For ét år siden blev Britney Spears endelig 'sat fri' – og siden er det ikke gået stille for sig

Ét år efter #FreeBritney heler popstjernen stadig sine sår efter det 13 år lange værgemål.

(Foto: © Kevin Mazur / Grafik: Oliver Seppo, Getty Images / DR)

For et år siden trak Britney Spears overskrifter i hobetal – måske flere end nogensinde før i hendes snart 24 år lange karriere.

I avisspalter og Instagram-feeds kloden rundt var popstjernen hovedpersonen i en højdramatisk retssag og frihedskamp, hvor fans under fanen #FreeBritney kæmpede for sangerindens selvstændighed.

12. november sidste år skete det så; det stærkt omdiskuterede værgemål, sangerinden havde været underlagt i 13 år, blev afsluttet, og med ét var Britney Spears igen en fri kvinde.

Men hvad er sket siden hen?

Vi tager pulsen på poplegendens første år ude af værgemålet. Et år, der har budt på både kontroverser, kærlighed, retsdrama, et overraskende radiohit - og hvor politikerne også blandede sig i #FreeBritney.

Hvad kan Britney nu, som hun ikke kunne før?

Britney Spears giftede sig tidligere i år med sin kæreste, den iransk-amerikanske model Sam Asghari. (Foto: © PLANET PHOTOS, Ritzau Scanpix)

Enden på værgemålet blev også enden på en lang række hidsige regler og forbud, som Britney Spears havde levet under i over ét årti. Under værgemålet havde hun hverken kontrol over sine egne penge, eller hvem hun ville se, ligesom hun hverken måtte køre bil, drikke alkohol eller tage på ferie uden først at få lov.

Det seneste år har popstjernen udnyttet af sin nye frihed i fulde drag. Hun er flere gange blevet spottet bag rattet på sin hvide Mercedes Benz, ligesom sangeren – hvis man skal tro opslag på hendes Instagram – også drikker alkohol igen.

Under værgemålet forbød sangerens far – og værge – hende også at gifte sig med sin kæreste, 28-årige Sam Asghari, ligesom sangeren, ifølge hende selv, mod sin vilje havde fået opsat en hormonspiral, der skulle forhindre hende i at blive gravid.

Den 9. juni i år giftede Britney Spears og Sam Asghari sig så endelig ved et stort bryllup, hvor stjerner som Madonna, Drew Barrymore og Selena Gomez var på gæstelisten.

Få måneder inden annoncerede Britney Spears også, at hun var gravid – noget, hun flere gange har drømt åbent om, også under værgemålet. I maj delte sangeren dog et opslag på Instagram, hvor hun fortalte, at hun havde mistet barnet i en spontan abort.

Hvad med hendes far og resten af familien?

70-årige Jamie Spears var gennem 13 år værge for sin datter. Her er han fotograferet i 2008, året værgemålet blev iværksat. I dag bor Jamie Spears i en campingvogn. (Foto: © VALERIE MACON, Ritzau Scanpix)

- Hele min familie burde ryge i fængsel, lød salutten fra Britney Spears i et opslag på Instagram tidligere i år.

Og at nøjes med at kalde Britney Spears' relation til sin familie "betændt" ville da også være noget af en underdrivelse.

Siden afslutningen på værgemålet har sangeren mange gange – og i skarpe vendinger – langet ud efter både sine forældre og to søskende på Instagram. Hun har blandt andet anklaget sin lillesøster, den tidligere barneskuespiller Jamie-Lynn Spears, for ikke at have gjort nok for at hjælpe sin storesøster.

I dag er familierelationen tilsyneladende ikke-eksisterende, og hverken Britney Spears' forældre eller søskende var med til hendes bryllup tidligere i år.

Heller ikke popstjernens børn, 17-årige Sean Preston Federline og 16-årige Jayden James Federline, var at finde på kirkebænken. Sønnerne var inviteret, men afslog ifølge Jayden James at deltage, fordi resten af familien ikke var inviteret til brylluppet.

Deres far, Kevin Federline, afslørede samtidig, at børnene ikke har set deres mor i "flere måneder", hvilket udløste en virtuelt omgang muderkast mellem Britney Spears og eksmanden. Her delte Federline blandt andet hemmelige videoer, som popstjernens børn havde optaget i hendes hjem.

I dag bor poparvingerne fortsat hos deres far, Kevin Fedderline.

Hvad sker der lige for hendes Instagram?

Britney Spears har det seneste år delt flere letpåklædte billeder af sig selv på Instagram, der er blevet mødt med både fornøjelse og forargelse fra hendes følgere. (Foto: © PLANET PHOTOS, Ritzau Scanpix)

Én af grundene til, at Britney Spears' børn ikke ønsker at se hende, finder vi på Instagram.

Det seneste år har sangeren nemlig delt en lang række letpåklædte billeder af sig selv. Billeder som børnene, ifølge eksmanden Kevin Fedderline, ikke bryder sig om.

- Jeg har prøvet at sige: "Hør nu her, måske er det bare en anden måde for hende at udtrykke sig på." Men det hjælper ikke på det faktum, at det påvirker dem. Det er hårdt, fortalte Federline tidligere i år til Daily Mail.

I kommentarfeltet på sangerens Instagram har flere fans rejst kritik af sangerens pikante fotos, som er blevet kaldt "pinlige" og "forstyrrede".

Andre har dog taget Spears i forsvar og blandt andre sammenlignet sangeren med selfiedronningen Kim Kardashian, som også tit poserer uden en trevl på kroppen.

