'Han kunne sgu godt blive den nye Tobias Rahim': Her er alt det nye musik, du kan glæde dig til i 2023

Hvem spiller på Roskilde? Og hvem bliver årets helt store stjerner? Vi ser frem mod musikåret 2023.

Musikåret 2023 har meget godt i vente! (Foto: © Ritzau Scanpix / ClikcAlps, Ritzau Scanpix)

Vær velkommen, Herrens år, og velkommen herhiiiiid!”

Sådan kommer de første musikalske toner i 2023 – måske fremført af DR's Pigekor eller bræget direkte i øregangen af din fulde kammerat – nok til at lyde for de fleste af os.

Men når nytårskonfettien er fejet sammen, pantposerne tømt og tømmermændene har lagt sig, så vanker der mange flere store, musikalske oplevelser i 2023.

Derfor har vi allieret os med P3-værterne Nynne Givskov og Frederik Hjerrild, for at få et overblik over, hvad vi har at se frem til i året, der kommer.

Hvilke store navne kommer med ny musik? Hvad bliver de største koncerter på sommerens festivaler? Og hvilke af morgendagens stjerner kan få deres store gennembrud?

Læs med, når vi pudser den musikalske spåkugle og ser frem mod musikåret 2023.

Disse stjerner udgiver (måske) ny musik

Rihanna og Sam Smith er nogle af de store stjerner, du bør holde ekstra øje med i året, der kommer. (© Ritzau Scanpix / ClickAlps)

Allerede nu tegner det godt for 2023, hvis man er til international popmusik.

Store navne som Ava Max, Ellie Goulding, Lana Del Rey, Lewis Capaldi og Sam Smith barsler nemlig alle med ny musik.

- Jeg glæder mig helt ærligt til at høre, hvad Sam Smith har at byde på. Det er ikke noget, jeg har hørt så meget tidligere, men så udkom 'Unholy' i år, som fandeme er et fedt nummer og noget helt andet end det, vi forbinder med Sam Smith, siger Nynne Givskov og fortsætter:

- Sam Smith har lavet de store ballader, de skulle, så jeg håber, de vælger at gå en helt anden vej og gå all in på klub-genren nu.

Federik Hjerrild fremhæver også den britiske popsanger Raye, kendt for hits som 'You Don't Know Me' og 'Escapism.', der i 2023 udgiver sit længe ventede debutalbum – og så mistænker han hitmaskinen Dua Lipa for at brygge på ny musik.

- Dua Lipa har smidt nogle billeder op med Mick Jagger og Tame Impala på sin Instagram, så jeg tror godt, der kunne komme noget fra hendes hånd. Og noget, som måske er fuldkommen anderledes end 'Future Nostalgia', som hun udgav i 2020, siger radioværten.

En anden popdiva, som Nynne Givskov håber at høre nyt fra, er Rihanna, der ikke har udgivet et nyt album siden 2016.

- Rihanna er lidt min akilleshæl, for hvert eneste år tror jeg, at "nu kommer det nye album". Men nu tror jeg faktisk oprigtigt, at det kommer til næste år. Nu kan hun altså ikke holde den længere, siger hun og fortsætter:

- Hun skal optræde til Super Bowl til februar, så hun har i hvert fald noget momentum til at få det album sendt på gaden snart.

Det her bliver årets store koncert- og festivaloplevelser

Hitkometen Tobias Rahim er allerede på plakaten til flere af sommerens festivaler. (Foto: © Erling Brodersen / ClickAlps, Ritzau Scanpix)

Kigger du ud af vinduet i disse dage, er der langt til sol, sommer og fadølsfest under åben himmel.

Alligevel er flere af landets store musikfestivaler allerede begyndt at løfte sløret for dele af programmet for næste år.

På Tinderbox hedder hovednavnet Red Hot Chili Peppers, på Northside kommer Muse forbi, og i bøgeskoven lægger navne som Imagine Dragons og Nik & Jay vejen forbi Smukfest.

På landets største festival, Roskilde Festival, udgør blandt andre indiebandet Blur og rapperen Burna Boy pt. hovednavnene.

- Koncerten med Burna Boy bliver spændende. Tidligere har han været en kunstner, du tog til koncert med, hvis du kendte hans bagkatalog og havde fulgt ham i et stykke tid. Men Burna Boy er blevet mere mainstream på det seneste, så jeg tror, hans koncert på Roskilde kan blive ret stor. Det bliver noget, mange kommer til at tjekke ud.

Også nationalhelten Tobias Rahim er at finde på både Roskilde Festival og mange andre af sommerens festivaler.

- Tobias Rahim spillede på en propfyldt Arena-scene sidste år, så mon ikke han ryger op på Orange Scene til sommer? Og så skal han jo også spille koncert i Royal Arena i København. Det bliver kæmpestort, siger Nynne Givskov.

