Håbede på kærligheden, men blev afvist i tv-program: 'Man kan ikke blive forelsket på ti dage'

Det var ikke alt, der endte lykkeligt i 'Vild kærlighed'.

Spoiler-advarsel: Denne artikel handler om tiende og sidste afsnit af 'Vild kærlighed'. Har du ikke set det endnu, kan du gøre det her i DRTV.

Hans mål var at finde kærligheden.

Men efter 10 dages datingeksperiment i P3-programmet 'Vild kærlighed' måtte 23-årige Laurits alligevel rejse tomhændet hjem.

Længe så det ellers ud til, at han og hans match, 20-årige Ida, skulle blive programmets store succeshistorie. Parret, der sammen tilbragte ti dage på en tømmerflåde i Sverige, blev hurtigt tætte, og der blev både puttet og kysset i teltet og talt om fremtidsplaner på tømmerflåden.

Men da afgørelsens time kom, og parrene skulle vælge, om de ville fortsætte med at se hinanden, når de kom hjem, krakelerede glansbilledet.

For mens Laurits ønskede at fortsætte med at date Ida, valgte Ida at stoppe relationen dér.

- Jeg tror, jeg er kommet frem til, at jeg ikke synes, vi skal date, når vi kommer hjem. Jeg tror ikke, jeg ville komme hjem med følelsen af, at jeg har en dreng, jeg er mega vild med, som jeg gerne vil hen og besøge, lød det fra Ida, da hun valgte at sætte punktum for datingeksperimentet.

Se det følelsesladede øjeblik her:

Afvisning gjorde ondt

I dagene op til den store beslutning, havde Laurits godt fornemmet, at Ida havde trukket sig lidt - og aftenen før trak hun ham til side for at sætte ord på sin tvivl.

- Jeg har trukket mig tilbage for at mærke efter hos mig selv. Er det kun på grund af de her omstændigheder, vi har det så godt, som vi har det, eller er det rent faktisk kærlighed? Der har været så meget tvivl hos mig, fordi jeg ikke har fået den der forelskelsesfølelse endnu, lød det blandt andet fra Ida, aftenen før parrenes skulle tage deres valg.

Laurits følte, han og Ida var et godt match, men Ida delte ikke hans følelser. (© DR/Story Productions)

Derfor kom Idas valg om ikke at fortsætte sammen da heller ikke som et chok for Laurits, der dog alligevel var overrasket over den måde, tingene udviklede sig på i eksperimentets slutfase.

- Ida og jeg havde det så godt sammen, at jeg længe tænkte, at det lå i kortene, at vi begge selvfølgelig bare sagde ja, og så fortsatte vi med at have det hyggeligt og sjovt sammen, når vi kom tilbage til Danmark. Derfor overraskede det mig, hvordan det hele endte, fortæller Laurits i dag til P3.

Ida begrundede blandt andet sit valg med, at hun ikke havde forelskelsesfølelser for Laurits. En begrundelse, der faldt ham særligt for brystet.

- Jeg synes, det er et lidt ærgerligt argument, da Ida siger, hun ikke var forelsket i mig, for jeg ved jo godt, at man ikke kan blive forelsket i en person på ti dage. Men det, der for alvor gjorde mig ked af det, var, at hun ikke ville give det en chance, så vi havde fået muligheden for at teste vores relation af i "virkelighedens verden" hjemme i Danmark, siger han.

- Én ting er, at man kan have det fedt sammen i en setting, hvor alt er optimeret for, at det skal lykkes, men jeg ville gerne have set, om det kunne have vokset, når vi kom tilbage til hverdag igen.

Selvom Idas beslutning påvirkede Laurits, havde han ikke meget tid til at slikke sårene. Efter hjemkomsten fra Sverige, hvor programmet blev optaget sidste sommer, tog han nemlig direkte på fire dages rustur, hvor han skulle være tutor for 120 nye studerende.

- Der var fuld fart på, og man sover jo ikke særligt meget på sådan en tur. Så det var enormt hårdt at være i, men samtidig var det også meget rart med en distraktion, så jeg ikke bare skulle sidde alene derhjemme og ærgre mig over at være blevet afvist, fortæller Laurits og fortsætter:

- Men når jeg ser tilbage, havde det sundeste for fortids-Laurits nok været ikke at tage afsted på den her rustur, men være taget hjem og lige få snakket med mine venner og familie om, hvad der var sket i Sverige. Det tog lige lidt ekstra tid for mig at komme ovenpå igen efter den omgang.

Mange af deltagerne i 'Vild kærlighed' byttede partnere undervejs, men Ida og Laurits, der blev matchet fra start, blev sammen til eksperimentets afslutning. (© DR / Story Productions)

Fortsætter med at date

Siden optagelserne til 'Vild Kærlighed' har deltagerne været samlet flere gange, ligesom Laurits og Ida også har ses på tomandshånd én enkelt gang. I dag er deres relation dog fortsat rent venskabelig, fortæller Laurits.

- Vi er stadig gode venner, og når vi ses, er der ikke noget akavet eller mærkeligt imellem os. Det er klart, at vi ikke har samme fortrolighed, som vi havde ude på tømmerflåden, men jeg synes stadig, hun er rigtig sød og hyggelig at være sammen med, fortæller Laurits.

Og selvom det altså ikke blev til mere romantik mellem Ida og Laurits, så har oplevelserne i 'Vild kærlighed' langt fra sat en stopper for hans jagt på den eneste ene.

- Jeg kom faktisk ret hurtigt videre fra oplevelserne i Sverige, og jeg har også datet siden, siger Laurits, der dog ikke ønsker at kommer nærmere ind på, om han fortsat er ledig på markedet.

Ida og Laurits brugte i alt 10 dage sammen på tømmerflåden i Sverige. (© DR / Story Productions)

Og selvom han ikke kom hjem fra Sverige med den store kærlighed, så føler Laurits, at han har lært meget om både sig selv og dating-gamet gennem sin medvirken i 'Vild kærlighed'.

- Jeg kan mærke, at jeg er blevet mere selvsikker. Jeg har lært mig selv bedre at kende, og virkelig fået understreget, at det handler om at være sig selv, når man dater. Der er ingen grund til at bruge tid på at opføre sig på en eller anden særlig måde, fordi man tror, at det er det person, den anden gerne vil have, siger Laurits:

- Sådan har jeg egentlig altid haft det, men det bliver bare meget tydeligt, når du sidder i naturen i Sverige og er sammen med din date 24/7. Når man er så tæt sammen, kan man ikke gemme sig bag én eller anden facade, og det gør, at man virkelig kommer ind under huden på hinanden. Det kan vi allesammen lære noget af.