Selv en tidligere statsminister var med på scenen: Suspekt skrev historie med fræk familiefest i Parken

Fredag aften spillede Suspekt for over 46.000 fans i Parken.

Som det første danske hiphopnavn nogensinde spillede Suspekt fredag aften koncert i Parken. (Foto: © Frederik Højfeldt, DR)

Hvor mange familiefester har du været til, hvor sætninger som "Hendes patter er så store, at de er ved at eksplodere" eller "Vil du med ud at se min pik?" er blevet sagt hen over spisebordet?

Ikke mange, tør vi godt vove at påstå.

Hittet 'Kinky Fætter' blev spillet intet mindre end to gange til koncerten fredag aften. (Foto: © Frederik Højfeldt, DR)

Men fredag aften var det lige præcis det, over 46.000 mennesker var vidne til.

Suspekts koncert i Parken var nemlig en regulær familiefest, proklamerede de tre musikere fra scenen.

- Parken er én stor familie, råbte Emil Simonsen, også kaldet Orgi-E, allerede i starten af koncerten.

Som i en familie forsøgte hovedpersonerne derfor også at være i øjenhøjde og nede på jorden hele vejen igennem.

Helt fra at de tre hovedpersoner kom gående ind til scenen mellem publikum, hvor alle de gik forbi, fik en highfive at starte koncerten på, til de til sidst kiggede hinanden i øjnene og benovet fremstammede, at de slet ikke havde lyst til at forlade scenen igen.

- Vi har glædet os så sindssygt meget til den her dag, men det bedste er, at det har I også, lød det fra Emil Simonsen i pauserne mellem den runde bas, de flydende rim og de mange sjofle strofer.

I Suspekt rapper Andreas Bai Duelund og Emil Simonsen, mens Rune Rask (på billedet) blandt andet står for produktionen. (Foto: © Frederik Højfeldt, DR)

Vennerne er med

En ting er naturligvis den familie, man er født ind i. Noget andet er den familie, man selv vælger.

Fredag aften valgte Suspekt derfor at invitere en række af deres samarbejdspartnere - og venner - gennem tiden med på den ikoniske scene. Benjamin Hav, Tessa, Tina Dickow, Emil Lange, Lukas Graham og mange flere var med på hits som 'Fri', 'Blæstegnen', 'Helt Alene', '10 år' og 'Søndagsbarn'.

Ej at forglemme Danmarks første kvindelige statsminister, Helle Thorning-Schmidt, som også kom på besøg på scenen undervejs.

Besøgene fra de mange venner var uden tvivl det tidspunkt under koncerten, hvor jublen fra publikum var allermest øredøvende. Det vibrerede både i gulv, vægge og tag, og der var ingen tvivl om, at publikum fik det, de kom efter.

Flere fans havde stået udenfor i timevis for at komme op på første række til koncerten. (Foto: © Frederik Højfeldt, DR)

Suspekt bød på hit på hit på hit. På rejsen mellem Suspekts nu otte album fik vi blandt andet 'Kinky Fætter', 'Singlepik', 'Sut Den Op Fra Slap' og 'Gonzo' for bare at nævne et par stykker.

Men vent, har de ikke kun udgivet syv albums? Jo og nej. For Suspekt havde inden koncerten lovet en lille overraskelse en time inden koncertstart.

Klokken 19:00 på klokkeslættet stod en person iført en hættetrøje på den lille scene midt blandt publikum og løftede Suspekts splinternye, ottende album over hovedet - som efterfølgende blev spillet, inden koncerten gik i gang.

'Ancient Aliens' hedder det, og det udkommer søndag den 17. september til alle dem, der ikke har fået nok efter mere end to timers koncert i Parken.

