Hans forældre synes, han 'burde få sig en uddannelse'. Nu er 23-årige Victor Danmarks nye streamingkonge

Hitmageren Gobs ser mere sig selv som popstjerne end hårdkogt rapper.

23-årige Gobs har allerede høstet millioner af streams på Spotify. (Foto: © pressefoto, Warner Music)

For nylig udsendte den danske albummet 'Knuste hjerter heler aldrig', der allerede er blevet streamet i stor stil.

Faktisk så meget, at hele seks af sangene fra det nye album i skrivende stund troner på Spotifys liste over de 50 mest hørte sange i Danmark.

I anledning af det nye album fangede vi 23-årige Gobs til en snak om hans nye musik, sladderpressens interesse for hans kærlighedsliv, vilde koncert-slagsmål, mødet med en barndomshelt, og hvordan han måååske kunne være endt på herrelandsholdet i fodbold (!)

1

Hej Gobs. Du har lige udgivet dit nye album. Er det nervepirrende at smide ny musik på gaden?

- Det er det altid, når man udgiver et album. Jeg giver jo lidt af mig selv og min person, fordi mange af sangene og teksterne bygger på mit liv og mine egne oplevelser. Det er lidt noget andet med en ny single, fordi det bare er én sang og ofte skal være noget, der fungerer i radioen. Et album er et mere helstøbt værk, og derfor er der også mere på spil.

2

Hvilken musik blev der hørt i dit barndomshjem?

- Min far var glad for John Mogensen, så ham hørte vi ufatteligt meget – måske lidt for meget. Og ellers er jeg vokset op med kunstnere som Kim Larsen og Thomas Helmig. De har inspireret mig meget, særligt med deres måde at skrive tekster på.

3

Du har jo faktisk lavet en sang med Thomas Helmig. Hvordan var det?

- Ja, vi lavede et remix af 'Stupid Man' sammen sidste år. Det var ret vildt. Det kan være svært at forklare med ord, men det giver jo en surrealistisk følelse pludselig at stå ved siden af én, der har lavet noget musik, der har haft så stor betydning for én.

- Men Thomas var sindssygt cool. Det overraskede mig faktisk lidt, for vi fangede hinanden i en ret stresset tid, hvor han var i fuld gang med at øve op til en stor turné, men han tog sig alligevel tid til at filme en musikvideo med os og var bare super cool.

4

Apropos 'Stupid Man'. Hvornår gjorde du sidst noget dumt?

- Det gør jeg sgu hele tiden – i hvert fald, hvis du spørger min forlovede. Det er meget sådan nogle lavpraktiske ting, jeg dummer mig med. Så får jeg ikke lige taget opvasken, glemmer at gå med hundene som aftalt eller kommer for sent. Det sidste tror jeg, mit pladeselskab er enige i.

5

Hvis man googler dit navn, dukker der en del artikler op omkring dig og din forlovede. Hvordan føles det, at dit privatliv er blevet offentligt på den måde?

- Det er lidt underligt, at ens privatliv er under en lille lup på den måde, men det er ikke noget, vi tænker så meget over. Vil folk skrive om det, så er det fint med os, så længe alt er peace and love.

6

Nu vi snakker om kærlighed, hvad er så det mest romantiske, du har gjort?

- Uh, det må være, da jeg friede til min forlovede. Jeg havde forsøgt at genskabe vores første date, så jeg tog hende med på den samme restaurant, hvor vi spiste dengang, og lavede nogle af de samme ting, som vi gjorde på vores første date.

- Ja, og så friede jeg til hende. Det kan jo næsten ikke blive mere romantisk end at spørge et andet menneske, om de vil gifte sig med dig, vel? Hun sagde heldigvis ja.

Gobs danner privat par med influenceren Josephine-Emilia Nielsen. Her ses de sammen ved The Voice Radio Awards i 2021, hvor Gobs vandt prisen som 'Årets nye danske artist'. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
7

Hvornår følte du første gang, at du havde 'made it' ?

