Fra Tobias Rahims gigantiske succes til et gammelt 80'er-hit: Test din viden om musikåret 2022

Tobias Rahim, Beyoncé og The Minds of 99 var nogle af de navne, der sprøjtede hits ud i 2022.

Tobias Rahim, Rihanna, Kate Bush, Beyoncé og Kanye West er nogle af de kunstnere, der lå højt på playlisterne i år. (Foto: © Scanpix (Illustration: Oliver Seppo))

Du skal næppe være musikekspert for at vide, at Tobias Rahim var her, der og alle vegne i 2022.

Men hvilke musikere, hits og episoder har ellers præget musikåret 2022, som nu næsten er gået? Det kan du få opsummeret, hvis du quizzer med længere nede i denne artikel.

Spørger man P3-vært Andrew Moyo, der er aktuel med podcasten 'Du ved det - nytårsquiz', er det uundgåeligt at zoome ind på Tobias Rahim, når vi en dag skal tænke tilbage på 2022.

Den tårnhøje popsmed stod bag sindssygt velbesøgte festivalkoncerter, albummet 'Når sjælen kaster op', digtsamlingen 'Drømmene maler virkeligheden' og vandt priser i et væk ved nærmest alle landets awardshows.

- Det har været så monumentalt for ham. Ting, som aldrig sker, er sket for Tobias i år, og måske endda endnu voldsommere, siger Andrew Moyo og peger på, at Rahims gennembrud kan måle sig med dengang Medina og Gulddreng slog massivt igennem.

- Det er næsten som en massepsykose, og han har hele tiden fodret os med nyt. Vi når nærmest ikke at lære en ny sang at kende, før han sender noget nyt ud.

Men musikåret har ikke kun handlet om Tobias Rahim. For mange andre ting har nemlig også rykket på sig, fortæller Andrew Moyo:

- Det er bemærkelsesværdigt, at rap bevæger sig længere væk fra hiphop. Gilli har været en af dem, der har flyttet dansk hiphop over mod house og det mere klubbede.

Også blandt udenlandske sværvægtere har house-musikken været populær. Andrew Moyo tøver derfor ikke med at kalde house for det, der har været hans eget musikalske højdepunkt for året, der næsten er gået.

- Jeg har altid været misundelig på folk, der var gode til at finde klubmusik. Men i år er jeg selv blevet præsenteret for house-musik på grund af artister som Beyoncé og Drake, Gilli og Branco.

- Så nu fantaserer jeg om at høre en god house-dj, mens jeg står i en stor hangar i netundertrøje - helt knæklys-perfekt, siger han.

Er din viden om musikåret 2022 også helt knæklys-perfekt, eller er den mere som en fyrværkeri-fuser? Test dig selv i quizzen herunder: