(Foto: © Amy Harris, SCANPiX)

SE BILLEDERNE 'Det er bare større og vildere i USA': Legendarisk festival skyder sæsonen i gang

Den amerikanske musikfestival Coachella kan give os et praj om, hvordan den danske festivalsommer kommer til at se ud.

Den har en sand stjerneparade af internationale navne på plakaten.

Den løber over hele to weekender i april.

Det er én af de mest besøgte festivaler i verden – og vel nok dén mest omtalte.

Vi taler om den amerikanske musikfestival Coachella, der i øjeblikket finder sted i Californien, og som vi kaster et nærmere blik på, da den kan give os et praj om, hvordan den danske festivalsommer kommer til at se ud.

Det mener radiovært på 'Residensen' på P3 Kasper Reippurt.

- Den ligger så tidligt på festivalsæsonen, at den på mange måder bliver et pejlemærke for, hvad det er for en sæson, vi går ind i. Det er her, vi oplever mange af årets festivalartister for første gang.

Se med herunder, hvor vi har samlet et udpluk af billeder fra festivalen:

 • Coachella er én af de mest velbesøgte festivaler i verden. Det anslås, at op imod en kvart million mennesker lægger vejen forbi den i løbet af de to weekender, den finder sted. I år løber den over weekenderne 14. til 16. april og igen 21. til 23. april. (Foto: © Amy Harris, SCANPiX)
  1 / 14
 • - Det er én af de dyreste festivaler i verden, men den har også det mest attraktive program overhovedet, mener radiovært Kasper Reippurt. I år tæller programmet blandt andet navne som Black Pink, Bad Bunny, Frank Ocean og – på billedet her – Kali Uchis. (Foto: © VALERIE MACON, SCANPiX)
  2 / 14
 • Billetpriserne til Coachella ligger på omkring mellem 4.000 og 7.000 danske kroner. (Foto: © Amy Harris, SCANPiX)
  3 / 14
 • Her er det glade fans til Rosalías koncert. Den spanske stjerne gæster også dette års Roskilde Festival, der finder sted 28. juni til 1. juli. (Foto: © Valerie Macon, SCANPiX)
  4 / 14
 • Bad Bunny er ét af hovednavnene på årets Coachella, hvilket glæder Kasper Reippurt: - Han er én af de mest lyttede artister globalt, men ikke en artist, der kigger forbi Danmark. Det er spændende at se, hvordan et livepublikum reagerer på ham, for er hans publikum mest et streaming-publikum, eller fungerer han live? Sådan noget er sjovt at holde øje med. (Foto: © Amy Harris, SCANPiX)
  5 / 14
 • Og generelt kunne de danske festivaler godt lade sig inspirere lidt af amerikanernes festival-mod, mener Kasper Reippurt: - Man er af naturlige årsager måske lidt mere påpasselig med at placere artister på de store scener i Danmark, som ikke er et stensikkert trækplaster. Så her kunne man med fordel skele til Coachella. Her er det Elyanna, der giver den gas på Coachella-scenen. (Foto: © Amy Harris, SCANPiX)
  6 / 14
 • - Nogle gange spiller artisterne også ny musik på Coachella, hvor det er første gang, de har mulighed for at præsentere deres setlister for årets festivalsæson. Det gør den også spændende at holde øje med, mener Kasper Reippurt. Her er det Flo Milli på scenen. (Foto: © Amy Harris, SCANPiX)
  7 / 14
 • Det er dog ikke kun musikken, der er interessant på Coachella. Folks festival-outfits er ofte også next level: - Det er bare større og vildere i USA. Og det virker også, som om artisterne får lidt mere frie tøjler på festivalen. Det er nogle større setups og shows, de kommer med. Det er fedt, når de skruer op for showdelen – at man tør gøre det på en festival, mener Kasper Reippurt. (Foto: © Amy Harris, SCANPiX)
  8 / 14
 • Glade fans i solen. Festivalen foregår i Indio i den amerikanske delstat Californien. (Foto: © Amy Harris, SCANPiX)
  9 / 14
 • Gorillaz spiller på årets Coachella. Det gjorde de også på Roskilde Festival i 2018, hvor de pludselig måtte afbryde koncerten, da rapperen Del the Funky Homosapien faldt ned fra scenen. (Foto: © Amy Harris, SCANPiX)
  10 / 14
 • Her er det A Boogie wit da Hoodie, der optræder på festivalen. (Foto: © Amy Harris, SCANPiX)
  11 / 14
 • Også den amerikanske rapper Latto optræder ved årets Coachella. Hun er også ét af hovednavnene på dette års Roskilde Festival. (Foto: © Amy Harris, SCANPiX)
  12 / 14
 • Én af Lattos fans lever tilsyneladende sit bedste liv til rapperens Coachella-koncert. - Det er fedt at følge med i Coachella, siger Kasper Reippurt og slutter: - For det giver en muligehd for at forberede sig lidt på, hvordan den danske festivalsommer muligvis kommer til at se ud. (Foto: © VALERIE MACON, SCANPiX)
  13 / 14
 • Coachella fandt sted første gang i 1999. (Foto: © Amy Harris, SCANPiX)
  14 / 14