- Da jeg fik min første pladekontrakt. Mine forældre havde længe spurgt, hvad fanden jeg egentlig havde tænkt mig, og om jeg ikke skulle have en uddannelse? Derfor var det fedt at mærke, at der var et label, der for alvor troede på min musik.

- Dér havde jeg virkelig følelsen af, at jeg havde klaret den – og så finder man jo ud af, at det faktisk først er dér, at arbejdet for alvor starter.

8

Hvad har været din største oplevelse som musiker indtil videre?

- Da jeg spillede min allerførste koncert i Lille Vega. Det var min første koncert som hovednavn, altså hvor publikum kun kom for at se mig. Det var helt vildt.

- Jeg græd faktisk, da jeg gik af scenen, fordi jeg var så lettet over, at det var gået godt, og jeg var rørt over, at folk havde betalt penge for at se mig optræde. Den koncert var starten på et nyt kapitel for mig.

9

Hvad er så det underligste, du har oplevet som musiker?

- Jeg spillede engang et show på en natklub. Det var et fedt show, og klubben var proppet til randen. Der var sindssygt mange mennesker. I publikum spotter jeg så to piger, som lidt kæmper om det samme spot foran scenen – og pludselig begynder de bare at slås. Det ender med, at jeg må stoppe koncerten og der kommer vagter ind, der må rive dem fra hinanden.

- Det var en helt vildt syret oplevelse, for normalt er man vant til, at det er mændene, der slås, men her var tale om to helt almindelige kvinder i kjoler og stiletter. Det var vildt mærkeligt – og på en eller anden måde ret vildt, at jeg var nået et punkt i min karriere, hvor folk ligefrem ville slås for at stå tættest på scenen, haha.

10

Hvad er det allermest rapper-agtige, du har gjort for nylig?

- Det må være, da jeg var ude og køre i min Mercedes i det gode vejr. Der røg albuen måske lige ud ad det åbne vindue på den der rapper-kliché måde.

11

Hvad er det mindst rapper-agtige, du har gjort for nylig?

- Jeg er lige startet til sangtræning. Det er lidt noget, mange rappere har et ry for ikke at gå op i. Men jeg ser egentlig også mig selv mere som en popartist end en rapper.

Gobs er 23 år og har lavet musik siden han gik i gymnasiet. (Foto: © pressefoto, Warner Music)
12

Hvorfor ser du dig selv mere som en popartist?

- Fordi min inspiration kommer fra en helt anden verden end rapmusikken. Jeg er vokset op med John Mogensen, og i dag lytter jeg selv mest til navne som Ed Sheeran og Lewis Capaldi – og det er også dem, der inspirerer mig.

- Jeg synes også, at den musik, jeg laver, er meget poppet i sin grundform, og tekstuniverset er mere følsomt og sårbart end dét, mange andre rappere laver.

13

Hvad er det, Ed Sheeran og Lewis Capaldi kan?

- I mine ører er de enestående til at skrive sange. Deres sangskrivning er eminent, og de formår at skrive sange om følsomme emner, som de fleste af os kan relatere til – kærestesorger eller angst for eksempel – men på en måde, der stadig er fed at høre på.

14

Hvad er den hyppigste fordom, du møder fra andre?

- "Han kan ikke synge". Det tror jeg, mange tænker – men jeg håber, folk kommer til mine koncerter, for så tror jeg, de får sig en overraskelse.

15

Er der noget, folk ville blive overrasket over at få vide om dig?

- Det er måske ikke alle der ved, at jeg engang havde gang i en ret god fodboldkarriere. Jeg plejede at spille på ungdomsholdet hos FC Nordsjælland, hvor jeg var på hold med folk som Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen, som jo spiller på Herrelandsholdet nu.

- Jeg stoppede på grund af problemer med knæet. Det gik ikke i længden. Og i dag er det jo en god undskyldning at kunne skyde skylden på knæet frem for at indrømme, at mit talent i længden måske bare ikke var til en stor fodboldkarriere, haha.