Fans har undret sig over hendes krop: Nu svarer Ariana Grande på kritikken

Billeder af popstjernen Ariana Grande er gået viralt, fordi folk mener, at hun er "skræmmende tynd". Nu svarer hun igen.

Ariana Grande vandt sin første Grammy for hitsinglen "Sweetener" i 2018. (Foto: © Chris Pizzello, Ritzau Scanpix)

Nickelodeon-stjernen og popsangeren Ariana Grande har fået meget opmærksomhed på sociale medier i den seneste tid. Men ikke kun på grund af musikken.

Billeder og videoer er nemlig fløjet rundt på Instagram, TikTok og Twitter, hvor folk er bekymrede for hendes helbred.

- Ariana Grande er for tynd nu. Alle, der siger: "Alle kroppe er ok," styrker et usundt ideal, skriver en bruger på Twitter, mens en anden svarer:

- Det her har taget overhånd. Ariana Grande har været tynd hele sit liv, hun ligner sig selv.

Det er blandt andet dette billede af Ariana Grande (til højre), der har fået folk til at reagere på hendes krop. (Foto: © Shutterstock/SplashNews.com, SCANPiX)

Eksemplerne er kun få ud af mange tweets og kommentarer, der alle har en holdning til popsangerens krop. Og det er ikke kun på Twitter, at folk diskuterer Ariana Grandes krop.

Flere medier bringer også artikler, der spekulerer i sangerens vægt, og om hun har en spiseforstyrrelse, der giver hende et forvrænget billede af sin egen krop.

'Laveste punkt i mit liv'

Nu har Ariana Grande så valgt at svare igen.

- Jeg gør ikke det her særlig ofte, jeg kan ikke lide det, og jeg er ikke god til det. Men jeg vil gerne snakke om de bekymringer, der har været omkring min krop.

Sådan starter hun sin over tre minutter lange monolog på TikTok, som er et modsvar til de mange kommentarer og tweets, der har været i den seneste tid.

Folk sammenligner især hendes krop i dag med hendes krop for fem år siden, hvor hun udkom med albummet 'Sweetener'. Året forinden blev der udløst en selvmordsbombe til hendes koncert i Manchester, der kostede 22 mennesker livet, og senere samme år gik hendes ekskæreste Mac Miller bort.

Her ses sangeren til Billboards Awardshow i 2018. Det er blandt andet billeder som dette, folk sammenligner hende med, hvor de pointerer, at hun nu har tabt sig. (Foto: © John Nacion/STAR MAX/IPx, Ritzau Scanpix)

- Den krop, I sammenligner min nuværende krop med, var den mest usunde version af mig selv. Jeg var på meget antidepressiv medicin, og jeg drak alkohol, samtidig med at jeg spiste usundt. Jeg var på mit laveste, når jeg så ud som det, I synes er sundt, fortæller Ariana Grande.

'Thank You, Next'-sangeren, der optræder uden makeup i TikTok-videoen, pointerer, at der er mange forskellige måder at være smuk på, og at folk generelt skal være varsomme med at kommentere andres kroppe – lige meget om de kalder kroppen tynd, tyk eller sexet.

Svært for kendiskvinder

Og debatten om kendte menneskers – især kvinders – kroppe er langtfra ny.

For kendte bliver generelt brugt meget som en affyringsrampe for større diskussioner, forklarer Lene Bull Christensen, der forsker i blandt andet køn og kendiskultur ved Roskilde Universitet.

Hun henviser til tidligere sager som kritikken af Selena Gomez for hendes vægt eller af Madonna for hendes ansigt, der tog al opmærksomheden under hendes optræden til Grammy-prisuddelingen.

- Kvindelige kendisser har altid haft et umådeligt snævert ideal for, hvordan de skulle holde deres krop. Det ideal er stadigvæk meget tyndt, men i de seneste år er der kommet mere fokus på, at det kan være skadeligt, forklarer Lene Bull Christensen.

Og det kan nemlig være én af grundene til, at folk netop nu kommenterer på Ariana Grandes slanke figur, uddyber forskeren.

Popprinsessen accepterer hendes pris for bedste pop video med hendes sang "No Tears Left to Cry", kun tre måneder efter hendes ekskæreste gik bort i 2018. (Foto: © Chris Pizzello, Ritzau Scanpix)

Ariana Grande mener selv, at hendes krop har været et samtaleemne på sociale medier i over ti år, og nu tager hun så for første gang selv del i samtalen. Hun håber nemlig, at "noget godt måske vil komme ud af det", som hun siger i videoen.

Det håber Lene Bull Christensen også. Hun tror også på, at der måske kan komme noget godt ud af det, når ens idol giver en opsang, som Ariana Grande gør.

- Hun har masser af unge kvinder som fans, og når hun går ud og siger, at folks kroppe er deres egne, og at man ikke skal kommentere dem, tror jeg, det kan have en betydning, forklarer forskeren.

På den anden side mener Lene Bull Christensen dog også, at Ariana Grande ikke ligefrem sætter et godt eksempel, når hun bliver tyndere og tyndere.

Det er nemlig, ifølge Lene Bull Christensen, en klassisk tankegang, at hvis man er større eller tyk, betyder det, at man er usund.

Og det kommer Ariana Grande også indirekte til at give udtryk for, når hun siger, at hun var mere usund for fem år siden, da hendes krop angiveligt havde flere kilo på sig.

- Vi skal virkelig arbejde på ikke at kommentere så meget på hinandens kroppe, fortæller sangeren i sin TikTok-video. (Foto: © ANGELA WEISS, Ritzau Scanpix)

Sangeren pointerer dog i sin opsangsvideo, at alle er smukke, lige meget hvordan de ser ud.

- Jeg sender jer en masse kærlighed, og jeg synes, du er smuk, lige meget hvad du går igennem, hvilken vægt du har, hvordan du kan lide at gøre din makeup, eller hvilke kosmetiske procedurer du har eller ikke har fået foretaget, slutter hun sin TikTok-opsang.