Pinlig og pisseinteressant: Her er tv-premieren, der fik os til at glemme alt om møgvejret

Der er ikke noget så interessant som rige, akavede mennesker. Og den seneste uge har været spækket med dem.

Hvad har Gwyneth Paltrow, Elon Musk og Logan Roy til fælles? Det kan du læse om i dette tilbageblik på ugen, der gik. (Foto: © Gtres/Splash/Ritzau Scanpix/Briquet Nicolas/Shutterstock/Ritzau Scanpix//Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix)

Så kan vi godt begynde at tælle ned til påske.

En kristen højtid, som jeg stadig ikke helt har grejet... Altså, vi har jo Jesus' korsfæstelse og opstandelse, men hvad sker der så for påskeharen og påskeæggene? Hvordan kom de ind i billedet? En hare lægger jo ligesom ikke æg, og hvad ville Jesus sige til, at vi fejrede hans død med billig, tysk mælkechokolade?

På trods af denne forvirring er jeg dog taknemmelig for den gode klat ferie, som påskens helligdage sikrer mig. Hvis du endnu ikke ved, hvad du skal bruge dine helligdage til, så kan jeg varmt anbefale sæsonstarten på fjerde sæson af HBO-serien 'Succession', som havde premiere i denne uge.

Herunder kan du læse, hvorfor jeg synes, 'Succession' holder maks. Og hvad jeg ellers har brugt ugen på at have optur over – eller bekymre mig om.

Dumme, rige mennesker

I alle sæsoner af kult-serien 'Succession' har mediemogulen Logan Roy været omdrejningspunktet for familiens stridigheder. (Foto: © Kreditering: Gtres/Splash/Ritzau Scanpix/Grafik: DR)

Ugens røvsyge vejr har i øvrigt været perfekt sæsonpremiere-vejr. Det er faktisk lidt uhyggeligt, hvor meget jeg har glædet mig til fjerde sæson af HBO-baskeren 'Succession', og i denne uge var der endelig premiere. (Du kan godt læse videre, jeg er ikke typen, der spoiler.)

Generelt er jeg en sucker for serier om rige mennesker: 'The Crown', 'The White Lotus', 'Billions'… Jeg æder det råt! Men serien om den stenrige Roy-familie, der ejer en global medievirksomhed, har en særlig plads i mit tv-hjerte.

I bund og grund er det bare enormt interessant at se så mange dysfunktionelle mennesker kegle rundt og misforstå hinanden. I virkeligheden er der jo mange afsnit, hvor der ikke sker det store, men alligevel er jeg limet fast til skærmen.

Serien er nemlig et studie i dårlig kommunikation, og det får mig til konstant at stille mig selv spørgsmålet: Hvem er egentlig den mest irriterende? Det er pirrende og samtidig pisseinteressant tv, der har fået mig til at glemme alt om møgvejret.

Skiferien fra helvede

Selvom Gwyneth Paltrow er blevet beskyldt for at promovere decideret farlige helseråd og produkter gennem sit livsstilsimperium, Goop, er hun ikke desto mindre blevet en succesfuld forretningskvinde. I dag anslår man, at firmaet er cirka 250 millioner dollar værd. Det svarer til mere end 1,7 milliarder. (Foto: © Briquet Nicolas/Shutterstock/Ritzau Scanpix/Grafik:DR)

En anden rig person, jeg i perioder finder både fascinerende og gak, er skuespilleren Gwyneth Paltrow. Kvinden bag livsstilsfirmaet Goop, der sælger alt fra skededampere til duftlys med fisse-aroma. (De koster 75 dollars, hvis du er interesseret.)

I denne uge har Paltrow været hovedperson i en omtalt retssag, som samtlige internationale sladdermedier og mit feed har været fyldt med.

For syv år siden kolliderede hun med en 76-årig pensioneret optiker på en skibakke i den amerikanske delstat Utah. Optikeren har sidenhen sagsøgt Gwyneth Paltrow Paltrow for et beløb, der svarer til to millioner danske kroner, fordi han mente, hendes dårlige skiløb var skyld i hans fire brækkede ribben og en seriøst hjernerystelse. Paltrow mente derimod, at det var ham, der kørte ind i hende. En klassisk skiferie-problematik.

Torsdag afgjorde et enigt nævneting, at Gwyneth Paltrow ikke kan holdes ansvarlig for ulykken.

Mon hun tænder et lille duftlys i anledning af sejren?

Opturs-plakat

Amerikanske Lizzo er en af de helt store navne på dette års Roskilde festival. Hun får selskab af danske Blæst, der åbner Orange Scene. (Foto: © Briquet Nicolas/Shutterstock/Ritzau Scanpix/Grafik:DR)

Lizzo, Blæst, Lil Nas X, Kendrick Lamar, Busta Rhymes.

I denne uge offentliggjorde Roskilde Festival deres komplette program. Spørger man P3-værterne Nynne Givskov og Kasper Reippurt, er det faktisk lidt af en opturs-plakat, imens andre medier har erklæret festivalens line-up for det bedste i mange år.

Personligt ved jeg ikke helt, hvad jeg skal glæde mig mest til: at drikke øl i solen og mærke den dér karakteristiske Roskilde-lugt i næseborene, eller at skråle med på 'Juice', når Blæst skal åbne Orange Scene.

Oven på en uge, hvor det har sneet, regnet og haglet, virker det næsten uforståeligt, at der kun er tre måneder til, at vi skal stå dér i sommernatten med en skiburger i hånden og mærke den helt særlige ånd på Dyrskuepladsen.

Bør jeg være bange, når Elon er?

Elon Musk advarer sammen med andre mod udviklingen af kunstig intelligens. (Foto: © Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix/Grafik:DR)

Imens nogle kan virke lidt for dumme, er der andre, der virker lidt for kloge.

Jeg taler selvfølgelig om chatbotter som ChatGPT. Der er dage, hvor jeg kan være seriøst bekymret for min fremtid som journalist, og i denne uge pustede selveste Elon Musk (som jeg også regner for både rig, gak og lidt akavet) til mine bekymringer.

Det skete, da han sammen med 1.100 andre techfolk og eksperter i kunstig intelligens i et åbent brev skrev under på, at den hurtige udvikling inden for kunstig intelligens kan få alvorlige konsekvenser for samfundet og menneskeheden.

Yikes, det er et skræmmende budskab fra en mand, der bygger sine egne rumfærger og regner med, at vi i 2030 skal bo på Mars.

Og med disse opløftende ord ønsker jeg dig, kære læser, en god weekend og start på påskeferien, hvis du altså har den slags.