Et kys med en pige blev til kæmpehit: 'Jeg havde aldrig troet, jeg turde udgive den'

For mange handler Bathshebas nyeste sang om at springe ud. Bare ikke for hende selv.

Popkometen Bathsheba har haft et vildt 2022, efter hun udgav hittet 'Something About Her'. (Foto: © Christian Hjorth, Ritzau Scanpix)

En nat i februar sidder musikeren Bathsheba i sit køkken og skriver nogle linjer til en sang. En sang, hun ikke tror, hun tør spille for nogen. Nogensinde.

Linjerne handler om en pige, hun har kysset med få dage før. Hvilket er ret forvirrende, for hun er sikker på, at hun kun er til fyre. Desuden er hun faktisk kærester med en fyr, som hun nu har været utro.

- Jeg var et vrag! Jeg har ikke været så psykisk ustabil i virkelig lang tid, husker Bathsheba.

Bathsheba bruger sine søvnløse nætter på at gentage for sig selv, at kysset ikke betyder noget. Men det ender med at være alt andet end ligegyldigt.

For inden ugen er omme, har Bathsheba slået op med sin kæreste. Hun har også været i studiet for at skrive 'Something About Her', der ændrer hele hendes karriere.

Kysset, der ændrede alt

Sidste år fejrede Bathsheba nytårsaften i Paris. Hun kunne se tilbage på et 2021, hvor hun med egne ord var "meget upcoming". Hvor hun ved siden af sine mange koncerter var nødt til at tjene lidt penge som lærervikar og netop havde affundet sig med, at hun nok ikke blev booket til sommerens Roskilde Festival.

Med på nytårsrejsen til Paris var hendes kæreste. Mandekæreste. Ikke at køn burde spille nogen rolle, som Bathsheba siger, men det gør det altså for hendes forvirring i den her historie. Sammen gik hun og kæresten rundt ved Eiffeltårnet, og hun tænkte over, hvad næste træk i hendes karriere mon skulle være.

Det viste sig at være uforudsigeligt.

For Bathsheba endte som bekendt med at få modet til at dele 'Something About Her' med resten af verden. Første gang på Roskilde Festival, da en barnedrøm gik i opfyldelse, og hun i sommer alligevel optrådte på scenen Countdown.

Bathsheba har endnu svært ved at tage ordet "fans" i sin mund. Men der var i hvert fald et ivrigt dansende publikum foran scenen, da hun spillede på Roskilde Festival i år. (Foto: © TORBEN CHRISTENSEN, Ritzau Scanpix)

Efter den optræden begyndte publikum at spørge Bathsheba, hvornår den der sang om at kysse en pige kom ud. Det gjorde den i september.

Og i skrivende stund har 'Something About Her' over 600.000 afspilninger bare på Spotify.

- Den har været så definerende for mit år. Jeg har været så overvældet over alle de søde beskeder, som folk har skrevet til mig, fortæller Bathsheba, der endnu har svært ved at kalde nogen for sine "fans", men har lagt mærke til, at der er mange, som henvender sig til hende efter 'Something About Her' er strømmet ud af landets højtalere hele efteråret.

En 'coming out-song'

I de beskeder, Bathsheba modtager, går ét tema igen. Særligt på TikTok skriver flere til hende, at de har brugt sangen som deres "coming out-song", altså som melodien til at springe ud som noget andet end heteroseksuel.

Sådan tænker Bathsheba bare ikke selv om den.

- Det er ikke en "coming out-song" for mig. Jeg ved stadig ikke som sådan, hvad jeg er til. Jeg er så forvirret omkring hele det spørgsmål, jeg tror jo egentlig bare, at jeg er til mennesker.

Netop derfor er 'Something About Her' den mest private sang, Bathsheba har udgivet.

- Den føles vildt privat. Jeg havde ALDRIG troet, jeg turde udgive den.

Det på trods af, at hun før har skrevet om sin barndom og relationen til sine forældre. Men denne gang står hun stadig midt i alle de følelser, hun deler ud af.

  • Bathsheba turnerede til sommerens festivaler. Blandt andre Musik i Lejet og her til Nibe Festival. (© Fra Bathshebas Instagram)
  • Bathsheba har også udgivet nummeret 'Surrender' i marts i år. (© PR)
1 / 2

'Fucking noieren' succes

Når Bathsheba lige om lidt igen skal fejre nytår, bliver det en rolig fornøjelse med de venner, hun har forsømt de seneste måneder. Hun skal nemlig lige lande ovenpå et vanvittigt år.

Alligevel håber hun, at 2023 bliver lige så vildt.

- Jeg vil bare gerne arbejde! Jeg vil gerne spille en masse koncerter, spille på festivaler og måske udgive det album, jeg er ved at gøre færdigt.

Men det skræmmer tydeligvis også den 24-årige popkomet at snakke om fremtiden. Fordi hun lige nu udlever sin største drøm.

- Min karriere har 7-9-13 aldrig gået bedre! Men det er også fucking noieren, for så har man noget at miste. Ligesom det er svært at være forelsket, fordi så har man noget, der kan tages fra én.

Apropos forelskelse, skal "hende" fra 'Something About Her' mon med til årets rolige nytårsfejring?

- Den ene del holder jeg lige for mig selv, smiler Bathsheba og forsikrer om, at det hele er endt godt.