Forestil dig, at du aldrig rigtig har hørt til nogen steder. Du er hverken fugl eller fisk.
Eller, sådan føles det i hvert fald.
Den følelse har Tarick haft hele sit liv på grund af sit ophav. Hans mor kommer fra Tanzania, men flyttede til Danmark, da hun mødte Taricks far, som er dansk.
Og selvom Tarick er født og opvokset i København, har han altid stået med et ben i begge lejre. I lang tid har han følt, at alle andre end ham selv antog, at det var en forbandelse at være mixed, som han kalder det. Men i dag har han fået vendt det til at være en god ting.
Han har nemlig fundet ud af, at hans blandede ophav gør, at han faktisk hører til flere steder.
Og nu har han lavet sit første album, der hedder 'Kati Kati', med netop det i fokus.
- Mange tror, det er en forbandelse at være splittet mellem to kulturer. Med det har album vil jeg gerne vise, at det er en velsignelse, fortæller Tarick til P3.
Det har dog taget ham adskillige år og et utal af flyrejser til hans andet hjemland at finde frem til den velsignelse, det er at være mixed.
Fra rap til afro
Først krævede det, at han fandt frem til genren afrobeats.
Det var nemlig ikke noget, der som sådan har ligget i kortene for Tarick. Da han var teenager, fangede hiphop hans interesse, hvor han hurtigt fandt ud af, at han var god til at freestyle.
- Dengang vi var unge og seje, sad mine homies og jeg ofte i et skur med en joint. Det var jo bare det fedeste i hele verden, fordi vi ikke havde andet at tage os til, fortæller Tarick.
Mens de sad i skuret, og jointen gik fra hånd til hånd, skrev Taricks ven en lang liste med en masse forskellige ord, som Tarick skulle rappe ud fra. Netto, chokolade, sokker – det kunne være alt, og for hver gang de mødtes i skuret, blev listen længere og længere.
På et tidspunkt fandt Tarick et beat frem på sin telefon og begyndte at rappe ud fra ordene på listen.
Efter adskillige aftener i skuret og mange lange lister med random ord, begyndte Tarick også at skrive sine tekster ned.
Og det blev starten på den musik, han laver i dag.
- Freestyle er det, jeg kommer af. Men det var først, da jeg begyndte at lave afrobeats, at det føltes helt rigtigt, fortæller han.
Tur-retur til Tanzania
Det bringer os tilbage til Tanzania. For det krævede nemlig nogle ture til hans andet hjemland, før det hele føltes helt rigtigt.
Tarick har nemlig masser af familie, han kan bo hos, og her fik han for første gang inspiration til at lave afrobeat-sange.
- Jeg mødte min tanzaniske familie, der tog imod mig med åbne arme, og for første gang var jeg i et andet land, hvor jeg ikke var der som turist. Du mærker det på en anden måde, når du er på gaden sammen med alle de andre, fortæller han.
Med dreadlocks og det basale swahili på plads kom Tarick retur til København med to sange i kufferten, som han havde skrevet dernede.
Det resulterede blandt andet i, at han udgav sin første sang i 2018.
- Da jeg begyndte at lave afrobeat, var det første gang, jeg tænkte: "Okay, nu er det fedt." Det var først dér, jeg fik den reelle respons, jeg havde ledt efter. Det var der, at folk begyndte at få øjnene op for, hvem jeg var, fortæller han.
Den største milepæl
Det gjorde Roskilde Festival også. I sommer spillede han nemlig for cirka 10.000 mennesker på festivalen i en koncert, der blev kaldt for et "hjertevarmt og dansekrævende fællesskab".
- Da jeg fik beskeden om, at jeg skulle spille på Roskilde Festival, tænkte jeg: "Fuck, hvor sindssygt!". Den første uge var jeg blændet af glæde, men så gik det også op for mig, at jeg slet ikke havde materialet til at fylde scenen ud i 45 minutter, fortæller Tarick.
Det gav selvsagt en stor motivation for at skrive nogle flere sange, og på få uger havde han skrevet og indspillet tre sange mere, som nu er at finde på hans debutalbum 'Kati Kati'.
- Jeg har aldrig været så nervøs og spændt inden en koncert før. Jeg var ude at tisse 22 gange inden showet, indtil jeg til sidst fik nok. Så kiggede jeg i spejlet og råbte: "Nu går du ud og viser dem, hvem fuck du er!".
Efter fem minutters råbende peptalk til sig selv, var Tarick klar.
- Alle nerver og nervøsitet forsvandt, idet jeg træder ud på scenen og mærker publikum. Da jeg siger de første ord i mikrofonen og mærker responsen fra publikum, rejser mine hår sig på hele kroppen. Det var fuldstændig vanvittigt!
Tarick vil dog mere end at skabe hjertevarme og dansekrævende fællesskaber. Han håber nemlig, at flere vil kunne relatere til at være mixed og på den måde lære det samme, som han har lært, ved at lytte til hans musik.
Det er en blessing
Hans ture frem og tilbage mellem Danmark og Tanzania gjorde ham nemlig opmærksom på, hvor meget han faktisk får ud af at være mixed.
Han har to familier, to lande at kalde sit hjem og to dybt forskellige kulturer, der begge er en del af ham.
- Det er en blessing, fordi jeg har fået større respekt for og forståelse af andre kulturer.
Og det er netop det, han gerne vil ud med på sit debutalbum: At det er en velsignelse at være mixed.
- Jeg har ikke altid været så god til at sige det højt, men jeg har været god til at skrive det ned. Jeg kan godt lide at fortælle ærlige historier om mine egne oplevelser.
- Og jeg har lagt mærke til, at folk virkelig kan relatere til det. Der er folk derude, der er mixed og ikke aner, hvor de kommer fra.