I anledning af koncerten havde Suspekt designet deres egne landsholdstrøjer, som de havde på på scenen - blandt meget andet. Tøjskifte var der nemlig rigeligt af. (Foto: © Frederik Højfeldt, DR)

Dansk musikhistorie

Koncerten fredag aften skrev dansk musikhistorie. Det er den største indendørs hiphop-koncert, der nogensinde har fundet sted med et dansk navn, hvilket de tre mænd fra Albertslund var tydeligt berørte over.

- Fra Forbrændingen i Albertslund til Danmarks nationalstadion, lød ordene fra Emil Simonsen bag det store smil

Hvilket unægteligt er en præstation i sig selv.

"Det kan godt blive vildere" stod på storskærmene, da koncerten var ved at nå sin ende, hvilket fik publikum til at larme endnu højere. (Foto: © Frederik Højfeldt, DR)

- Vi har været rundt i hele landet at spille i over 20 år. Der er mange, der synes, at vi kun er pik og patter, og vi er blevet skudt i skoene, at vi kun er dem, der bander, men hvis vi kan fylde Danmarks nationalstadion, så har vores genre én eller anden form for berettigelse, som man er nødt til at tage seriøst – så har vi brudt grænser, lød det tidligere på året, da P3 mødte Suspekt.

Og seriøst blev de taget. Særligt af de mange fans, som var kommet fra hele landet for at opleve trioen.

Suspekt er først og fremmest venner, før de er kollegaer. Det har de slået fast igen og igen gennem deres mere end to årtier som musikgruppe. De kender alle hinanden fra barndommen i Albertslund. (Foto: © Frederik Højfeldt, DR)

"Vi er blæst bagover"

Naturligvis var Vestegnen også repræsenteret blandt publikum. Trine Almskou og Alex Lee Warby på 28 år kommer fra Glostrup uden for København, og de beskrev koncerten som intet mindre end euforisk.

- Musikken, sceneshowet og de vilde gæster var med til at skabe en af de bedste aftener, vi længe har haft. Vi har været til mange oplevelser med de kære drenge fra Suspekt, men denne topper alle. Det var familiært, festligt og fuldstændig fremragende, sagde de.

Trine Almskou og Alex Lee Varby var stolte over at se Vestegnen repræsenteret i Parken, mens Tine Nielsen (tv.) og Sabrina Magnusson (th.) sent kommer til at glemme aftenen. (Foto: © Frederik Højfeldt, DR)

Tine Nielsen, 34 år, og Sabrina Magnusson, 38 år, var kommet fra Odense for at opleve bandet, og de gik ikke skuffet derfra.

- Vi er blæst bagover, lød meldingen efter koncerten.

- De forstår at skabe en vildt speciel fællesskabsfølelse, hvilket blev mødt fra start med fællessang. Vi er meget positive over hele oplevelsen. Det er bestemt ikke en koncert, man glemmer, slog veninderne fast.

Temperaturen var høj i Parken fra start, så Emil Simonsen måtte smide trøjen i løbet af de første par numre. (Foto: © Frederik Højfeldt, DR)

Trods den store scene og det store stadion, der skulle spilles op, så lykkedes det for Suspekt, mener Samantha Bengtsen, 31 år.

Hun var taget hele vejen fra Aalborg sammen med over 400 frivillige fra Grøn Koncert. Frivillige som også fik en hilsen fra scenen af trioen.

- Det var skønt at mærke, at showet rent faktisk var tilpasset den venue, de var på. De var virkelig til stede, og så var de virkelig professionelle, lød dommen fra Samantha Bengtsen.

Peter Skov (tv.) og Mikkel Pedersen (th.) var klar fra start foran Parken. (Foto: © Frederik Højfeldt, DR)

Begejstringen gik også igen hos Peter Skov, 34 år, og Mikkel Nielsen, 31 år, fra Slagelse, som ikke var i tvivl om, at Suspekt efter fredag aften kan påtage sig en helt særlig titel:

- Mængden af gæsteoptrædener fortæller alt om deres position som Danmarks absolutte rapkonger.