Kæft, en god serie! Her er 5 ting, vi talte om i ugen, der gik

Det er sidst på ugen, og der er flere ting, der har fyldt i frokostpausen.

Shakiras hævntogt, Danmarks håndboldherrer og regeringens bededags-drama er bare noget af det, vi har snakket om i ugen, der snart er gået. (© Scanpix / Grafik: Oliver Seppo)

Det er stadig mørkt, når jeg står op om morgenen. Og "new year, new me" er for længst blevet til "new year, samme sofa", når jeg kommer hjem fra arbejde og ikke orker andet end at stene foran fjernsynet.

Får januar aldrig en ende?

Jo, faktisk er vi allerede over halvvejs i den måned, der føles, som om den er dobbelt så lang som de andre tilsammen. Og der har endda også været masser af saftige begivenheder at kaste sine vintertrætte øjne på i ugens løb.

Så læs med herunder og glem alt om januar – og ha' en lækker weekend, når du kommer så langt!

1

'Én af de bedste serier i år' er baseret på hit-computerspil

(Foto: © Liane Hentscher/HBO/Avalon, Scanpix)

Hvor mange serier eller film, der er baseret på et computerspil, er det lige, der er super fede? Nej, vel... Ikke særligt mange.

Men det har skaberne bag den spritnye HBO-serie 'The Last of Us' tilsyneladende ændret på.

I hvert fald har serien – der er baseret på det vildt populære computerspil af samme navn – væltet sig i gode anmeldelser, efter det første afsnit har haft premiere.

På filmsitet Rotten Tomatoes bliver serien kaldt "...bingeværdigt fjernsyn, der er blandt de bedste spil-filmatiseringer nogensinde", mens The Guardian kalder 'The Last of Us' for "...én af de bedste serier, du kommer til at se i år."

Seriens univers starter lige i røven af en global pandemi, hvor verden ligger i ruiner (ringer det en klokke?). Her viser en 14-årig pige sig – måske – at være menneskehedens eneste tilbageværende håb.

Dén serie tror jeg meget vel kan overtage tronen fra 'The White Lotus' som den serie, mine kollegaer og jeg i fællesskab bliver besat af den næste tid.

2

Shakiras hævntogt featuring heksedukke

(Foto: © Shannon Stapleton, Scanpix)

Har du nogensinde hævnet dig på en eks? Ellers er her lidt inspiration fra den colombianske sanger Shakira, der i øjeblikket er på noget af et hævntogt mod eksmanden Gerard Piqué.

For det første har hun for nylig udgivet nummeret 'Bzrp Music Sessions, Vol. 53' (shit en titel, i øvrigt), hvor hun disser den tidligere mand, fodboldspilleren Gerard Piqué, med linjer som: "Du har efterladt mig som nabo til min svigermor".

Sangen har allerede slået rekorden for at være det latinamerikanske nummer, som er blevet afspillet flest gange på et døgn på YouTube. Det er også den spansksprogede sang, der er blevet streamet flest gange på Spotify på et døgn. Nummeret scorede hele 63 millioner visninger i sit første døgn på YouTube, mens det inkasserede 14,4 millioner streams på Spotify.

Herudover har hitsangeren tilsyneladende så også inddraget en heks i hævntogtet.

Ifølge flere medier har Shakira nemlig placeret en heksedukke på hendes lejligheds balkon – og den dukke peger direkte over mod Shakiras tidligere svigermors lejlighed.

Dét er alligevel next level eks-hævn.

Og Shakira er ikke den eneste, der er ude med riven efter sin eks. Miley Cyrus' nye single har i hvert fald også fået fansene til at spærre øjnene op.

3

Masser af store bededags-kævl

(Foto: © Jens Dresling, Scanpix)

Jeg skal være den sidste til at brokke mig over den ekstra fridag, som store bededag har været for mig indtil nu. Men det har altså ikke rigtigt kunnet få mit pis i kog, at regeringen vil sløjfe helligdagen og i stedet have os til at arbejde en dag mere.

Men jeg skal da lige love for, at nærmest alle andre end regeringen selv virker til at være decideret rasende over forslaget.

Faktisk har alle partier i Folketinget – pånær regeringen, der udgøres af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne – rottet sig sammen i fælles front mod forslaget, som de blandt andet kalder "urimeligt", "absurd" og "horribelt".

Regeringen står dog indtil videre fast på at ville gennemføre det. Og de har flertal til at kunne gøre det på trods af den massive kritik.

Uanset hvad: Hvis du (ligesom mig) har liiidt svært ved at forstå, hvad der er op og ned i forslaget, og måske også undrer dig over, hvorfor (nogle) er så eddikesure over det, så kan du læse mere om det her. Så kan du også score lidt klogeåge-point, næste gang dine studiekammerater eller kollegaer giver sig til at ævle om det.

4

'Politikere er mennesker'

(© AFP/Ritzau Scanpix)

New Zealandsk politik er ikke lige dét, der normalt fylder mest i mit feed. Men det er det pludselig begyndt på, efter landets premierminister, Jacinda Ardern, natten til torsdag fortalte, at hun har besluttet at stoppe på posten og ikke genopstille til valget til oktober.

I en tårevædet tale, hvor Ardern annoncerede sin afsked, sagde hun blandt andet, at hun ikke længere har den energi, jobbet kræver, til for at fortsætte i endnu en periode.

- Politikere er mennesker. For mig er det tid (til at stoppe), lød det blandt i talen.

Jacinda Ardern udtrykte samtidig et håb om, at hun ville efterlade New Zealand "med en tro på, at man kan være godhjertet, men stærk; empatisk, men beslutsom; optimistisk, men fokuseret.

Siden har – blandt mange, mange andre – Danmarks statsminister Mette Frederiksen (S) været ude at rose sin nu snart tidligere kollega:

- En stor politisk leder slutter rejsen (…) Tak for et godt og tæt samarbejde, skriver Mette Frederiksen blandt andet i et opslag på sin Instagram.

5

Frem med den rød-hvide klaphat

(Foto: © ANDREAS HILLERGREN, Scanpix)

Okay, indrømmet, normalt er jeg den sidste, du skal gå til, hvis du vil vide noget som helst om, hvad der rører sig i sportens verden. Det tætteste, jeg kommer på at interessere mig for sport, er, når jeg kan snakke lidt med om, hvem der skal optræde til half time-showet ved Super Bowl (vi glæder os, Rihanna!).

Men med min jyske opvækst er det åbenbart en default-setting, at jeg umuligt kan holde mig fra skærmen, når der er håndbold.

I skrivende stund har de danske håndboldherrer kørt deres modstandere fuldstændigt over i de indledende kampe til VM i herrehåndbold (ja ja, det blev uafgjort mod Kroatien, but still), og Danmark er da også favoritter til at snuppe guldet i turneringen for tredje gang – efter at have vundet guld i både 2019 og 2021.

Når det går så godt for Danmark, er det svært for selv den mest sports-uinteresserede (mig) ikke at kippe bare lidt med den rød-hvide klaphat – og i et par lykkelige minutter helt glemme, at det stadig er januar.