'Skræmmende' skulptur, chartergate og smæk i royal røv: Her er 5 ting, vi talte om i ugen der gik

En rørende tale under en stor prisuddeling fik også tårerne frem.

Flere divaer var blandt dem, vi talte om i ugen, der gik. (Foto: © Grafik: Oliver Seppo, Scanpix/DR)

Er din døgnrytme også helt fucked her i det nye år? Jeg ligger seriøst og vender og drejer mig, når jeg skal til at sove, og det er en kamp at stå op, når alarmen ringer, mens det stadig er kulsort udenfor.

Men hey - det gode ved at sove så lidt er, at det giver mig flere timer til at glo på min telefon. Og her må jeg bare sige, at der er en del mere drama end i mit eget liv.

Her er fem ting, vi talte om i ugen her på P3 på dr.dk.

Og jeg lover dig; Selvom det er tre minutter, du aldrig får igen, er det det hele værd at læse videre.

1

Prins Harrys bog overgår alle fantasier

(Foto: © Ida Marie Odgaard, Scanpix)

Kender du det at vågne op med tømmermænd efter en fest og med forfærdelse tænke tilbage på alle de oversharing-ting, du kom til at afsløre om dig selv i en kæmpe brandert?

Den følelse af ondt i maven og ønsket om at kunne trække alt tilbage fik jeg lidt, da jeg hørte om nogle af højdepunkterne fra prins Harrys nye selvbiografi 'Reserven' ('Spare' på engelsk), der netop er udkommet. Altså, bortset fra at han har skrevet den i helt ædru tilstand. Formoder jeg.

De 576 sider byder blandt andet på afsløringen om, at prins Harry som 17-årig mistede sin mødom til en "ældre kvinde" på en mark bag en meget populær pub. Han undlod ikke detaljen om, at hun efter den hurtige akt gav ham et klask i den royale røv.

Nogle andre - og langt mere kontroversielle - detaljer fra bogen er, at han har slået 25 Taliban-krigere ihjel, taget stoffer og kommet fysisk op at slås med sin bror, som angiveligt svinede hans kone Meghan til.

Men i modsætning til os andre, når vi har nedtur over at have talt over os, kan prins Harry grine hele vejen til banken.

Hans bog er på rekordtid blevet den bedst sælgende ikke-fiktionsbog i Storbritannien og ligger også nummer ét her i Danmark.

2

Restauranter lukker på stribe

(Foto: © Yuya Shino, Scanpix)

New year, new me. Og for flere kendte restaurantejere er det også new plans.

For en uge siden meddelte kok og restauratør Umut Sakarya, at han efter syv år lukkede begge restauranter, Guldkroen og Guldgrillen.

Ifølge hans opslag på Instagram skyldes lukningen, at han som person har udviklet sig og føler sig parat til at starte en ny rejse med mere end "kun" dansk mad.

Brødrene Price lukker også deres restaurant i Aalborg og Lyngby.

Og nu lyder det så fra køkkenchef og medejer af Noma, Rene Redzepi, at han lukker sin berømte restaurant, der fem gange er kåret til 'Verdens bedste restaurant' på World's 50 Best Restaurants.

Til New York Times fortæller ejeren, at det var for hårdt at få det hele til at gå op, og at "vi bliver nødt til at gentænke hele industrien".

Planen er at gøre klar til et 'Noma 3.0', der ifølge Redzepi bliver et madlaboratorium - hvad det så end betyder.

Og til os andre, der ikke lige har flere tusind at smide efter et måltid, er det måske mere relevant at tale Mcdonald's, der dropper deres 'Homestyle Chicken Hot Curry'.

Årsagen er, at burgeren er skabt af en kendiskok og restauratør, som også stod bag en tidligere McDonald's-burger - og denne kok har netop fået en voldsdom og 40 dages ubetinget fængsel for at slå en taxachauffør.

Det har fået McDonald's til at droppe al samarbejde med kokken og erklære hans Chicken Hot Curry for burger non grata.

3

Caroline Wozniackis buste

(Foto: © Bo Amstrup, Scanpix)

Nu er jeg ikke specielt sportsinteresseret, men der er dog alligevel en nyhed fra den del af verden, jeg ikke har kunnet undgå at høre om i denne uge.

Under DR-showet 'Sport 2022' i Herning fik tennisstjernen Caroline Wozniacki nemlig - af ingen ringere end kronprins Frederik - tildelt en plads i Sportens Hall of Fame med 38 andre danske sportslegender. Og med den ærefulde plads medfulgte en buste.

