'Operation Ha' Det Godt': P3 Missionen samler landets ungdomsuddannelser til en snak om mental trivsel

Den 9. marts klokken 10 lyder startskuddet til P3 Missionens 'Operation Ha' Det Godt', der er et landsdækkende initiativ, hvor ungdomsuddannelserne samles om unges mentale trivsel.

(Foto: © David Leth Williams, (c) Ritzau Scanpix)

'Operation Ha' Det Godt' udspringer af P3 Missionen, der i løbet af hele 2023 sætter spot på, hvad vi skal gøre mere af for at sikre, at unge har det godt - og får det bedre.

Tendensen taler nemlig for sig selv - unges mentale trivsel er faldet markant de seneste år. I håb om at vende udviklingen til det bedre i en tid præget af stress, forventninger og perfekthedskultur har P3 derfor allieret sig med landets ungdomsuddannelser, som den 9. marts vil fokusere på netop dét.

I løbet af 'Operation Ha' Det Godt' den 9. marts 2023 rykker P3 og samarbejdspartnerne ud på landets ungdomsuddannelser og skaber et rum for, at de unge kan sætte ord på, hvad de har brug for, hvis de skal have det godt. Både på klasse- skole- og samfundsniveau.

Ansvaret hviler nemlig ikke på unges skuldre alene. Vi skal i samlet flok finde konkrete løsninger på, hvordan vi vender skuden og baner vejen for en ungdom med styrket mental trivsel.

Følg med på dr.dk/p3missionen, hvor elevernes inputs fra 'Operation Ha' Det Godt' uploades, når dagen er skudt i gang.

Materiale til 'Operation Ha' Det Godt'

Sammen med rådgivningsorganisationerne Headspace, Ungdommens Røde Kors, GirlTalk og ABC for Mental Sundhed har vi sammensat et program for 'Operation Ha' det godt' den 9. marts.

Programmet sikrer, at eleverne får mulighed for at tænke over de ting, der gør dem gladere i hverdagen – i klassen, på skolen og i samfundet. Alle filerne kan downloades og anvendes på den enkelte skole fra mandag 6. marts lige her.

Har du brug for sparring til facilitering af 'Operation Ha' Det Godt'?

DR har stablet 'Operation Ha' Det Godt' på benene i samarbejde med nedenstående samarbejdspartnere, som står klar med hjælp og gode råd til, hvordan den 9. marts kan faciliteres på din skole.

Hos Headspace kan I booke hjælp til facilitering, hvis I ønsker det. Headspaces 28 lokale afdelinger har sat dagen af til 'Operation Ha' det godt' den 9. marts. Brug dette link til booking hos Headspace eller kontakt:

Nadia Stephanie Kamber Aarø

Udviklingskonsulent

Mail: na@detsocialenetvaerk.dk     

Tlf.: 25 97 76 77

Ungdommens Røde Kors tilbyder mulighed for at få rådgivning og inspiration til, hvordan du bedst faciliterer en samtale med unge om trivsel. Kontakt:

Rukiye Bilgin

Programkonsulent

Mail: rukiye.bilgin@urk.dk

Tlf.: 41 88 28 29

Girltalk tilbyder rådgivning af unge og rådgivning af voksne om samtaler med unge. Kontakt:

Mathilde Graulund

SoMe- og podcastredaktør

Mail: mathilde@girltalk.dk

Unge har altid mulighed for at række ud til en af de tre ovenstående rådgivningsorganisationer, hvis der er brug for nogen at tale med. Måske sætter 'Operation Ha' Det Godt' gang i tanker, som det kan være godt at vende med andre.

Produceret med støtte fra Ebbefos Fonden og Østifterne.