalie: - Heldigvis er folk gode til at vaske sig og gå på toilettet, men ofte har de været på arbejde en hel dag. Sådan er jobbet, jeg har handsker på og rører ikke ved noget. Men jo, der er da nogle få gange, hvor jeg holder vejret og tænker "om 25 minutter er det overstået".

Fortæl én af de mere bizarre anekdoter fra din tid som vokser.

Zandra: - Jeg har haft en kunde, der ville filme hele behandlingen. Hun fik lov på den betingelse, at jeg ikke selv var med på videoen. Og så er jeg blevet inviteret ud på date af én, jeg lige havde vokset alt på.

Amalie: - En fast kunde spurgte, om hun måtte tage sin kæreste med ind til voksbehandlingen, og det sagde jeg ja til. Men da jeg så gik i gang, kunne jeg se, at han syntes, det var fucking frækt. De sendte øjne til hinanden, og det var et lille rum, hvor jeg pludselig følte, at han var meget tæt på. Det slog mig, om jeg var med i en planlagt sexfantasi – og det var over grænsen.

Har du nogle gode råd til folk, der skal vokses, der kan lette dit arbejde?

Zandra: - Skrub med en skrubbehandske på ben for indgroede hår. Og skyl dig, inden du kommer, hvis det er muligt.

Amalie: - Læs forberedelserne på hjemmesiden. Det er super irriterende, når kunder møder op med for korte hår, og jeg skal sende dem hjem og bede dem om at komme igen om to uger. Og hold tiden. Jeg er måske "bare" en vokser, men jeg er selvstændig, og min tid er penge. Til sidst: Betal, hvad det koster, og bed ikke om en billigere pris. Selvom jeg "kun" bruger 30 minutter på en behandling, har jeg mange udgifter som handsker, vatrondeller, rent håndklæde og gode før- og efter-produkter, udover vand, el og husleje.

Hvad er det vildeste, du har oplevet på dit job?

Zandra: - Da jeg blev spurgt, om jeg ville være sugarbabe for en mand, jeg lavede brazilian på. Jeg gik i panik og sagde, jeg havde en kæreste, selvom jeg ikke havde, men så var han hurtig til at svare: "Hvad han ikke ved, har han ikke ondt af." Jeg følte, det var mega grænseoverskridende og akavet – også fordi han bookede hos mig igen bagefter. Men jeg fik det sagt til min chef, som tog ham i stedet.

Amalie: - Først vil jeg sige, at jeg ikke er sart. Jeg har været hjemmehjælper, og at fjerne hår alle vegne er ikke noget, der rører mig. Men jeg husker tydeligt engang, min kunde skulle vokses mellem ballerne. Hun lå klar på maven, og så slog hun en prut, hvorefter hun grinede så højt, at hun kom til at tisse på briksen. Fordi hun grinede, begyndte jeg også at grine, mens jeg gjorde briksen klar igen. I dag er hun en af mine bedste stamkunder, som har bragt flere kunder til mig, fordi hun synes, det er et trygt rum, hvor hun kan slappe af og være sig selv.

Hvad er det bedste ved dit job?

Zandra: - Helt klart mine mange gode, faste kunder. Vi får et specielt forhold til hinanden, fordi det er så intimt, og jeg ved nærmest lige så meget som deres veninder. Vi snakker meget – også fordi man glemmer smerten, når man har en god samtale. Det er virkelig hyggeligt og grunden til, at jeg bliver ved med at arbejde der. Og så er det også en branche, der går virkelig godt, og vi er stort set altid fuldt bookede.

Amalie: - Som vokser er der ikke den krop, jeg ikke har set, og jeg kan tit bekræfte en kunde i, at hendes krop er helt normal, hvis hun er usikker. Det er jo lidt tankevækkende, at vi kan snakke om økonomi og kæresteproblemer, men ikke om os selv og vores kroppe. Så jeg er glad for, at jeg kan give mine kunder selvtillid og få dem til at holde endnu mere af deres kroppe.

Zandra og Amalie er opdigtede navne, så de kan tale frit uden at frygte at miste kunder. Vi kender deres fulde navn og arbejdsplads.