Tidligere statsminister om P3 Missionen: 'Unge har brug for at få at vide, at de er gode nok'

I anledningen af P3 Missionens Operation Ha' det godt var tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen i Aftenshowet.

Mental trivsel.

Det sætter P3 Missionen fokus på i 2023 med Operation Ha' det godt.

Mistrivslen udgør nemlig et så stort problem blandt unge, at man efterhånden godt kan kalde det et samfundsproblem. Og nye tal fra den Nationale Sundhedsprofil viser desværre, at det kun er blevet værre de seneste år.

Det er der ifølge Poul Nyrup Rasmussen mange årsager til.

- Er der noget en ung teenager har brug for, er det at få at vide, at du er god nok. At du dur. At der er en fremtid for dig. Det får mange af dem ikke at vide.

Mange kender nok Poul Nyrup Rasmussen som tidligere statsminister. Men han er også stifter af Headspace, som er en af P3 Missionens mange samarbejdspartnere.

Nyrups interesse for unges trivsel opstod i 1993, kort tid efter han var blevet statsminister, da han mistede sin egen datter til selvmord.

- Det var ret åbenlyst for mig, at jeg måtte gøre noget i stedet for bare at sætte mig over i et hjørne og bebrejde mig selv resten af livet.

- Og i kraft af den jeg var, mit arbejde og det kendskab jeg fik til unges udfordringer på den barske måde, kunne jeg gøre noget af betydning for den ungdom, der lå foran mig.

Se hele klippet med Poul Nyrup Rasmussen, der besøger Aftenshowet øverst i artiklen.

Torsdag var P3 Missionen ude hos landets ungdomsuddannelser med Operation Ha' det godt for at sætte fokus på, hvad man kan gøre for at øge trivslen blandt unge.

To af dem, der oplevede dagen på egen hånd var eleven Tobias og læreren Martin.

- En af de ting, vi har snakket om, er, hvad man kan gøre af mikrohandlinger i klassen, siger Tobias.

- Det kunne for eksempel være at mødes om morgenen og cykle i skole sammen, at sige godmorgen til alle i klassen eller mødes i frikvarteret og spille brætspil.

Se klippet lige her.