'Hun er en kæmpe inspiration': Amerikansk ikon fik publikum til at ryste røv

Der blev twerket til den store guldmedalje i Royal Arena i aftes, da amerikanske Lizzo gav koncert.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

"I just took a DNA test, turns out I'm 100% that bitch."

For en håndfuld år siden sparkede Lizzo døren ind til verdensscenen med dén sætning. Det var nemlig åbningen på hendes kæmpehit 'Truth Hurts'.

Og Lizzo har ikke haft cellemutationer i mellemtiden – hun er stadig "100% that bitch".

Det demonstrerede hun foran 13.000 veloplagte fans i Royal Arena i København i aftes.

I en firestjernet anmeldelse skriver Ekstra Bladet blandt andet, at "forsamlingen gik fuldstændig bananas til det ballerystende vidunder fra Detroit".

Også Politiken kvitterer med fire hjerter og kalder koncerten en "solid gang fitness for sjælen."

Lizzo turnerer i både USA og Europa med sin såkaldte 'The Special Tour'. En titel, som henviser til hendes seneste album 'Special' fra 2022. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Men hvad vil det egentlig sige at være "100% that bitch?"

- Det betyder, at jeg altid er lavet af 100 procent selvtillid, 100 procent badass og 100 procent skønhed, forklarede Lizzo over en Zoom-forbindelse før koncerten til P3.

Lizzo er for mange blevet et ikon og billede på selvkærlighed og kropspositivisme, og hun er ikke bange for at dele ud af sine tips.

For det er ikke hun hende selv, der er "100% that bitch".

ALLE kan finde deres indre "100% that bitch" frem, forsikrer hun.

Nøglen?

At være ærlig - både over for sig selv og over for andre.

- Ved at give dig selv lov til at være ærlig omkring, hvad du føler, giver du dig selv plads til at gro, siger Lizzo.

Og på den måde, fortæller Lizzo, kan man opbygge en følelse af, at man er "100% that bitch" – til alle tider.

- Selv når jeg græder helt vildt, når jeg er nede, når jeg ikke har det så godt – så er jeg stadig "100% that bitch". Den sætning minder mig om, hvem jeg er, når jeg er nedtrykt, siger Lizzo.

Der var dog intet nedtrykt over Lizzo, da hun indtog Royal Arena i aftes.

Hun trådte på scenen som et overflødighedshorn af leopardmønstre og pailletter og gav et show, som ifølge fansene sjældent vil blive glemt.

Se hvordan det så ud, da Lizzo gik på scenen i aftes:

  • Publikum var kommet for at danse. Som Ekstra Bladets anmelder bemærker: - Allerede inden Lizzo gik på scenen i Royal Arena, var stemningen bedre, end når de fleste andre koncerter kulminerer. (Foto: © Andy Dean og Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • Lizzo åbnede showet med nummeret 'The Sign'. Samme sang, som åbner hendes seneste album 'Special'. - Jeg vil gerne give publikum en intim oplevelse med mig. Hvor vi kan føle, hvad vi gerne vil føle og have det sjovt og udtrykke os. Hvor publikum kan tage det stress, de måtte have, og forløse det og føle sig lidt tættere på mig, end de gjorde før, sagde Lizzo inden koncerten. (© Frederik Højfeldt Nielsen)
  • Lizzo var omgivet af 10 dansere på scenen. Selv dansede hun også ihærdigt - ligesom hun twerkede ved flere lejligheder. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • Lizzo gennemgik flere tøjskift under showet. Fra tætsiddende heldragt til natkjole og undertøj. Dog var der to ting, der gik igen i samtlige outfits: pailletter og leopard-prikker. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • Ikke nok med, at Lizzo sang for sine lungers fulde kraft. Hun havde også flere tværfløjtesoloer undervejs i showet. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • - Jeg elsker dig, du er smuk, og du kan gøre hvad som helst. Luk øjnene, og sig det til dig selv, sagde Lizzo fra scenen. Den 34-årige sanger prædikede i det hele taget selvkærlighed og kropspositivisme flere gange gennem showet. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • Lizzo har fortalt, at hun var godt beruset, da hun gik på scenen ved Grammys for at modtage 'Årets Album' for 'Special' for nogle uger siden. Men her til aften var hun piv-ædru på scenen. - Det ville være unfair over for publukum. Jeg vil give dem min bedst mulige fysiske performance, siger hun inden showet. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • Lizzo holdt flere pauser fra musikken på scenen. Hun brugte dem blandt andet til at kaste roser ud til publikum, tage en selfie med publikums telefoner, samt at snakke om astrologi med en fra publikum. En samtale, som hun konkluderede således: - Lad være med at dømme folk på deres stjernetegn. Døm dem på, hvordan de opfører sig, og hvordan de behandler dig. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)
  • Lizzo opfordrede flere gange publikummerne på siddepladserne til at twerke. Og det lykkedes, der var flere twerkende publikummer, som blev vist på storskærmen. (© TOBIAS JEPPE)
1 / 9

Lizzo kom, så og twerkede.

