Frida og Sirid har vundet en pris for deres vilde koncerter – men først skulle alt gå galt

- Man skal give den 100 procent lige meget hvad, lyder det fra Prisma, der fredag spillede på Smukfest for første gang.

Søstrene Frida (til venstre) og Sirid (til højre) spillede over 50 koncerter sidste år. Nu har de netop haft deres debut på Smukfest. (Foto: © Sebastian Stokkebo, DR)

Forestil dig, at du både skal have styr på sangtekster og mikrofon, fordi du skal synge foran et publikum.

Forestil dig så, at du også skal spille tamburin, elektrisk guitar og fløjte.

Og nå ja, du skal også lige udføre dét, der ligner en improviseret dans og have publikum til at dele sig i to, inden du beordrer dem til at løbe mod hinanden med hænderne i vejret i en såkaldt wall of death.

Lyder det som lidt af en mundfuld?

Tja, det er det ikke for søstrene Sirid og Frida Møl Kristensen, der tilsammen udgør rockduoen Prisma.

Fredag spillede de for første gang på Smukfest – og at bedømme ud fra den entusiastiske wall of death, de fik publikum til at lave i slutningen af deres koncert, havde de Smukfest-gæsterne i deres hule hånd.

Det er da også netop søstrenes evner på en scene, der sidste år skaffede dem DMA-prisen for 'Årets nye danske livenavn'.

Der var gang i den, da rocksøstrene fredag spillede på scenen The Hood på Smukfest. (Foto: © Sebastian Stokkebo, DR)

Da P3 møder dem efter koncerten, løfter de lidt af sløret for, hvordan de bærer sig ad med at komme så godt ud over scenekanten.

- Det handler om, hvor meget man er til stede, og hvor meget man får knyttet et bånd til publikum. Hvis vi er veloplagte og klar til at møde publikum, så kan vi få dem til at gøre alt, griner søstrene, inden de uddyber:

- Vi skal have lyst til at være der og give den alt, hvad vi har. Og selvom der måske ikke står så mange publikummer til koncerten, så skal dem, der står der, have den samme oplevelse, som hvis der stod 10.000 mennesker. Det må godt være en oplevelse at komme til vores koncerter, og man skal give den 100 procent lige meget hvad. Det smitter og lokker folk til, fordi de kan mærke en eller anden energi, som er ægte.

Prisma i solen efter deres koncert på Smukfest. Blandt deres musikalske bedrifter kan nævnes nummeret 'Seven Greedy Girls', der var den mest spillede sang på P6 Beat i 2021. (Foto: © Sebastian Stokkebo, DR)

Stod helt stift til deres første koncerter

Den energi har Prisma især lært at fintune i løbet af sommeren sidste år.

Her spillede de koncerter i både Danmark, Norge og Sverige – blandt andet som opvarmning for det svenske band The Ark, hvor de hver aften skulle varme i omegnen af 10.000 publikummer op, som intet kendskab havde til de to danske søstre.

- Det var virkelig en uddannelse udi at være på turné, da vi varmede op for The Ark. Det var bare en kæmpe produktion. Så i år er vi ret rolige og glade og kan tage det meste ind. Og det er bare dejligt.

- Vi er blevet mere modne i det at være musikere. Vi stod helt stift til vores første koncerter, så der er sket en udvikling. Og det er meget sjovere at spille koncert, når man interagerer med publikum.

Prisma har dog også lært af deres fejl, understreger de.

Især dengang, de skulle ét af deres første store shows til Carpark Festival i København.

- Hele vores intro startede, og så gik vi op på scenen og skulle i gang, og så fuckede alt op. Alt lyd stoppede, og så fik vi at vide i ørerne, at vi skulle gå ned af scenen. Det gik fuldstændig galt, men så kom der langsomt styr på det, og vi endte med at gennemføre.

Deri ligger også en del af forklaringen på søstrenes vilde liveshows:

- Vi har prøvet så meget, der gik galt, så det der med at bryde ud af rammen, når vi spiller, det er ikke så skræmmende.

Begge søstre havde gang i et utal af instrumenter under fredagens koncert – blandt andet en fløjte. (Foto: © Sebastian Stokkebo, DR)

'Det er meget, meget dejligt at være Prisma den her sommer'

Nu har de gennemført endnu en koncert – denne gang en mere succesfuld én.

- Det er meget, meget dejligt at være Prisma den her sommer. Vi har fået lov til at spille en masse koncerter på en masse store, dejlige festivaler.

Udover Smukfest har Frida og Sirid også spillet til blandt andet NorthSide, Tinderbox og Roskilde Festival.

Men rocksøstrenes ambitioner går videre endnu:

- Vi håber, vi kommer til at spille meget i udlandet. Vi vil gerne blive ved med at spille i danmark, men vi kommer forhåbentlig også til at spille mange andre steder. Det er planen og drømmen.

Prismas musikalske drømme rækker langt ud over Danmarks grænser. (Foto: © Sebastian Stokkebo, DR)