I starten fik han at vide, at det lød 'som lort', men nu har en af Danmarks største influencere taget et stort karriereskifte

Jacob Krull er en af de mest streamede på Twitch – nu er han blevet DJ og skal spille rundtomkring i Danmark.

- Der var en, der skrev til mig efter et show, at det bare var fucking fedt, og at han aldrig havde set en DJ være så energisk og være så meget med i publikum, fortæller Jacob Krull. (Foto: © Andreas Bro, DR)

- Lad vær' med at DJ'e, det lyder som lort.

Det var en af de første kommentarer, Jacob Krull, som er bedre kendt under navnet "Jaxstyle", fik, da han startede sin DJ-karriere hjemme på værelset i Nordjylland.

Han livestreamede nemlig på Twitch fra første gang, han var bag pulten.

Jacob "Jaxstyle" Krull er vant til at filme sig selv, både når han laver YouTube, men også hvis han livestreamer på Twitch. (Foto: © Andreas Bro, DR)

Her, et halvt års tid senere, har han et tætpakket spilleprogram fra København til Kolding og stort set alt derimellem.

Søndag aften var han en af de sidste til at spille på en af Danmarks største festivaler, Jelling Musikfestival, og sige farvel og tak.

- Spontane skøre idéer er det, der driver mig – og det var det her DJ-projekt også, fortæller Jacob Krull.

Han er en af de allerstørste streamere på Twitch med 275.000 følgere, og på YouTube har hans mest sete video intet mindre end 4,4 millioner visninger. Derfor har han også levet af at streame og lave videoer, siden han fik studenterhuen på i 2020.

Karrieren tog bestemt fart under corona, da Jacob Krull fik flere og flere, der fulgte med under lockdown. Nu er der faldet lidt fra, men langt størstedelen følger ham stadig. (Foto: © Andreas Bro, DR)

Men nu har han valgt at prøve noget helt nyt - nemlig at indtage verden bag en DJ-pult.

Live-streamede i 31 døgn

Twitch startede som en platform for gamere, der kan sende live, når de spiller computerspil. På den måde kan man se spillernes reaktioner på, hvad der sker, når de spiller, og hvad de spiller.

Her har Jacob Krull blandt andet spillet Fortnite, og i 2018 tog han hul på sin musikkarriere og udgav sangen af samme navn.

I dag fungerer platformen lidt anderledes. Den bliver nemlig også brugt som et sted, hvor folk sender live, når de laver mad, spiller musik eller noget helt tredje.

Jacob Krull har for eksempel sendt live i 31 dage, hvor han ikke lukkede ned for computeren - overhovedet. Hans følgere kunne derfor følge med i hans liv i alle døgnets 24 timer.

Call of Duty og Counter-Strike er noget af det, som Jacob Krull har spillet meget på Twitch og streamet ud til sine følgere. - Da der var corona, og vi skulle studere hjemmefra, valgte jeg at gå live direkte efter skole. Det var stort set det eneste, jeg lavede: Vågn op, skole, stream. (Foto: © Andreas Bro, DR)

Han lykkedes også med at indsamle hele 1,2 millioner kroner til Psykiatrifonden, da han sendte live fire døgn i træk.

Det er den største personlige indsamling til Psykiatrifonden nogensinde, hvilket han fik stor opmærksomhed for, hvor flere medier skrev om den vilde bedrift.

Det satte også sit aftryk på Jacob Krull.

- Jeg mødte en fyr, der kom op og sagde til mig, at han satte pris på, at jeg havde lavet den her indsamling, fordi han selv havde en ven, der begik selvmord, og en veninde, der har en depression. Han var 13 år gammel, og det endte med, at han begyndte at græde foran mig. Så fik han et kram, og så føler jeg jo, at vi kender hinanden, fortæller Jacob Krull.

Foruden sin indsamling lever han hovedsageligt af at sende live, når han gamer, men han har faktisk også brugt platformen til at sætte fut i sin karriere som DJ.

- Mener I seriøst, at I har stået her i kulden i 45 minutter for at høre 'Fortnite'? råbte Jaxstyle ud til publikum, der under hele koncerten råber efter hittet. (Foto: © Andreas Bro, DR)

Interessen har dog været der længe.