Nu er jeg ikke kunstner, så jeg er ikke den rette til at vurdere håndværket.

Men hvis jeg tager fodboldstjernen Ronaldos buste med i ligningen, må jeg dog konkludere, at bronze er et svært materiale at arbejde med - selv for garvede kunstnere.

Det er der flere, der bemærker på sociale medier, hvor billedet af busten er et større samtaleemne end resten af sportsshowet.

En anden Twitterbruger skriver, at den 32-årige pensionerede tennisspillers buste er mere skræmmende end rørende, og en tredje ønsker hende tillykke - med et medfølgende billede af fodboldspiller Ronaldos buste.

Sidstnævntes buste fik både kritik og latterliggørelse på sociale medier og blev lavet til en sketch i 'Saturday Night Live'.

4

Charterrejsen fra helvede?

(Foto: © Petr Svancara, Scanpix)

Uanset om du tænker "hvad rager det mig", kan vi ikke komme udenom, at konflikten mellem Maria Jencel og Atlantis Rejser er blevet talk of the town på sociale medier og blandt mine venner og kollegaer. Og i denne uge er der blevet pustet nyt liv i charter-sagaen, efter Maria Jencel selv gik i Go' aften Live og fortalte sin version af 'charterrejsen fra helvede'.

Er du forvirret? Det kan jeg godt forstå, for det er jeg og mange andre, der har fulgt med på Instagram, også.

Så her kommer en garanteret mangelfuld opsummering af, hvad sagen KORT går ud på.

Influencer og radiojournalist Maria Jencel, hendes mand Pelle Peter Jencel, samt deres to små børn skulle på en afslappet og selvbetalt chartertur til Egypten. De postede billeder af en vidunderlig ferie på Instagram, men virkeligheden var angiveligt en noget anden - for ifølge Maria Jencel og hendes mand var det femstjernede hotel under al kritik.

Og det er så her, det går helt galt på Instagram mellem parterne, hvor Maria Jencel beskylder Atlantis Rejser for ikke at hjælpe deres kunder, men tværtimod hænge dem ud og fordreje sandheden, mens Atlantis Rejser beskylder hende for at "true" dem med sine og mandens tusindvis af følgere, hvis ikke de opfylder deres krav.

Hvad der præcis skete, ved endnu kun de involverede. Shitstormen har endnu ikke nået sin afslutning, så det er ikke til at sige, hvor denne mareridtsrejse ender.

5

Jennifer Coolidges rørende tale til Golden Globe

(Foto: © Mario Anzuoni, Scanpix)

Og over til en positiv nyhed langt væk fra Egypten og madforgiftning.

For nu skal vi i stedet til glitter, glam og verdens mest feterede mennesker, der bliver hyldet for deres skønhed og evne til at spille en rolle foran et kamera, mens verden står i flammer. What’s not to like?

Ej, jeg indrømmer, at jeg er en sucker for store prisuddelinger, og Golden Globe er ingen undtagelse. Verdensstjerner som Rihanna, A$AP Rocky, Brad Pitt, Austin Butler, Jenna Ortega og Zendaya deltog.

Men aftenens helt store showstopper blev den skønne 61-årige skuespiller Jennifer Coolidge, der vandt en statuette for sin legendariske rolle i 'The White Lotus'.

Hun fik stående klapsalver for sin tale, som er gået viralt overalt på Twitter og Instagram, hvor hun blandt andet starter med at stille statuetten på gulvet, fordi hun "ikke træner og ikke kan holde den så længe", som hun siger, mens folk griner.

Og ja, hun er hvid. Ja, hun bor i Beverly Hills. Men alligevel passer hun ikke ind med sin umiddelbare, sjove og ja - ægte - måde at være på.

Jeg fik en tåre eller to i øjnene af at se hendes skønne takketale, der på mange måder var all over the place og virkede, som om hun bare sagde ting, der faldt hende ind, i modsætning til de ofte meget kontrollerede, kedelige taler, der ofte bliver læst op.

Hvem i alverden ville tro, at "Stiflers mom" fra 'American Pie' ville vinde en Golden Globe en dag?

Tak, Jennifer Coolidge for at give mig håb om, at jeg som 61-årig kan stå og modtage en Cavling, selvom jeg nok må indrømme, at jeg pt. er temmelig langt derfra - på trods af at jeg har fået dig, skønne læser, hele vejen gennem denne artikel.