Ser man bort fra sommerens festivaler, lægger navne som Lizzo, Sam Smith, 00'er-dronningen Anastacia og Eurovision-vinderne Måneskin også vejen forbi Danmark i løbet af 2023.

- Jeg tror og håber også, at Harry Styles kommer tilbage og får taget revanche, siger Nynne Givskov om den britiske hitmager, der i sommer måtte aflyse sin koncert i København efter skyderiet i Field's.

Også hitkongen Justin Bieber måtte aflyse sine to koncerter i Danmark, der skulle spilles til marts næste år, grundet helbredsproblemer. I den forbindelse blev der lovet en ny dato for koncerterne, som dog ikke at blevet annonceret endnu.

Skal der kigges lidt i spåkuglen, har Frederik Hjerrild også et bud et navn, han godt kunne se indtage Danmark til sommer:

- Er det endelig nu, Taylor Swift kommer til Danmark? Hun har aldrig været her før, men skulle jo have spillet på Roskilde i 2020, som blev aflyst. Men nu er hendes nye album ude, og hun skal på turné, så måske Smukfest snupper hende nu? Det kunne være vildt, lyder det håbefuldt fra radioværten.

De her nye navne skal du holde ekstra øje med

Rapperen Lamin har allerede haft et godt 2022, men 2023 kan vise sig at blive endnu større. (Foto: © Kim MatthÄi Leland/ ClickAlps, Ritzau Scanpix)

Nok er der masser af musik i vente fra de store navne, vi allerede kender.

Men også længere nede i det musikalske hierarki gemmer der sig store talenter, der meget vel kan få deres store gennembrud i 2023.

To af de danske navne, Nynne Givskov og Frederik Hjerrild vurderer, man skal holde ekstra øje med, er Julie Pavon og Giift.

- Julie Pavon er en dansk sangerinde, som laver noget lidt houset og klub-agtigt musik. Hun er ikke et navn, jeg har været særligt opmærksom på før i år, hvor hun blev udpeget som 'P3's Uundgåelige', men hun er bare super sej. Det virker, som om hun er ret formfuldendt og allerede ved, hvad hun vil, så det kunne godt gå hen og stikke lidt af, vurderer Nynne Givskov.

- Giift har bare en sindssygt lækker stemme og lyder ret international, selvom hun faktisk kun er 18 år. Tidligere i år udgav hun et nummer sammen med rapperen Lamin, som fungerede rigtig godt, og jeg tror, hun er et navn, der virkelig kunne få noget god opmærksomhed, hvis hun lavede nogle features med de rette mennesker – også selvom hun sagtens kan stå på egne ben, tilføjer Frederik Hjerrild.

Og netop rapperen Lamin, som i år vandt 'P3 Talentet' ved P3 Guld, kan gå et succesfuldt år i møde, vurderer Frederik Hjerrild.

- 2022 har været godt for Lamin, men jeg tror, det kommer til at eksplodere endnu mere til næste år. Han kunne sgu godt blive den nye Tobias Rahim.

Det her bliver næste års store musiktrends

Saxofonen – her udødeliggjort af den moldoviske Epic Sax Guy kendt fra Eurovision – fortsætter med at spille ind i 2023, lyder spådommen. (Foto: © Rolf Klatt / ClickAlps, Ritzau Scanpix)

Endelig har vi bedt de kyndige radioværter udpege de trends, de tror kommer til at dominere musikåret 2023. Og den første er faktisk en gammel kending.

- Jeg tror sgu, at saxofonen bliver hængende. Kidd gjorde den til allemandseje i 2021 med 'Buongiorno', i år har blandt andre Danser Med Piger og Bree Carter fortsat den stime, så jeg spår altså, at saxofon-trenden fortsætter, siger Frederik Hjerrild.

En anden tendens fra 2022, der kommer til at trække tråde ind i året, der venter lige om hjørnet, er den klubbede lyd, som blandt andre Beyoncé og Drake – med blandet succes – har bekendt sig til i år, vurderer Nynne Givskov.

- Jeg tror, den her trend med at tage lyden af klubben med ind på mainstream-scenen fortsætter. De der genrer, som før mest var for dem, der gik til rave i weekenden, de bliver mere og mere allemandseje. Nu skal vi alle stå og dakke på klubben.

Endelig tror radioværterne også, at musikerne fortsat kommer til at låne samples og omkvæd fra fordums tid.

- De seneste par år har der været en stor nostalgi-trend, hvor folk har nyfortolket gamle sange. Se bare på Bebe Rexha og David Guetta, der har monsterhittet med 'I'm Good (Blue)', som jo er bygget over et gammelt 90'er-hit. Det tror jeg, vi kommer til at se meget mere af i 2023, spår Nynne Givskov.