Har netop spillet på dansk festival: Nu aflyser kæmpestjerne alt

Lewis Capaldi trækker stikket, men regner med at være klar igen i slutningen af måneden.

Lewis Capaldi har valgt at aflyse alle aftaler i sin koncertkalender, inden han – efter planen – igen vil være klar til at gå på scenen, når han skal spille på Glastonbury den 24. juni. (Foto: © Vianney Le Caer, Ritzau Scanpix)

Den skotske singer-songwriter-sensation Lewis Capaldi spillede i Danmark for blot halvanden uge siden, hvor han gæstede Jelling Musikfestival.

Men nu trækker manden bag megahits som 'Someone You Loved', 'Before You Go' og 'Forget Me' stikket.

- Jeg er nødt til at bruge de næste tre uger på bare at være Lewis fra Glasgow, bruge tid med min familie og mine venner og gøre normale ting, der er vigtige at gøre, for at jeg kan få det bedre. Jeg håber på jeres forståelse, lyder det blandt andet i storyen fra den skotske musiker, der har over 37 millioner månedlige lyttere på Spotify.

Han skriver i samme story, at han håber, at tid til at hvile og komme sig oven på nogle hektiske måneder vil gøre, at han bliver klar at spille på den britiske Glastonbury-festival, der groft sagt kan siges at være Storbritanniens svar på Roskilde. Her skal han efter planen spiller den 24. juni.

Meldingen fra Capaldi kommer efter nogle måneder, hvor der har "været fuld fart på både mentalt og fysisk".

- Jeg har ikke været ordentligt hjemme siden jul, og jeg kæmper med at kunne være i det hele, lyder det videre i storyen, som han dog afslutter af med at sige, at han ikke kan vente med at være tilbage igen.

Lewis Capaldi spillede i Danmark den 26. maj, hvor han gæstede Store Scene på Jelling Musikfestival (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

Har kæmpet med tics på scenen

Udmeldingen fra Lewis Capaldi får P3-radiovært Nynne Givskov til at rose den populære skotte for at være én af de musikere, der er god til at tale højt om mentalt helbred.

- Han har Tourettes syndrom, og det bliver trigget, når han er presset. Han har før skullet spille kæmpe koncerter, hvor han pludselig ikke har kunnet gennemføre sangene på grund af sine tics, og så har publikum sunget sangene for ham. Det er sødt, at publikum hjælper ham med at synge sange, men det er også tegn på, at han virkelig har været presset, siger hun og uddyber:

- Jeg tror ikke, han er mere skrøbelig end alle andre, men det er bare voldsomt at blive så kendt en musiker, som han er blevet. Det er ikke specielt unikt at have det på den måde, han har det – men det er en virkelig, virkelig god ting, at han siger det højt.

Nynne Givskov fortæller videre, at Lewis Capaldi gennem sin karriere løbende har beskæftiget sig med balancen mellem gerne at ville være et privat menneske, men så samtidig være en kendt person. Det ser man blandt andet også i Netflix-dokumentaren 'How I'm Feeling Now'.

- Hans måde at tilgå det her med at være kendt på er ret speciel. Måske skyldes det hans skotske måde at være på, hvor han er sådan lidt ironisk omkring alting. Han har selv ret svært ved at tage det seriøst, at han er så kendt, som han er. Han har hele tiden den her ting med, at han bare gerne vil være sig selv.

- Derfor tror jeg, det kan være svært for ham, når han så samtidig skal leve op til en masse ansvar, hvor han skal skrive en masse musik, opføre sig professionelt og samtidig være til stede for sine fans.

Lewis Capaldi har også tidligere gæstet Danmark: her den aarhusianske festival NorthSide i 2022. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

'Super nice at opleve ham live'

I Danmark har vi blandt andet set Tobias Rahim trække stikket på grund af angst, og Nynne Givskov understreger da også, at nyheden ikke er, at musikere bliver pressede, men at de derimod er begyndt at sige det højt.

- Det er ærgerligt, at de musikerne bliver så pressede, men det er en virkelig god ting, at de lytter efter, når det sker. Der er tydeligvis også nogle gode folk omkring Lewis Capaldi, der støtter op og siger: "Fint, vi aflyser." Det er ikke bare noget, man lige gør. Det er et tegn på en positiv udvikling i branchen.

Hvorvidt han når at blive klar til at spille på Glastonbury, der er den største musikfestival i Storbritannien, ved vi af gode grunde ikke endnu.

Nynne Givskov håber dog, flere folk får mulighed for at opleve ham, som hun selv gjorde – til stor begejstring – på Jelling Musikfestival for halvanden uge siden:

- Det er ikke noget musik, jeg ellers lytter til, men det var så grineren at se ham på Jelling. Han er så sjov og tager så meget pis på det hele. Men så skriver han også bare nogle vildt gode sange, som rører én helt vildt, når man står til en koncert med ham.

- Det var super nice at opleve ham live – og han er virkelig værd at lytte til.