- Jeg har altid utrolig godt kunne lide høj-energisk elektronisk musik. Og selvom DJ'ing i bund og grund jo bare er at skifte mellem forskellige numre, kan det godt gå hen og blive utrolig nørdet. Dét synes jeg er fedt, fortæller han.

'Motherfucking Fortnite'

Da Jacob Krull for cirka et år siden købte sin første DJ-pult af en ven, lærte hans ven ham de basale ting.

- Jeg stod på Twitch og øvede mig fra starten af, så de første to uger skrev folk: "Lad vær' med at DJ'e, det lyder som lort". Men lige pludselig kom der et vendepunkt, hvor folk kunne holde ud at høre på det, jeg lavede. Og så spurgte de, hvornår jeg egentlig kom ud og spillede.

Siden da er det gået stærkt.

For i går aftes lukkede han Tribune-scenen på Jelling Musikfestival med et brag.

- Jelling, nu skal vi op i gear, råbte Jaxstyle mellem den ene klubbasker efter den anden. Og selvom han hovedsageligt spillede udenlandske numre, sneg der sig også lidt Lamin og Medina ind mellem tracksene. (Foto: © Andreas Bro, DR)

Efter publikum råbte, tiggede og stort skreg efter hans hit 'Fortnite' under hele koncerten, spillede han det som det allersidste nummer med fyrværkeri bragende i baggrunden, som markerede slutningen på Jelling Musikfestival.

Og selvom han er vant til at spille foran mange mennesker, der kigger med på Twitch, er det lidt anderledes i virkeligheden.

Jacob Krull har nemlig spillet foran 11.000 seere på Twitch, men når han er omme bag en skærm, har det ikke helt samme effekt, som når de står lige foran ham.

- Når der lige pludselig står en masse mennesker foran mig, er det lidt angstprovokerende. YouTube og Twitch kan jo godt være en lidt ensom måde at lave indhold på, fortæller den unge DJ.

Et friskt pust

Mange af hans følgere fra Twitch følger nemlig også med i hans DJ-karriere, og Jacob Krull fortæller, at han har oplevet en meget positiv respons fra dem.

  • - Jax-style, Jax-style, Jax-style, lød det fra publikum, inden Jacob Krull overhovedet var kommet på scenen. (Foto: © Andreas Bro, DR)
  • Selvom tribune-scenen ikke var fyldt ud, var det et dedikeret publikum, der kom og havde en fest.
  • Jacob Krull løb flere gange ud på scenen og fyrede nogle moves af, når musikken en sjælden gang imellem kunne passe sig selv. (Foto: © Andreas Bro)
  • Efter 15 minutter inde i koncerten blev første moshpit stoppet af sikkerhedsfolkene, der var dupperne.
1 / 4

- Det er fedt at følge med i en dreng som mig, der bare hopper ud i det og prøver nye ting af, fortæller han.

- Om det er DJ, YouTube eller Twitch, er sådan set lige meget, men jeg synes bare, det er fedt at skabe nogle relationer til folk. Det er bare grineren at skabe noget underholdning og nogle oplevelser for folk, fortæller han.

Den energi, som Jacob Krull viser, når han streamer, vil han gerne kunne tage med ud, når han spiller live musik.

For Jacob Krull er det nemlig, når han blander live-streaming, YouTube og DJ'ing for at danne et univers og et "community", at han finder det mest interessant.

- Det har været en fornøjelse at spille for jer! råbte Jaxstyle ud til det glade publikum, inden han hev en af dem op på scenen for at sætte det længe ventede hit 'Fortnite' på. (Foto: © Andreas Bro, DR)

- Jeg føler, det er en fest, jeg har sammen med mine følgere og venner. Det er ligesom en fælles fest, frem for det bare er mig, der står og ser sej ud på scenen, fortæller han med et grin.

Han synes selv, at han godt kan være et friskt pust til DJ-scenen, da han bliver inspireret meget af udenlandsk musik, når han skaber sine DJ-sets, og med sin tid bag skærmen på YouTube og Twitch har kun givet ham en fordel.

- Jeg tror ikke, jeg ville kunne stå her på Jelling Musikfestival i dag, hvis ikke jeg havde streamet.