- Kan I huske, da Kim Kardashian postede et nøgent selfie og fik ros for det, men når Britney Spears gør det, har hun brug for hjælp? Det er ingen overraskelse, at den stakkels kvinde fik et sammenbrud. Hvorfor skal hun konstant leve op til højere krav end andre? Lad hende gøre, hvad fanden hun vil, rasede en bruger på Twitter.

Hvordan har Britney det egentlig? Er hun glad?

Britney Spears deler flittigt billeder og videoer på Instagram, der giver omverdenen et indblik i popstjernens nye liv. (Foto: © PLANET PHOTOS, Ritzau Scanpix)

Udover de letpåklædte billeder – og sine famøse dansevideoer – har Britney Spears også brugt sin profil til at dele lange tekstbidder og lydfiler, hvor hun sætter ord på sine oplevelser under og efter værgemålet.

Opslag, der giver et nyt indblik i sangerens egne tanker om sit nye liv.

Tidligere på ugen delte popprinsessen et længere skriv, hvor hun forklarede, hvordan hun stadig mærker effekten af det 13 år lange værgemål, som hun tidligere har kaldt "traumatiserende".

- Jeg kan ikke holde ud at se på andre menneskers ansigter. Når jeg mærker et andet menneske i nærheden, fryser jeg med det samme og har svært ved at få vejret. Mit hjerte springer et slag over, og jeg kan ikke trække vejret normalt, lød det blandt andet i opslaget.

Popstjernen har i flere opslag også gjort det klart, at hun fortsat er vred og såret over det, hendes familie har udsat hende for, og at det vil tage hende mange år at komme sig.

- Jeg er traumatiseret for livet og jeps, jeg er fucking rasende, skrev sangerinden i september i et nu slettet opslag.

Stjernen har dog også flere gange understreget, at hun nyder sin nyfundne frihed og livet med ægtemanden Sam Asghari.

Og retssagen? Kører den stadig?

Britney Spears' advokat, Matthew Rosengart, var med til at få afsluttet det 13 år lange værgemål. Nu fortsætter han arbejdet med at undersøge, hvad der reelt er foregået bag kulissen. (Foto: © Mario Anzuoni, Ritzau Scanpix)

Selvom værgemålet nu er fortid, fortsætter retssagen om sagen fortsat.

Britney Spears' advokat har tidligere gjort det klart, at han ønsker at undersøge,om Jamie Spears, sangerens far og tidligere værge, og andre af stjernens tidligere samarbejdspartnere, har handlet ulovligt under værgemålet.

Jamie Spears er blandt andet blevet beskyldt for at have overvåget sin datter ulovligt. Det har han dog selv har benægtet.

Også sangerens tidligere forretnings-manager, Lou Taylor, er i søgelyset, efter hendes firma er blevet beskyldt for at have stjålet millioner af kroner fra Britney Spears gennem overfakturering.

Har #FreeBritney gjort en forskel?

Britney Spears-fans demonstrerer nær Det Hvide Hus i Washington, USA, sidste efterår. (Foto: © SHURAN HUANG, Ritzau Scanpix)

Britney Spears har flere gange selv understreget, at #FreeBritney-bevægelsen i hendes øjne var medvirkende til, at værgemålet blev skrottet.

- #FreeBritney-bevægelsen... Jeg har ingen ord. På grund af jer og jeres konstante modstand i kampen for at frigøre mig fra mit værgemål, har mit liv nu taget en ny retning. Jeg græd to timer i går, fordi mine fans er de bedste, skrev sangeren sidste år på Instagram.

Derudover startede #FreeBritney-bevægelsen en større diskussion om værgemål i USA, hvor beregninger anslår, at over 1,3 millioner amerikanere er underlagt en form for formynderskab.

I oktober underskrev guvernøren i Californien, Britney Spears' hjemstat, således en ny lov, der pålægger dommere at undersøge alle alternative løsninger, inden de underlægger en borger et værgemål.

Også i toppen af amerikansk politik har man fulgt med i sagen om Britney Spears.

I december blev sangeren inviteret til at fortælle om sine oplevelser i Kongressen, der er en del af det politiske system i USA. Et møde, der dog endnu ikke har fundet sted.

Hvad med musikken? Er popstjernen Britney lagt i graven?

Det er over fire år siden, Britney Spears sidst stod på scenen. Her ses hun under en koncert i 2016. (Foto: © Mario Anzuoni, Ritzau Scanpix)

Under det 13 år lange værgemål formåede Britney Spears at udsende fire album og hele 21 singler.

Det seneste år har fans og eksperter dog spekuleret i, om sangerinden med sin nye frihed mon så sit snit til at gå pension fra tilværelsen som popstjerne.

I august gjorde Britney Spears dog spekulationerne til skamme, da hun udsendte singlen 'Hold Me Closer', der er hendes første nyindspillede single i seks år.

Sangen, der er en duet med poplegenden Elton John, er lige nu blevet hørt over 120 millioner gange alene på Spotify, ligesom nummeret har toppet den danske radiohitliste.

- Jeg er så begejstret over at arbejde sammen med Britney, for hvis den her sang bliver et hit – hvilket jeg tror, den gør – så ville det give hende så meget mere selvtillid, end hun har i forvejen, og hun vil indse, at folk faktisk elsker hende, kærer sig om hende og vil have, at hun skal være glad, fortalte Elton John til The Guardian om Spears' comeback i forbindelse med sangens udgivelse.

Der er endnu ikke blevet offentliggjort mere ny musik fra sangerinden. Men noget tyder altså på, at Britney Spears' kronede dage som popprinsesse ikke nødvendigvis er ovre endnu.