Og da det hele var forbi, fandt vi fire fans, som her giver deres dom over koncerten:

'Hun owner sig selv': Mathilde Melhede (19) og Thilde Resøe (19)

Vennerne her var begejstrede for koncerten. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

- Jeg synes, det var mega fedt. Selvom man måske ikke kan alle sangene helt, er hun bare en vibe. Man følger bare med, danser, griner og har det sjovt, siger Mathilde Melhede.

- Hun owner sig selv, og hun er 100 procent sig selv. Det er lige meget, om hun er en stor kvinde, man elsker hende bare.

Thilde Resøe er enig - og hun mener, at Lizzos evne til at være komfortabel med sig selv og sin krop er smitsom.

- Man er ikke bange for, hvordan man selv ser ud eller har det med sig selv, for man owner det bare, når man hører på hende. Hun er en kæmpe inspiration, siger Thilde Resøe.

Kianoosh Asar (29) skrålede hele vejen gennem særlig sang

Særligt ét Lizzo-nummer har stor betydning for Kianoosh. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Kianoosh havde en særlig grund til at tage til Lizzo i aften.

- Jeg tog til Lizzo-koncert på grund af hendes seneste album, 'Special'. Det album rørte mig dybt, siger han.

Kianoosh fortæller, at han havde brug for en håndsrækning, da titelnummeret kom ud i 2022.

- Jeg var et meget, meget mørkt sted. Jeg elskede ikke mig selv, jeg følte mig mindreværdig og uden for samfundet, fortæller han.

Så sangen faldt på et tørt sted.

- Det var en rar påmindelse om, at jeg betyder noget. Og at det er okay at føle sig lidt særlig nogle gange, griner han.

Så det var et højdepunkt, da Lizzo spillede netop dén sang i aftes.

- Det var virkelig fedt at synge med på den. Jeg skrålede hele sangen igennem, griner han.

'Det er så rart at alle musikerne er sorte': Klara Angwa (24)

Klara Angwa bor i Göteborg, men fortæller, at hun er forelsket i København. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Klara Angwa er egentlig bosat i Göteborg, men er i København for at besøge en veninde.

- Lizzo er en af mine absolutte favoritkunstnere. Jeg elsker hende. Jeg beundrer hende meget, så det har været uvirkeligt i aften, siger Klara Angwa.

Hun er blandt andet begejstret for Lizzos måde at være tilstedeværende på scenen.

- Jeg synes, hun er så gedigen. Hun er i kontakt med sig selv og publikum og danserne og bandet. Hun er så nærværende. Hun er bare fantastisk.

Og så føler Klara Angwa sig repræsenteret.

- Og det er så rart at se en sort person på scenen, og at alle musikerne er sorte. Det er specielt for mig som sort person, der bor i Skandinavien, hvor man ikke ser så meget repræsentation.

Alt i alt var det en stor oplevelse, fortæller Klara Angwa.

- Det var så godt. Så fantastisk. Det rørte mig virkelig - og det var vildt sjovt.

Sofie Augusta Meyer (27) savnede ørepropper

Sofie Augusta Meyer var afsted solo. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, DR)

Sofie Augusta Meyer er taget til Lizzo alene, og det var en god oplevelse, fortæller hun.

- Jeg dansede en masse og råbte og skreg. Der var ingen, jeg skulle tage hensyn til.

Hun er begejstret for, at hele Lizzos orkester består af kvinder.

- Hun kan virkelig give plads til dem, som har manglet plads i lang tid. Eksempelvis at hele bandet er kvinder. Det gør det så meget nemmere at se sig selv i det. At tænke: "Jeg kan også være DJ eller trommeslager."

- Det er poster, som har været så mandsdominerede, så det er fedt at se, at hun har så mange dygtige kvinder i bandet. Det er meget inspirerende.

Hun synes, koncerten var "super-super fed". Hun har kun én fortrydelse.

- Jeg ville gerne have haft de der juletræer til at putte i ørerne. Ørepropper. For det var nogle gange meget højt, griner Sofie Augusta.

Hvad bringer fremtiden for Lizzo?

Men hvornår hører vi så mere til Lizzo?

Måske går der ikke så længe, for popstjernen fortæller til P3, at hun har store planer for den næste tid.

- Jeg har så mange fantastiske ting, som kommer til at ske dette år. I vil se mig gøre ting, jeg aldrig har gjort før – i nye, ikoniske rum. Jeg er meget begejstret for, at verden skal se det, slutter Lizzo.

- Jeg kan slet ikke begribe, hvad 2024 og frem vil bringe.